Светозар Радишић

Светозар Радишић: Римски ратни хушкачи су у Групи „Билдерберг“


Многим људима то можда изгледа чудно, али садашњи светски поредак се гради од 509. г.п.н.е, дакле, дуже од 2500 година. Грађен је према концепту стварања тзв. корпорационе свести. До такозване Римске револуције из 509. г.п.н.е статус/положај/припадност појединаца одређивани су преко рода, док се после те револуције статус почео одређивати преко припадности територији.

_85889437_85889436

Пише: Светозар Радишић
23.12.2016.

Римска империја, схватајући да су војни логори врло велики издатак за државу, трансформисала се у персоналну клерикалну творевину Ватикан, која се не бори за територије, као њен претходник, већ се бори за душе послушника, који са собом доносе територије, а онда их и бране. Сведоци смо да су душевно и духовно окупиране територије од стране Рима браниле све потоње генерације, а још увек се чудимо што су Хрвати (пре свега покатоличени Срби) најбољи браниоци у време хришћанства освојених и присвојених Ватиканских простора.

Дуга је историја римског присвајања србског писма, језика, културе, традиција, цивилизацијских постигнућа и територија. Срби своју историјску коб осећају у стално киданом срцу. Избрисана је историја; преправљана је историја; измишљана је историја. Срби боље знају шта се догађало у Грчкој 316. године п.н.е, него што знају шта су тада радили њихови преци, иако наука потврђује њихово постојање од Лепенског вира до данас.

Народ, који се данас ословљава као Срби, стар је најмање 12 200 година. Када се разматрају последњи напади на Србе и прогони Срба, довољно је да се свет подсети да су сви борци за истину избрисани заједно са својим делима, а да садашњи борци немају приступ систему и посебно медијима. Реч је о делима историчара Милоша Милојевића, Илије Живанчевића, Симе Лукин Лазића, Олге Луковић Пјановић и бројних садашњих бораца попут Јована И. Детерића, Славише Миљковића и Милоша Гроздановића. Употпуњена књига Catena mundi SRPSKA HRONIKA NA SVETSKIM VERIGAMA, најбоље показује разлоге за српска страдања у 20. и 21. веку, а како се осмишљавају та страдања, најбоље се може схватити из директива Савета за националну безбедност САД и на основу одлука у Групи „Билдерберг“.

Разбијање СФР Југославије

Уосталом, из докумената који су настали на састанцима Групе „Билдерберг”, може се закључити да је крај СФРЈ договорен у Минхену још 1977. године, када се гласно размишљало о теми „Шта после Тита?”. Занимљиво је да је исте године сценарио за разбијање СФРЈ, под називом „Битка за Загреб”, објављен у игрицама за децу произведеним у њујоршкој фирми за публиковање симулација (Simulations Publications Inc., New York). Та игра је личила на „Ризико”, а у њој је скоро верно предвиђено разбијање социјалистичке Југославије и Југословенске народне армије. Занимљиво је да је сценарио игара заснован на стварним војним проценама, објављеним у угледном часопису „Strategy & Tactics Magazine”, док су прорачуни преузети из војних научних истраживања.

bilderberg-bond-youtube

Грађани Србије треба да знају да је стратегију наступа САД према СРЈ, која се спроводила у дело од формирања СРЈ, израдио Дејвид Гомперт, саветник за националну безбедност у администрацији Џорџа Буша Сениора. Под тзв. оптималном стратегијом подразумевали су се дуготрајни „хладни рат” против СРЈ, информациона кампања и „сакаћење” помоћу санкција. У његовом пројекту наговештено је да би резултат примене наведене стратегије требало да буде прихватљиво (марионетско) руководство, које треба успоставити „демократском револуцијом”.

После примене наведених пројеката, програма и стратегија усмерених према СФРЈ, СРЈ и Србији, очевидни су симптоми начетости свих компонената одбрамбеног система Републике Србије. Сада је јасно, да је реч о последицама ратова на простору претходне Југославије, последицама агресије на СРЈ, али и последицама примене „операција изван ратног стања”. Уз то су сасвим извесни и резултати деловања појединаца, група и организација уметнутих у друштвене и државне структуре Србије. Када је реч о неоружаним облицима агресије, постоји сумња да су примењена и психотронска дејстава.

