АКТУЕЛНО

Преминуо дугогодишњи новинар „Сведока“ Драгољуб Гајевић


 

Репортер Сведока Драгољуб Гајевић на барикади код  Јагњенице, Косово и Метохија, Србија

Репортер Сведока Драгољуб Гајевић на барикади код Јагњенице

Дугогодишњи новинар “Сведока” Драгољуб Гајевић Гаја (61), из Прокупља, дописник листа са Косова и Метохије и из Топлице преминуо је 21. октобра у Врњачкој Бањи.

Ненадана и прерана смрт легендарног новинара старог кова Драгољуба Гајевића Гаје шокирала је редакцију која је управо дан пре смрти добила меилом његов текст о “Гвозденом пуку” (који ће бити објављено у наредном броју “Сведока”, у уторак) и изазвала неверицу код његових најближих и бројних пријатеља.

Његовом смрћу остаће огромна празнина у српском новинарству, а његов одлазак редакција његовог “Сведока” неће успети да надокнади.

 

Владан Динић, главни и одговорни уредник “Сведока”

———–

23.10.2016. НСПМ, за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

1 reply »

  1. Нека је покој души Драгољубу Гајевићу!
    Лицемерје газде „Сведока“ нема, мећутим, граница.
    Гајевић није дугогодишњи новинар тог недељника, већ хонорарни сарадник који је радио за цркавицу, зато је и његова животна патња окончана у 61 години живота. Газда Сведока се не устеже да игра на пилећи мозак читаоца: каже да је Гајевић, иначе, који је живео у Прокупљу, био дописник са Косова. Додуше, има Диња „дописника“ са КиМ који су извештавали са Новог Београда. У најкраћем, туга је, али морамо рећи: ниједан београдски медиј нема дописника из Приштине. Једино „Политика“ има дописника из К. Митровице, која, додуше, живи у Лепосавићу. Сталног дописника немају ни Новости, нити Блиц, нити Танјуг, о Бети да не говоримо. За Новости „са Косова извештава“, колегиница која живи у Куршумлији…
    Гаја се, нека му Бог да вечни мир, макар одморио од напред наведеног „српског медијског лицемерја“.

    Свиђа ми се