АКТУЕЛНО

Са лица места: У Косовској Митровици уклоњена и 36 барикада! (фото)


30. октобар 2016. КМ Новине

У суботу 29. октобра, увече око 19 сати уклоњена је барикада према источном мосту у улици Књаза Милоша која је била у близини техничке школе у северном делу Косовске Митровице.
barikade-km-vlaskovic-01-4

Пише: Зоран Влашковић

То је задња уклоњена барикада, од 36 које су Срби успоставили на северу Косова и Метохије јуна и јула 2011. године, након што је Приштина покушала једнострано и насилно да освоји административне прелазе Јариње и Брњак.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Барикада према источном мосту која је јуче уклоњена.
Предзадња барикада која је улкоњена на северу КиМ била је она бетонска на главном градском мосту на Ибру која је успостављена 16. септембра 2011. године а коју је 22. јуна 2014. на истом месту заменио “Парк мира“.

barikade-km-vlaskovic-01-2
Барикада на мосту је била заштита Срба
“Парк мира“ је уклоњен 14. августа а 17. октобра 2016. почели су радови на ревитализацији моста који треба да буду завршени 20. јануара 2017. године.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Барикада била истинска заштита Срба
Са уклањањем ових барикада у северном, српском делу Косовске Митровице Срби су додатно угрожени јер познато је да су инциденте у овом делу града изазивали искључиво Албанци.

barikade-km-vlaskovic-01-3
Барикада није представљала само физичку већ и психолошку барикаду која је уливала сигурност.
Само на главном градском мосту на Ибру до сада је било 120 већих инцидента и све до један од тих инцидента изазвали су Албанци из јужног дела Косовске Митровице!
_________________

Извор: КМ Новине 

zoki

1 reply »

  1. БЕОГРАДСКЈ режим ЈЕ РЕШИЈО ДА СВЕ ИЗДА ПО НАРЕДБИ берлинског конгреса 1878 ЈЕДИНО НАМ ГОСПОД МОЖЕ ПОМОЋИ ДА ПОБЕДИМО кугу КОЈА ДОЛАЗИ ИЗ ОКУПИРАНЕ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ У ТОЈ СКУПШТИНИ НЕМА НИ ЈЕДНОГ СРБИНА ДА ИМА БРАНИЛИ БИ КОСОВО МЕТОХИЈУ НЕ БИ СВИ ОД РЕДА ЋУТИЛИ И ГЛУМИЛИ ЈЕДНИ СУ НАВОДНО ТЗВ ВЛАДА А ДРУГИ ТЗВ ОПОЗИЦИЈА ШЕШЕЉ ЈЕ КОЛИКО ЗНАМ НАВОДНО КРИТИКОВАО НИКОЛИЋА А НИКАД ДА КРИТИКУЈЕ фазлија муслију тзв ав НИЈЕСАМ ЈА НИ ЗА ЈЕДНЕ СВЕ СУ ТО комунисти ЈЕДИНО ВРЕДЕ СНП НАШИ И СРБСКИ ОБРАЗ КОЛИКО ЋЕ НАРОД ПОСЛУШАТИ ТА ДВА СВЕТОСАВСКА СРБИНА ТО ГОСПОД ЈЕДИНО ЗНА МОЈЕ МОЛИТВЕ И ПОДРШКА ЗА БРАЋУ И СЕСТРЕ НА СВЕТОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ТАКОДЂЕ НИ РУСКА ДИПЛОМАТИЈА НИШТА НИЈЕ УРАДИЛА У КОРИСТ ОДБРАНЕ КИМ СВЕ МИ ТО НЕ МИРИШЕ НА ДОБРО САМО ДА НАМ СЕ ПОНОВИ НОВА ТЕХЕРАНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ИЛИ ЈАЛТА НИЈЕ ДОБРО

    Свиђа ми се