Игор Војиновић

Игор Војиновић: КО ЈЕ УБИО „МОТОРОЛУ“?!


Игор Војиновић
18. октобра 2016. год.

Када сам чуо вијест да је убијен чувени командир Арсеније Павлов Моторола, био сам прво у невјерици, а онда је све потврђено из више извора. Кажу да су Моторолу убили припадници неке украјинске специјалне диверзантске јединице тако што су поставили експлозив у лифт зграде гдје је живио. Након тога крећу нове празне пријетње Захарченка, који стално пријети Укрима и никад ништа не остварује (нешто слично као Шешељ код нас). То је онај исти Захарченко који је врло брз и дјелотворан у случајевима успостављања контроле у ДНР по велеиздајничком Минском споразуму. Његови људи тада пријете, уцјењују, туку, затварају, пуцају и бацају бомбе. Но када треба поћи на Укре, ту остане на пријетећим и непотребним говорима.

На Моторолу су до сада покушана два неуспјешна атентата, а у овом другом је изгубио лијево око. Више пута је рањаван и проглашаван мртвим, док на крају није и стварно убијен. Моторола је био стари опробани ратник који је са Крима дошао у Харков, па у Доњецк, гдје је предводио десетину, па вод код пуковника Стрелкова у легендарном Славјанску. Временом је тај вод постао батаљон „Моторола“ а онда и бригада „Спарта“.

14798858_356605901352672_1490251537_n-1

Моторолина бригада је била једна од најбољих у Новорусији. Око потписивања велеиздајничких споразума у Минску морао се разматрати и проблем Мотороле. Он је имао опцију да буде протјеран заједно са Стрелковом или да им буде послушан и напредује, а уз то им је још требао. Тако га путинистички режим награђује, велича и унапређује. Брзо постаје пуковник. Упркос свом његом знању, храбрости, искуству и умијећу, то не значи да може имати високи официрски чин. Моторола се није мијешао у политичке потезе, иако су ти потези водили ка издаји. Слушао је наређења и водио борбу. Некада су та наређења била и лудачки штетна, као оно пред пад аеродрома у Доњецку када је Моторола спровео Захарченково наређење о пропуштању помоћи за опкољене Укре на самом аеродрому и извлачењу њихових рањених и мртвих. Покојни командант Алексеј Мозговој је то прокоментарисао као будалаштину. Очигледно је сада прва привремена фаза прошла и Мински споразум (обнову Украјине) треба коначно закључити, е ту Моторола смета. Хаос и деморалисање су у Донбасу уведени захваљујући путинистичком режиму, али то није довољно, отпор мора да нестане.

Нема више Губарјева и Стрелкова, а ни Безлера. Побијени су Беднов, Ишћенко, Мозговој и Дремов. Остали су још од најпознатијих јунака Моторола и Гиви. Они јесу стављени под контролу, али сметају. Превише су познати и одржавају борбени дух и наду народа Новорусије.

Командир Моторола је становао у једној згради у Доњецку која је била одлично и професионално обезбеђена. Искусни стражари су били око зграде, у згради, по спратовима, испред стана и у стану. Стан има неколико блиндираних врата а постоји и визуелни надзор. Када сам то први пут видио на снимку, зачудио сам се и упитао одкуд оволики стражари. Схватио сам да им Моторола пуно значи чим га тако чувају, али сам и увидио да су то режимски војници који се могу једноставно повући. То се и десило. Након експлозије у којој је Моторола погинуо нема ни рањених ни погинулих стражара. Осим његовог личног пратиоца. Значи, није било страже.