У тзв. разбијање СССР, ЧССР и СФРЈ укључен је и британски „Tavistock Institute”, специјализован за психолошки рат. Реч је о институту укључeном у мрежу института који раде за Савет за спољне односе САД, Билдерберг групу и Трилатералну комисију, ради вештачких изазивања стресова у појединим регионима света. Једна од најдалекосежнијих и најмрачнијих студија, коју су за „потребе Трилатерале” израдили „Tavistock Institute” и „Stanford Research”, односи се на програмирање промена нација у негативном смислу, изменом начина живота и свесним одбацивањем истине.

Иначе, Хенри Кисинџер је на састанку „Билдерберга“ у Eвијану (Француска), 1991. године, изјавио: „Оно чега се сви људи, без изузетка, плаше, је непознато. Сви се плаше непознатог. Када се буду суочили с оваквом врстом опасности, људи ће се нерадо, али ипак добровољно, одрицати својих грађанских права у корист заштите, коју ће им понудити Светска влада“. Зар није суштински исте речи изговорио Олдос Хаксли у Калифорнијској медицинској школи у Сан Франциску 1961. године?

the-tavistock-institute-drug-counterculture-2

Златна милијарда

И, што је најгоре, наводи др Џон Колеман у једној својој студији: „најдивљачкији снови… тима научника постају стварност”. У најинтересантније, али истовремено и најфаталније за будућност целокупног човечанства спада необјављена студија „Global 2000 Report”, о проблемима наталитета, или тачније: како смањити становништво за око три милијарде: они прекобројни названи су „бескорисне изјелице”. Познато је да обични људи све отвореније сумњају у „светску елиту“, од момента када је на састанку групе „Билдерберг“ (5. и 14. до 17. маја 2009., у Њујорку и Атини) званично потврђено да треба смањити број „бескорисних изјелица“.

Логично је да се претпоставља да се за стварање „златне милијарде“ примењују и хемијска средства у виду аеросола. Карактеристичне су изјаве билдербершког пулена Теда Тарнера о томе, да су разлози за глобално отопљење, заправо, у превеликом броју становништва планете: „Премного има материјала, који је неопходно смањити за две трећине, доводећи га до 2 милијарде људи, што ће омогућити да се осигура висок животни стандард за опстале у животу“. Он није поменуо „златну милијарду“. У таквим околностима, су веома сумњиви услови у којима је за неколико дана нестала Република Српска Крајина, у току операције „Забрањен лет“, краткотрајни историјски прогон Срба из Хрватске, а исто тако и активности једнобојних, необележених авиона, иза којих дуго остају чудни трагови, непознатог садржаја – тзв. chemtrails.

Аналитичари сматрају да је светска финансијска криза, изазвана 2008. године, иницирана с намером да као логичан исход произађе жеља свих Земљана за формирањем „светске владе“, будући да ће свет после кризе изгледати безнадежно. С друге стране, све што се догађа намеће закључак да је „нови светски поредак“, институционално, у потпуности обликован. Најбоља потврда за то су речи Збигњева Бжежинског, бившег високог државног функционера САД, упућене новинарима 2002. године: „Све институције Новог светског поретка су ту. Оно што ја не знам је: кад ћете то увидети“.

Глобализам – неоробовласнички поредак

Такозвани српски парадокс све време допуњују мондијалисти. Принц Леополд Бернард, први председник Групе „Билдерберг“, мислећи о проблему са границама који је решаван ратом на просторима СФРЈ, закључио је: „Тешко је преваспитати људе који су подигнути на национализму да прихвате идеју о уступању дела суверенитета неком наднационалном телу… То је трагедија”.

Изјава принца Бернарда наводи на закључак да су мондијалисти, не би ли разбили СФРЈ и СРЈ, успели да несумњиво социјалистичку и већином прокомунистичку, интернационалну и атеистичку администрацију, која је владала у СРЈ од 1989. до 2000. године, оптуже за национализам. С друге стране, чудно је што интернационално настројене чланове ЈУЛ-а глобалисти оптужују да су непоправљиви комунисти, иако је један од најугледнијих глобалиста света Збигњев Бжежински, у књизи Између два доба, о марксизму написао: „Марксизам је истовремено победа спољашњег, активног човека над унутрашњим, пасивним човеком, и победа разума над вером”.

Случајеви попут „Вуковара“, „Маркала“, „Зетре“, „Сребренице“ и „Рачка“ и понашање такозване међународне заједнице и инститиција, попут НАТО-а, ОЕБС-а, „Групе–8“, Групе „Билдерберг“ и већине западних администрација, не могу се одгонетнути без полутајних и тајних докумената, који су одредили садржај транзиције и регионализације као процеса у којима се ствара „нови светски поредак“.

Основни документи, настали после Другог светског рата у круговима кабалиста, језуита и „вавилонаца“, на основу којих су остварени науми Римске империје након „Римске револуције“, јесу:

– Директива 20/1 Савета за националну безбедност САД (усвојена 18. августа 1948),
– Пројекат 80-тих” Савета за иностране послове САД (усвојен средином 1973),
– Директива 54 Регановог Савета за националну безбедност (усвојена 2. септембра 1982),
– Директива 133 Савета за националну безбедност САД и
– Закон о спољним улагањима САД (усвојен 1990),
– Правило КоВ САД FM 100-5 (усвојено у Пентагону 14. јуна 1993),
– Памфлет 525–5 (објављен 1. авг. 1994. у издању TRADOC-a – Training and Doctrine Command) и
– „Заједничка визија 2010” (2015, 2020), настала у Пентагону (1997).

У наведеним документима најављен је начин за „омекшавање“ слободарски настројених друштава, а основа је утицај на свест људи. Скоро сви наведени документи су директно утицали и на разбијање српског националног бића.

Испрани мозгови

ispiranje-mozga-copy

Планирано је стварање и стицање истомишљеника и ослонац на њих (најбољи пример за то су деца из „Отпора“). Разрађена је (зло)употреба невладиних организација у стварању „новог светског поретка“. У процесу регионализације и цепкања националних бића планирано је стварање „бонсаи држава“. Стога су прво разбијене федералне државе попут СССР, ЧССР и СФРЈ, а све време је инсистирано на губљењу суверенитета и одрицању од дела суверенитета.

Администрације Сједињених Држава, Велике Британије, Немачке и Француске, као инструменти за стварање „новог светског поретка“, с ослонцем на Атлантску алијансу, добиле су задатак да не испуштају сталну стратегијску иницијативу у сведимензионалном рату против непослушних земаља. С друге стране, као што каже Леон Дражић у књизи Картографски манифест, постоји давно инсталирана тенденција (у оквиру стратегије гурања у политику) да је на светској сцени све више болесних, социопатолошких и психосексуално зависних људи. Таква структура је „успела“ да поништи основна цивилизацијска постигнућа и вредности.

Уосталом, на састанцима Групе „Билдерберг” нема гласања и формалних закључака, ни било каквих резолуција, тј. нема никаквог трага. Све се своди на маштовите извештаје чланова Групе, иако су, на пример, од 5. до 8. јуна 2008. у хотелу Marriot (Вирџинија, САД) расправљали о сајбер-тероризму, односима САД – Европска унија, заједничкој стратегији према Кини, Русији и Ирану, „потковици” око Русије, нуклеарном тероризму и подршци Бараку Обами (да уз помоћ Џорџа, тј. Ђерђа Сороша и Збигњева Бжежинског постане председник Сједињених Држава).

Ове године у Лондону су расправљали о технолошком надгледању „паметних градова“, повећању моћи централних банака, гушењу протеста због строгих мера штедње, продужењу сиријског рата… Баш тако су у Минхену 1977. године договорили како да изазову и контролишу рат на просторима претходне Југославије.

Уместо да брину о људском роду и планети, обезбожени римски похлепници мисле искључиво о новцу и ратовима.

2 replies »

  1. Уз распад СФРЈ, Чехословачке и СССР земље јужних, западних и источних Славена, ујединиле се Западна и Источна Њемачка… Случајност …неће бити. Врло мало аутора узима ово у обзир…

    Свиђа ми се