АКТУЕЛНО

Емисија СИЛЕН Биљане Ђоровић – гост проф. др Оле Јохансон: Здравствени ефекти бежичних технологија и уређаја, мобилних телефона, смарт бројила, компјутера… (аудио)


фото: РТС

фото: РТС

Проф. др Оле Јохансон (Olle Johansson), професор на Одељењу за неуронауке Института Каролинска (једног од напрестижнијих светских универзитета) и Краљевског института за технологију, дуги низ година бави се проучавањем  здравствених ефеката бежичних технологија и уређаја какви су мобилни телефони, смарт бројила, компјутери и други.

Бежична комуникација се намеће и укључује у наш свакодневни живот на веома брз начин. У исто време, постаје све очигледније да излагање електромагнетним пољима може довести до веома нежељених утицаја на здравље. Ово је показано у великом броју студија и обухвата оштећење ДНК (која може довести до покретања рака, као и мутација које се преносе генерацијама), поремећај структура ткива попут крвно-мождане баријере (који може проузроковати да токсини продру до мозга), утицај на имуни систем и губитак плодности.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

 

Извор: РТС

—————–

17.12.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић