АКТУЕЛНО

Генерал Милош Ђошан: „Рафал из задњег ешалона“


У емисији је представљена књига генерала Милоша Ђошана: „Рафал из задњег ешалона“. Књига прати судбину главних ликова Тодора и Јелице, кроз коју се преламају догађаји који су претходили 5. октобру 2000. године као и они који су затим уследили, као и болно отрежњење главног јунака који увиђа да је био изманипулисан и преварен.

Аутор: Јасмина Буква
Гост: Генерал Милош Ђошан

Емисија Буквално
Снага Народа 28.12.2016.

***

sl1

1 reply »

 1. Генерал Милош Ђошан,
  Још има правих људи у Србији, док је таквих као што си ти – нема места песимизму. Верујем да и млађи Срби имају овакве карактеристике.
  Али замерам овој водитељки Јасмина Буква на негативној конотацији „догодио се народ“. У 35.минуту. Тада се Србији догодио Слободан Милошевић, па је он организовао „догађање народа“, ту је негде била и моја маленкост. Када је тај израз Витезовић пустио у оптицај, стамболићевци, ЕУнијати и најгори комуно – демократски шљам у тадашњој Србији су завриштали као да се пеку на живој ватри, бале су им цуриле на нос и уста, то је био знак да су погођени у средину.
  Када се догодио народ, на митингу који је организовао Бошко Крунић, неко из масе је запевао „окрените му леђа, окрените му леђа“. Сви су окренули леђа, па је Бошко морао да држи митинг гледајући публику у леђа. Све је то приписано „догађању народа“, зато и толика мржња према Милошевићу.
  Госпођо Јасмина Буква, није „догађање народа“ подметнуто од некога, ти си била мала тада, треба неко да ти објасни да то не пусташ као буву. Зато што када би ти почела да објашњаваш то што си рекла, упропастила би цео овај снимак.
  Није нам ваљда подметнуто да уместо -2 гласа, Србија 1989. оствари +3 гласа, када је Кучан рекао „Аааа, то не може“.

  Свиђа ми се