Бошко Живановић

Бошко Живановић: Метастазе ума – Faceбук


Метастазе ума

Bosko

Пише: Бошко Живановић

Бошко Живановић je професор књижевности из Шапца, педагог, музичар. Он не жели да ублажава реалност, замазује, ћути или завија у фолију. Његова кратка запажања, размишљања, цртице објављиваћемо у неколико наставака на СРБском ФБРепортеру под називом: „Метастазе ума“. Разлог њиховог настанка је, по Бошковим речима: „пропадање државе, дубиоза система све гора, стање у школама – дно дна! Бирократија царује, оргије на ТВ-има нас убијају, морал – нема га… Тле отровно за све нас, плодно за сатиру, критику.“

***

Faceбук

Грешка у наслову? Или грешка у главама свих који мисле да је чувени, непревазиђени програм за дописивање постао сврха наших живота? Забaдамо главу у екран! Бесомучно тандрљамо по тастатури поново и поново док обавештавамо наше „пријатеље“ како смо управо пишкили, крстили комшијиног папагаја, добили заушке или се мамурни синоћ вукли од шанка до шанка. Па шта онда чекте?

Ако још нисте обавили све те формалности, сада је право време за то!

facebook-addiction

***

                „Бићу тата, постаћу тата! Жена ми се порађа! Десет сантиметара… Петнаест! Петнаест!!“ – Останите са нама и пратите уживо порођај будуће госпође Петровић!

***

                „Аааа, моје маче добило оспице! Чиме да је посипам, а да му длака не спадне?“

***

                „Желим момка,значи, ситуираног, значи доброг, да мисли на мене… Значи, паметног, доброг (а да, то сам већ рекла) Све понуде искључиво у „инбокс“! Шифра: Тамаwica!

***

„ Ујеее, ш’o сам се синоћ одва (хик!)лио! Ко… Конобар! Ш’a je бре ово? Ухх… Изг’eда да је фајронт…“

    ***

„Два дана, ДВА ДАНА нисам имала нет! Морала сам да слушам све професоре на часу… L“

    ***

                „Шта ти је та друга, срећа или туууга! А шта сам ти биииила ја! #посвећено

***

                „Јована Панић is traveling to Штитар! And she is feeling wuiiiii!“

 

И зато: кокице поред компјутера, мобилни на пуњач, сокић или чај и – дан може да почне!

___________

Повезано:

Скандалозно је каква се музика намеће нашој деци – Професор Бошко Живановић у емисији „Недељно поподне“

Професор Бошко Живановић: Нешто дебело није у реду са васпитањем наше деце!

„И после свега песма“ – Бошко Живановић, професор песничке душе

2 replies »

 1. Једва чекам наставак! Изненаде ме, поједини, млади људи својом зрелошћу већом од зрелости генерације њихових родитеља и баба и дедова. Ми старији смо криви што смо их размазили и упропастили. И онда, када треба да се осамостале, ми их гурамо на Запад. У зло и робство.
  Нема нам друге него БУЂЕЊЕ и акција! Најпре треба, на меки начин, да се изборимо са меком окупацијом и са демократијом (Демос Кратити). Ајде маторци! Сви изнад 40. Исправљајмо друштво и васкрснимо Србију док још можемо. Ми смо и највећи кривци што смо дозволили да нас обузме западна култура и да нам се наметну њихове „вредности“ и мерила. То је НАШ дуг.

  Свиђа ми се

  • Синиша,
   У србском народу постоје умни и добронамерни људи свих степена образовања из старости. Оно што не постоји је свест о значају заједнице без које ниједан појединац не може да опстане. Уз то долази и психолошки профил народа, самом народу постоје различити типови људске психе: животиње-зомби-демони-човечје устројство људске психе. Више о томе на Јуту, управљање човечанством. Затим неспособност наше умне елите да успостави дијалог-разговор са народом или ДНОМ, без кога нема већинске масе и темељних културних-привредних-политичких промена, радикалне реформе, позитивном смислу, војске-политике-државне безбедности! Задобијање масе постиже се програмом у пет тачака:
   1. Хумано друштвено уређење;
   2. Гарантована минимална примања-живот достојан живљења;
   3. Бесплатне здраствене услуге-лекови;
   4. Бесплатно школство-реформисано потребама прилагођено;
   5. Стручно уклањање свих познатих аномалија;

   Ови није обећање већ гаранција! Ко ће ово у дело спровести?

   Свиђа ми се