АКТУЕЛНО

ЦРНА ГОРА: Месо замрзнуто 1982. могло да заврши у Србији


dd

Управа царине је од Управе за ветерину Министарства пољопривреде добила обавештење да су дошли до информације да је у луку Бар у Црној Гори стигао товар замрзнутог меса из 1982. године, па је свим царинарницама наложено да предузму мере појачане контроле промета.

Како је саопштила Управа царина, свим царинарницама је наложено да предузму мере појачане контроле робног и путничког промета, са посебним акцентом на граничне и пограничне прелазе према Црној Гори, Македонији, БиХ, као и на административним прелазима према Косову и Метохији.

Управа царина ће као и до сада учинити све што да се спречи било какав покушај угрожавања безбедности и здравља грађана, па ће свако месо које не испуњава законом прописане услове, а буде откривено током појачаних контрола, бити одузето и предато у надлежност инспекторима Управе за ветерину.

„На граничним прелазима пролазак товара живог или замрзнутог меса ионако није могућ, уколико га не прати прописана исправа коју издаје гранична ветеринарска инспекција“, наводи се у саопштењу.

Уколико се ради о покушају кријумчарења, па товар без документације прелази преко алтернативних прелаза, потенцијални кријумчари ће се суочити са мобилним тимовима Одељења за сузбијање кријумчарења који спроводе “дубинске контроле“.

Из Управе царина наводе да су о постојању наведеног товара обавештени сви царински службеници, укључујући и специјалне мобилне тимови за сузбијање кријумчарења који ће појачати активности у дубини територије.

„Поред препреке коју чини лично залагање и професионализам свих царинских службеника, Управа царина ће се ослонити и на најсавременију технику, попут мобилних скенера, захваљујући којима ће даља дистрибуција спорног товара бити додатно отежана“, додаје се у саопштењу.

 

ВЕСТИ

—————-

17.11.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Пратите ‘Макси’ пчелицу и уштедите при куповини,

    ‘Матијевић’ паштетица, 35 динара,
    ‘Златиборац’ виршлица, 1 килограм 200 динара ..

    Свиђа ми се

  2. Бог свети зна колико смо и до сада појели бразилскога,аргентинскога и ко зна одакле и то говедине,свињетине,пилећих батака и сада као то је проблем а до сада није. Држава као не зна за увознички лоби?Нико више и не мисли за здравље народа,профит је на првом месту.

    Свиђа ми се