АКТУЕЛНО

Драгослава Копривица: ОТВОРЕНО ПИСМО Генералној скупштини Уједињених нација


%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%bd

ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА

(71- заседање Генералне Скупштине Уједињених Нација, октобар 2016)

 

Поштовани скупе,

За какав се то свет бори механизам назван `Генерална скупштина УН`???

Упркос историјског дијалога са Хаваном 17. децембра 2014. и званичне посете Председника Барака Обаме острву 2016., Вашингтон наставља примену санкција против кубанског народа. Упркос декларација Беле куће у прилог отклањања тог зла, ниједна мера није предузета да се отклони патња кубанског народа дуга пола века.

Санкције су анахроне и окрутне. Патња народа је настављена. Конфликт је асиметричан. Непријатељство унилатерално.

4882969

Политика је начинила од овог света језиву гротеску. Убиствену шалу. Божанствену комедију 21-ог века. Американци могу да посете било коју земљу света, Кину, Вијетнам, Русију… увелико се шеткају по мојој земљи Србији, а чак ни као туристи не могу да посете Кубу?! Ако некако и стигну до Кубе, спаваће у шпанским хотелима, јести немачку храну и користити кинеске компјутере!

Постоји само једна истина о санкцијама САД-а против Кубе: Они који мирну револуцију чине немогућом, чине насилну револуцију неминовном.

Поштована господо,

Ако Ви овај свет не можете ни за мрвицу да учините бољим и лепшим, у конкретном случају укидањем санкција Куби, онда се повуците у ваше кабинете. Запалите цигарету. Испуштајте колутове дима ритуално и дубоко. Испуштени дим нема никакву материјалну сврху. Чиста метафизика! Онда изађите на улицу. Можда ће те имати осећај да бар за милиметар можете ствари да померите.

   Драгослава Копривица, писац

                                                                       Србија, Београд, 19. октобар 2016.  

1104033289

фото: СПУТЊИК

——–

20.10.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Тужно је и отужно, када аутор показује толику бригу за односе Кубе и САД. Још себе саморекламира и пише некакво писмо Генералној скупштини УН!!! Скоро је за неверовати, да неко замишља, да је од таквог значаја и да ће ово писмо неко, да узме за озбиљно. Можда Кубанци? Овакав степен САМОРЕКЛАМИРАЊА, уз причу, да је Кастро српског порекла тешко је разумети. Питање је, зашто редакција и овакве детињарије објављује. Лично, као матора дртина, која има све време овог света, НЕ УСПЕВАМ, да прочитам све ОЗБИЉНЕ текстове, уз објављивање оваквих.

    Свиђа ми се