АКТУЕЛНО

Михаило Меденица: Обуздајте Зукорлића, или у чобанију…


Михаило Меденица

Михаило Меденица

Цитирам премијера: „Нећу да пошаљем 1000 жандарма да бисмо се тукли са муслиманима. Нећу крвопролиће! Посаветујте ме овде пред свима како да то срушимо?!“

За неупућене, цитирано је саморођени завапио на конференцији за медије, покушавајући ваљда да одговори на питање докад ће држава толерисати дивљање Муамера Зукорлића, који у Новом Пазару неимарише небу под облаке без иједне дозволе, осим можда возачке..?

Е, па, ако већ тражите савет, господине председниче владе у егзилу из памети, ево да допринесем једним: поднесите оставку, пазарите две овце, па с оним створом који се одазива на име Марјан Ристичевић негде у планину и правац чобанија, Бог да вас види обојицу!

Извините, али чега сте то и какав премијер ако Вам треба савет како да зауздате новог сабрата у шенлучењу, као да не постоје закони, као да не важе за некадашњег муфтију од којег очигледно страхујете ко неки мученик из забити од покретних степеница, као да је подршка Вашој визији Србије хатишериф којим свака фукара може да витла и позива се на потпис у дну?!

Дакле, ако се већ фемкате као сеоска млада шта да чините са Муамером пубертетлијом, ако не смете да спроведете закон, понављам, ЗАКОН и ништа више од тога- онда овце, преслицу, Ристичевића и правац на Хомољ!

Нисмо ми ту да саветујемо Вас, већ Ви да водите ову државу, али не као крмачу на букарење, уз већ толико иритантну патетику да би Вам и у индијским серијама сугерисали да смањите мало с пренемагањем!
Друго, нисте ли реченим увредили муслимане, шта мислите о томе?!
Откуд Вам то да ће се пролити крв ако пошаљете полицију да уради своје?!
Нису Зукорлић муслимански Елвис Присли па да хиљаде заблуделих обожавалаца намах потрчи у заштиту његовог недела!
Мислите да њима не смета та иста бахатост новопазарске аветиње?!

Мислите ли да су будале које немају шта паметније са животима него да их алале за муфтију који је замутио довољно воде у Новом Пазару да !потрује“ све вероисповести?!

Мислите ли, на крају, а знам толико часних и добрих Пазараца исламске вере, да они не живе по законима већ нафаки ражалованог муфтије?!
Е, па грешите, и то одлично знате, али је лакше рећи да не смете јер не желите „крвопролиће“ него признати да не смете јер Вам треба глас сваког хајвана расположеног да Вам га да, у замену за „малу“ надокнаду- да чини у свом пашалуку шта год му је воља!

Шаљите полицију да помогну у спровођењу закона, ето шта да учините, и ако Вас је већ толико страх слободно реците да сам Вам ја то саветовао!
Неће муслимани на оружје, не бојте се, не због Зукорлићевог дивљања сигурно!

И доста више „мала напредњачка невесто“ (назив индијске серије, ако се не варам, без оних напредњачка, но…) с тим уношењем немира у довољно неумирен народ, јер владати страхом и вечитом претњом некаквом батином која само што се није пресамитила преко наше грбаче- чини да испадате државник какав би и Змај од Шипова био, с тим што је за њим и нешто рада и резултата, а за Вама ће остати две овце које ћете, потписујем, успети да заборавите кад дограбите Ристичевића за руку и повичете: „Ајмо, Марјане, Европа и овце не могу да чекају! А, где нам се дедоше овце, бре, а и Европа, знаш ли, или да сазивам конференцију и тражим савет, стра’ ме..?“

Михаило Меденица
НЕДЕЉНИК

—————

19.11.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »