АКТУЕЛНО

КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА ПОСЛЕ САСТАНКА СА РУСКИМ ПАТРИЈАРХОМ: Почеће глобални рат


фото: Танјуг

фото: Танјуг

ЛОНДОН – Краљица Елизабета се састајала са верским лидерима како би разговарали о предстојећем глобалном рату за који она тврди да ће довести до судњег дана за човечанство, пишу поједини британски медији.

На састанку са руским патријархом Кирилом и надбискупом Катерберија, Краљица је рекла: “Неко сада мора спровести неопходне припреме да се поздрави са вољенима јер се не може претпоставити ко ће живети а ко умрети. Многи ће умрети у овим последњим данима,“ рекли су из BBC продукције.

“Моја вољена земља треба да уђе у свој најмрачнији период у наредним месецима, јер ће се бруталан и апокалиптични рат водити на истоку.“

“Ја нисам забринута за тривијалности Божића. Забринута сам због страшних последица са којима се морамо суочити кад ратни бубњеви буду тукли све јаче,“ рекла је Краљица.

фото: АП

фото: АП

Након састанка са Краљицом Елизабетом, Патријарх московски и све Русије је позвао све земље да се уједине у борби да победе “зло,“ преноси BBC.

“Данашњи рат против тероризма треба да буде заједнички труд.“

“Ово није само борба Русије. Ово је за све земље, требало би да се ујединимо да победимо ово зло,“ рекао је Кирил, додајући: “И овај рат ја зовем светим.“

Највиши званичник у Руској православној цркви, Кирил има блиске личне односе са председником Владимиром Путином.

 

КУРИР/СРБИН.инфо

23.10.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Који цинизам тзв. „краљице“. Британија један од режисера глобалног рата а сада ова види то као нешто што долази са истока.

    Свиђа ми се

  2. КИРИЛ ЈЕ ЗА екунизам унијат а енглеска краљица је хазарка енглези СУ НАЈВЕЋИ КРИВЦИ ЗА НАШУ ЧЕТНИЧКУ ТРАГЕДИЈУ 1944 А ТО ЈЕ ПОСЛЕДИЦА КОЈУ ДАНАС ИМАМО У ПОРОБЉЕЊОЈ ОТАЏБИНИ

    Свиђа ми се