АКТУЕЛНО

Саборски заступник Живог зида Иван Пернар: „Хрватска починила геноцид у Јасеновцу, Србија у Вуковару не“


Млади политичар који својим изјавама често шокира регион: Иван Пернар

Млади политичар који својим изјавама често шокира регион: Иван Пернар

Саборски заступник Живог зида Иван Пернар на свој Фејсбук профилу написао је да је Хрватска починила геноцид у Јасеновцу, преносе хрватски медији. Такође, они подсећају да је он недавно рекао да Срби нису починили геноцид у Вуковару.

„Приметио сам код дела Срба да се боје да ће бити етикетирани као геноцидан народ ако признају геноцид у Сребреници. Па ето, читао сам књигу ‘Демонизација Срба’ од Емила Влајкија и та књига ми је отворила очи јер ми је показала да су и други народи у историји чинили ужасне ствари, али нису етикетирани као геноцидне“, наводи Пернар.

Како каже, на крају крајева Америка је у задњих 25 година поубијала 100 пута више људи него Срби па нико не говори да су Американци геноцидни.

„Па ипак, ради објективности осећам потребу споменути Јасеновац, је ли тамо Хрватска власт истребљивала Јевреје на пример, мислим да ће се већина сложити да јесте. Дакле, је ли било геноцида? Јесте. А јесу ли Хрвати геноцидан народ? Мислим да нису, да је геноцидна била група људи и они који су били изманипулисани од те политике“, оцењује он.

Ту даје и „доказ“:

„Замислите да ходам по Бањалуци и да сваком Србину који пролази поред мене понудим нож и да му кажем да може да ме убије зато јер сам Хрват и да га нико за то неће казнити или осудити. Мислите ли да би неко то направио? Ако неко и би, сигуран сам да 99% њих то не би учинило што значи да Срби нису геноцидан народ.“

Такође, Пернар се у другом статусу на свом профилу бавио и случајем операције “Олуја”.

„Олуја је била етничко чишћење, то сам спреман у сваком тренутку рећи. Али од стране кога? Српских вођа које су одбиле мировни план и позвали све Србе да напусте Крајину. Циљ је био да те Србе потом населе на Косову што су избегли Срби одбили. Они који су прихватили, побегли су за Канаду и Америку првом приликом“, навео је он.

Загребачки портал на крају текста истиче да је Пернар пре неколико дана гостовао у емисији Бујица Велимира Бујанца и да је на питање је ли у Вуковару Србија починила геноцид одговорио да није.

 

index.hr/ВЕСТИ

***

УМЕСТО ФБР КОМЕНТАРА

НЕНАД УЗЕЛАЦ: Питања за Ивана Пернара из Живог зида из Хрватске

Нисам хтео да коментаришем српску еуфорију око Ивана Пернара из Живог зида из Хрватске, али он, изгледа, баш жели да се потруди да, као и деда му, Србе прави будалама.

Није отишао из Београда, није ни изашао са „места злочина“, а већ је најавио како иде у Вуковар да обележава „српску агресију“, па и Србе оптужи за Вуковар. Није му ни то било довољно да се „захвали“ за долазак у српску скупштину да види где су му деда и Радић тражили рачун за „српску крв“, а почео је да држи лекције Србима да морају да признају геноцид у Сребреници да би дошло до помирења, јер, јелте, Муслимани нас воле, али не можемо да се помиримо док не признамо геноцид. Изгледа да га посета Вуковару мотивисала да прича и о Сребреници. Лицемерно!

Сад, Пернар хоће помирење са Србима? У реду, лепо.
Зашто онда не дође у исту ту, српску скупштину, 20. јуна, стане за говорницу и не каже:“Извините Срби за речи мога деде и његовог колеге Радића о плаћању ваше крви. Ви сте, Срби, исто страдали у Вуковару од наше руке и на данашњи дан, 20. јуна, ја ћу отићи у Вуковар, на Дунав у Вуковару и бацити један венац у Дунав за све оне Србе које су моји сународници послали Дунавом да плутају за Београд од маја до новембра 1991. године, а највише их је плутало баш током јуна. Знам, Срби, да смо изазвали клања у Вуковару и знам да ви знате за Овчару. Срби, ово је моја рука помирења“. Зар не звучи лепо и искрено?

