АКТУЕЛНО

Небојша Јовић: Хоће ли неко обавестити министре и новинаре да „покушаја атентата“ НИЈЕ БИЛО!


Jovic

Небојша Јовић, 30.10.2016.

Са причом о атентатима не треба се играти! И ваља бити опрезан, поготово после атентата на Ђинђића. Међутим, мислим да је овог пута фама о атентату или у служби скретања пажње са неког новог противуставног корака издаје на Космету (што ћемо убрзо сазнати) или у служби држања народа у сталној напетости, страху, у виртуелној стварности благостања где људи живе добро, задовољно, где се пензионери добровољно одричу дела својих пензија, радници плата, а Срби са севера просто хрле у Београд и моле „да  двомилионски Београд не трпи због пар стотина хиљада Срба на Космету“, да им се сва радна места, институције, имовина, па и животи ако треба одузму, само да Србија не застане у отварању поглавља или, не дао Бог, скрене са ЕУ пута, и да сви они који само и помисле да ту идилу сруше, угрозе или се усуде да размишљају другачије, од сада постају не само кочничари светог ЕУ пута, већ можда и сами терористи или њихови помагачи.

У свакој озбиљној земљи, Информер, Курир, поготово овако дебилни портали и квазиновинари, иначе по правилу неписмени али који зарад новца и добре плате знају „да клекну“, морали би да одговарају због, ако ничег другог а оно барем због узнемиравања јавности!

Да појасним и поновим, НЕ МОГУ НАРАВНО ТВРДИТИ ДА ЛИ ЈЕ ОВА САГА О АТЕНТАТИМА, ОДНОСНО ОВАЈ ПОСЛЕДЊИ ПРИМЕР ОД ЈУЧЕ, РЕАЛНА ПРЕТЊА ИЛИ НЕ! И нормално је да треба бити опрезан и учинити све да сваки грађанин Србије, посебно највиши државници морају бити ефикасно заштићени.

Али ПРИЧАТИ О „П О К У Ш А Ј У“ АТЕНТАТА ЈЕ СТУПИДНА ПРИЧА или прецизније, погрешан термин који ствара панику, а то ови неписмени трећеразредни новинари очигледно не знају. А не зна ни министар Вулин који тражи да „држава под хитно нешто предузме поводом ПОКУШАЈА атентата, јер је недопустиво ноншалантна у заштити Премијера“ (парафразирам)!

Па хоће ли га неко обавестити да је он као министар  та „држава“, тачније, њен део! И да на овај начин сам себе прозива. Да ли зна да би у случају стварног покушаја да се убије (како каже овај портал) Премијер, морало да се, у зависности од озбиљности напада и степена угрожености Премијера, уведе ванредно стање. Наравно уколико би та претња и опасност и даље постојали и били реални и непосредни. Да би цео ресор свих безбедносних структура, са министрима на челу, морао поднети оставку и одговарати због пропуста. Или је можда ово била само проба за неки јачи сценарио који би претходио и био основа некој врсти ванредног стања? Али очигледно квалитет министара се данас не мери знањем већ подилажењем.

ПОКУШАЈ атентата подразумева управо „покушај“. Успешан, неуспешан, на пола спречен, али „покушај“! Овде се мозе причати о „реалној могућности можда атентата, о могућој припреми за атентат, о стварању услова за извршење атентата… али НИКАКО О „ПОКУШАЈУ“!!!

Тако да, сви ви неписмени новинари, исто такви министри и њима слични, стручнији и паметнији да будете не можете, али пробајте да будете озбиљнији јер оваквим понашањем угрожавате не само мир и спокој народа, већ пре свега самог Премијера, јер, опет кажем, треба бити опрезан. А ви будите мање бучни, а више ефикасни, па ћете тако најбоље заштитити и народ и државу и Премијера!

1 reply »