АКТУЕЛНО

„Прославе Дана Републике биће најљепше на свијету, јер је нама тај датум најбитнији“


Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ће Дан Републике 9. јануара бити прослављен онако како треба, упркос притисцима са којима је суочена Република Српска и разним стварима које долазе од странаца и политичког Сарајева.

24.12.2016. ФСК

082564
„У било ком граду, све што буде у функцији прославе Дана Републике биће најљепше на свијету, јер је нама тај датум најбитнији“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је став Владе Српске да увијек треба осмишљавати и допуњавати начин на који се обиљежава Дан Републике и да ће она увијек бити на том задатку и све што буде од ње тражено, Влада ће и урадити.

„Говоримо о важној ствари – како садржајно попунити све манифестације и догађаје који треба да буду везани за један тако важан датум као што је Дан Републике. Надам се да нико ништа неће опструисати“, додала је Цвијановићева.

Говорећи о Буџету за наредну годину, она је навела да се данас почело дискутовати о тој теми у Народној скупштини Републике Српске и да ће се тек видјети како ће изгледати коначан буџет.

„Став Владе Српске је такав преточен у Буџет, он је познат са свим овим величинама, износима који се тамо налазе, а да ли ће посланици нешто мијењати или ићи неком другом линијом то не зависи од нас“, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Буџет је конципиран са релним могућностима, водећи рачуна о бројним категоријама, борцима, пензионерима, пољопоривредницима, социјалној сфери…

4 replies »

 1. Срећан рођендан Српској Републици! Слава и хвала свима онима који су у њеном стварању учествовали а вјечнаја памјат србским синовима који су дали своје животе за њену слободу.

  Свиђа ми се

 2. Док буде живела Република Србска живеће и Србски народ безбрижно у њој,свака друга опција државе водиће га у нестанак као у прошлости кроз геноциде,злочине,покрштава ња.исламизације и друге облике притисака и протеривања. Нека нам живи ова најмлађа најсрбскија држава и срећни јој предстојећи празници.

  Свиђа ми се

 3. Док буде живела Република Србска живеће и Србски народ безбрижно у њој,свака друга опција државе водиће га у нестанак као у прошлости кроз геноциде,злочине,покрштава ња.исламизације и друге облике притисака и протеривања,

  Свиђа ми се

 4. ГОСПОДЂО ЦВИЈАНОВИЋ СВАКА ТИ ЧАСТ ПОРЕД ПРОСЛАВЕ СВЕТОГ СТЕФАНА МОРАМО ПРОСЛАВИТИ И СВЕТОГ САВУ ЈЕР СМО МИ ЗАПАДНА СРБИЈА ЛИЧНО БИ ВОЛИЈО ДА РЕПУБЛИКА СРБСКА ЈЕДНОГ ДАНА ПОВРАТИ ДОЊЕ КРАЈЕ И БУДНЕ ЈОПЕТ ЗЕМЉА ВОЈВОДСТВО СВЕТОГ САВЕ ЗЕМЉА КОСАЧА КАЛИНОВИЋА НЕМАЊИЋА ЈАБЛАНОВИЋА И СВИХ СРБСКИХ ПЛЕМИЋКИХ ЛОЗА КОСОВО И МЕТОХИЈА НАМ ЈЕ ЗАКЛЕТВА СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ СВИ СРБИ ЕРЦЕГОВЦИ СЕ ВАЗДА КУНУ У СВЕТОГ ОЦА ВАСИЛИЈА СЛАВА МУ И МИЛОСТ НАШ ЈЕ ОН СРБИН ЕРЦЕГОВАЦ ОД ТРЕБИЊСКОГ ОКРУГА СССС

  Свиђа ми се