Нема праведног Србина на овом свету који неће признати да се на Овчари и у Сребреници десио злочин у српско име, али постоји много Срба који су спремни да седну са Пернаром и његове теорије о само хрватском страдању у Вуковару и геноциду у Сребреници мало превише доведу у питање. Можда Пернар и зна за српско страдање у Вуковару, али не сме да каже, јер онда не би био део Сабора, али је онда лицемерно говорити о помирењу са Србима, ако не желиш својој јавности да објасниш да су и Срби страдали и ако не желиш да ПРИЗНАШ, како каже, српско страдање у Вуковару. Питање: зашто југословенштина (не знам погрднији израз за ту српску трагичну заблуду) мора увек да се ломи преко српских леђа? Зашто увек ми морамо да испадамо овце? Зашто једном не одлучимо да се сломи преко њихових и да они направе један корак и нешто признају? И српска теорија да се манемо историје и гледамо у будућност је гурање ствари под тепих и припрема нових клања у будућности. Без покајања и признања, те бајке о будућности мачку о реп могу да се окаче.

И оно Пернарово помињање агресије НАТО на Југославију, сада се испоставља, јесте једно лицемерје за унутрашње потребе критике власти и уласка у НАТО. Зашто Пернар не критикује своју власт, ако има циљ помирење са Србима, тако што ће је терати да обележи српска страдања и да призна српско страдање у Вуковару? Ееее, не дај враже да помене!
На новом статусу је рекао да су Срби сами организовали одлазак из Крајине у Олуји. А 200 000 усташа је кренуло у шетњу?

Е луди, луди Срби.

НЕНАД УЗЕЛАЦ

————

Putujući cirkus Ivana Pernara i srpski beskrajni dan

Severina je bila ispodprosječna pjevačica sa porno videom dok srpski mediji od nje nisu napravili zvijezdu. Nema budale i klovna iz Hrvatske kojeg Beograd ne dočekuje crvenim tepihom.

Tako je nedavno Ivan Pernar, poslanik hrvatskog parlamenta uz puno pompe doveden do srpske skupštine i predstavljen kao političar nove generacije. Kao kad djete oduševi roditelje prvim izgovorenim riječima, tako se Srbija divila jednom hrvatskom poslaniku koji je rekao ono što u Srbiji priča svaki pijanac ispred prodavnice. Pernar je “otkrio” da Amerika vodi agresivne ratove po cijelom svijetu i da je Evropska Unija birokratski monstrum u kojoj Srbe ne čeka ništa dobro. Da, i? To do sada nismo znali, pa mu zato treba davati toliko prostor u medijima?!

Bio je to samo prvi čin, cirkus se nastavio iz Banja Luke odakle je Pernar poručio Srbima koji su ga bratski dočekali i domaćinski ugostili da je Srebrenica genocid, da su Srbi najveći krivci za rat, a da za etničko čišćenje u Oluji nisu krivi Tuđman i Hrvati nego srpske vođe koje su pozvale srpski narod da bježi iz Krajine.

Da li Pernaru neko objasnio da je u Srebrenici streljano nešto više od hiljadu muslimanskih fanatika koji su prije toga tri godine terorizirali ne samo Srbe nego i svoje sunarodnjake u Srebrenici? Da su ti isti muslimanski fanatici pobili 3500 Srba u selima oko Srebrenice? Da li zna da su streljanje izvršili vojnici 10. diverzantskog odreda sastavljenog uglavnom od nesrba i da je Hrvat Dražen Erdemović priznao da je lično vršio streljanja? Da je 10. diverzantski odred bio izbušen agentima zapadnih službi!

Za Pernara su, kao i za ostale Hrvate Srbi najveći krivci. Da li Pernar zna da su na prvim izborima u Hrvatskoj Srbi masovno glasali za Hrvata Račana i zajedništvo sa Hrvatima, a Hrvati masovno za Tuđmana i rat sa Srbima! Da je rat u Hrvatskoj počeo napadima hrvatskih paravojnih jedinica na srpska sela i masovnim likvidacijama i protjerivanjima Srba iz gradova? Da je rat u Bosni počeo pokoljem 100 srpskih civila u selu Sijekovcu od strane hrvatske vojske, a onda i ubistvom srpskog svata u Sarajevu? Da li su Srbi odbili već potpisani Cutileirov plan i gurnuli Bosnu u rat ili Alija na nagovor Amerikanaca?

Da li Pernar zna šta se desilo sa onim Srbima koji su ostali u Krajini tokom Oluje? Vođe Srba u Krajini trebale su pozvati Srbe da ostanu i čekaju novi Jasenovac? Preko 2 hiljade Srba, uglavnom starijih i preslabih da bježe, ubijeno je od strane hrvatske vojske na najsvirepije načine. U selu Varivode hrvatski vojnici nisu se zadovoljili sa klanjem dvadesetak nemoćnih starca koje su tamo zatekli, nego su i mrtve vadili iz grobova i oskvrnjivali.

Teza o srpskoj krivni i velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu nastala je u zapadnim propagandnim kuhinjama i postala je ideološka paradigma na kojoj se odgajaju generacije Hrvata i Muslimana. Zato su Pernarove izjave očekivane za svakog ko poznaje hrvatsko društvo. Društvo koje u svojim temeljima ima srbofobiju i antisrpstvo. I zato sa Hrvatima ne može biti suradnje ni zajedništva. Kako da surađujem sa nekim ko mene smatra zločincem? Ko je programiran da mrzi Srbe?

Čemu ta potreba za bratstvom i jedinstvom? Srbima bi trebalo objasniti da Jugoslavije više nema. A nema je zato što su je srušili zapadni centri moći preko hrvatskog naroda koji je masovno podržao Tuđmanov plan za stvaranje etnički čiste Hrvatske. Nema je zato što je Hrvati nikad nisu iskreno ni htjeli. Šta misle o bratstvu sa Srbima Hrvati su pokazali 1914. i 1915. pokoljem hiljada Srba u mačvanskom kraju, onda opet od 1941. do 1945. Jasenovcem i Jadovnom, a onda 1991. do 1995. pokoljem i etničkim čišćenjem.

Gledajući to oduševljenje Ivanom Pernarom djela srpske javnosti i medija uvijek željih senzacije osjećam se kao da sam u filmu “Beskrajni dan” u kojem glavni junak iznova proživljava isti dan. Sve smo ovo već prošli. Bila je 1928. godina, 10 godina nakon što su Srbi oslobodili Hrvate od austro-ugarskog ropstva. Hrvati su tog dana kao i obično vrijeđali srpske poslanike. Takav ulični način govora prenjeli su iz svog sabora koji nije imao nikakvu političku moć u Austro-Ugarskoj nego je služio za kafanske svađe. Jedan hrvatski poslanik, Ivan Pernar, brat pradjeda ovog Ivana Pernara uzviknuo je: “Koliko ste litara krvi prolili da vam platimo?”. Na uvrede je Puniša Račić odgovorio mecima.

Ranjen je i Stjepan Radić, isti onaj političar koji je 1917. pisao pjesme o pobjedničkoj austro-ugarskoj vojsci, a 1918. o pobjedničkoj srpskoj. Kao što je Radić mjenjao stavove iz godine u godinu, Pernar ih mjenja iz dana u dan.
Priča sa Hrvatima uvijek završi isto. Srbi oslobode Hrvate, oproste im zločine, Hrvati ih izdaju, a Srbi onda opet oproste i beskrajni dan se ponavlja. U filmu je novi dan svanuo tek kada se glavni junak promjenio.

Mogu li Srbi promjeniti svoj odnos prema Hrvatima? Mogu li konačno postati svijesni da iz ovakve Hrvatske ne može doći ništa dobro za Srbe? NATO i hrvatska vojska održavaju vježbu “Prijedor 2016” koja je priprema napada na Republiku Srpsku! Hrvatska predsjednica u svom obraćanju Hrvatima Vojvodinu ne smatra djelom Srbije! Hoće li se Srbi i dalje oduševljavati svakom budalom koja dolazi iz Hrvatske? Hoće li i dalje sanjati neko nepostojeće bratstvo sa Hrvatima? Ili će konačno prozrijeti namjere hrvatske politike i prekunuti taj beskrajni dan?

Статус са ФБ профила Mislav Horvat.

 

—————

СТАТУСИ СА ФЕЈСБУК СТРАНИЦЕ ИВАНА ПЕРНАРА:
pernar pernar2 pernar3 pernar1pernar5

————–

19.11.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Cesto majka priroda posalje misionare dole medju narod da im osvjezi zivot ,barem sto ce shvatiti da jos ima nade i da su oni , koji od svih nas ,koji smo jos uvojek ljudi(ne bivsi)prave budalama i majmunima, jos uvijek u manjini.Ovaj mladi cestiti covjek je dokucio sustinu problema koji nas sve zajedno muci i pravi od nas groblje i roblje.Ako smo neposlusni,onda smo groblje,a ako smo poslusni ,onda smo roblje.Dabi smo se spasili moramo birati svoje vodje koji ce smoci snage da raskrinkaju i uniste generatore zla i globalne nesrece, proje nego nas do kraja naprave zombijima(covjek koji nema mogucnost zakljucivanja i odlucivanja).Ivan Pernar od mene ima punu podrsku i neka nam ga, neka mu Bog da dobro zdravlje, snagu i volju da istraje u svom covjekovom pohodu na sve bivse ljude i ostale nemani koji unistavaju ovu predivnu i nama jedinu planetu.Pomozimo svima koji cuvaju covjeka u covjeku.Sramno je, brutalno i mizerno biti sluga sotoni.Sve vrijednosti u zivotu na ovoj planeti stvorili su ovakvi ljudi,a ne podlaci prevaranti, razbojnici,neradnici i ostali talog covjecanstva.

    Свиђа ми се