Такође, логично се намеће питање – Како су ти диверзанти пришли згради, ушли у њу и минирали лифт, код толиког обезбеђења? Како  су могли и гдје да чекају кад ће Моторола да уђе у лифт, па да активирају експлозију? Откуд су имали све податке о мјесту становања, кретању и обезбеђењу?! Зашто је тијело погинулог Мотороле стајало испред згарде непокривено? Да ли је то неко показивао убицама да су успјели? Откуд одмах након извршеног атентата тврдња Захарченковог режима да су то починили Укри диверзанти? На основу чега они то тврде? Зашто Денис Пушиљин из руковдства ДНР нема ниједан одговор на питања новинара а тврди да су специјалци Укри убили Моторолу? Све наводи на то да је онај који је повукао обезбеђење убио Моторолу, а не Укри. Укри славе и сеире, а руски народ губи и оно мало воље и наде.

Многе патриЈоте и квазирусофили почеће да бјесне због ове моје анализе, умјесто да укључе мозак и размишљају рационално, те доносе закључке на основу чињеница. Мински споразум се спроводи, а Украјина се обнавља док руски народ мрцваре пред уништење. Знам, Путинисти тврде да се одричу Новорусије да би узели читаву Украјину, а то је таква глупост да не знам како неко у то може повјеровати. Значи, даш им свој ослобођени дио територије да би обновио монструма који уништава и асимилује твој народ, а све то као да би тај конвертитиски јеретички квазидржавни пројекат ушао у Русију коју мрзе по дефеницији. Страшно.

На основу досадашњих дешавања намеће се закључак да је Гиви следећи. Он је био Захарченков полтрон, толико да је на застави свог батаљона „Сомали“ написао „За Захарченка“ и нападао без икаквог основа пуковника Стрелкова. Унаприједили су га у потпуковника, величали и славили, али сада им и он смета. Гивију би боље било да је остао уз Стрелкова и да није служио издајнику Захарченку. Тада би и сви имали шансу, а и Новорусија. Овако…спровешће се Мински споразум.

Било како било, још један велики херој Новорусије, руски неустрашиви ратник је отишао у Царство небеско. Горе су га дочекали његови саборци којих је све више на небу а све мање на земљи. Командиру, поздрави нам горе Александра Беднова, Евгенија Ишћенка, Алексеја Мозговоја, Павела Дремова и Владимира Станимировића. Кажи им молим те, да има још много нас који видимо истину и волимо слободу.

ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ ХЕРОЈУ АРСЕНИЈУ ПАВЛОВУ МОТОРОЛИ

СЛАВА НОВОРУСИЈИ

НАПРИЈЕД „СПАРТА“!

 

16 replies »

 1. Добро и шта ћемо сада? Вујић потврдио тачност моје аргументоване анализе -https://www.youtube.com/watch?v=fZZVcjm8mek. Да ли сте ви свјесни колико сте зла нанијели лагајући и нападајући оног ко покушава да изнесе истину?! Мени од Берића било довољно макар једно- извини. Зато, јер разумијем његову ситуацију.

  Свиђа ми се

 2. Kad neko sada pljuje po Putinu a nema nijedan pravi i istinit dokaz o tome,a na drugoj strani kad vidimo sta je taj Putin uradio za Rusiju od kako je zavladao,a kakva je bila pre njegove vladavine to su pravi i istiniti dokazi a ne baljezganje.Ja bih voleo da i od Srbije neko napravi takvu Drzavu jer mi imamo isti sistem od 5 oktobra 2000,pa neka onda baljezgaju kolko hoce.

  Свиђа ми се

  • Таман колико је Милошевић био лош по Србију, толико је Путин још гори по Русију. Он је као крава која да пуну кофу млека,па је онда проспе ударцем ноге.

   Свиђа ми се

 3. procito sam samo da vuidim sta si napisao a i sta da ocekujes od coveka sto zivi na netu i misli da zna nesto,sato ne znam sta novinar izvestac sto kazes kvazirusofil,asta si ti,da se izrazim ovako ulicarski,satrosrbine!

  Свиђа ми се

  • „Комплекс мера за реализацију Минских договора“ у целини:

   1. Неодложан и свеобухватан прекид ватре у појединим општинама Доњецке и Луганске области Украјине и његово стриктно поштовање почевши од 00 часова 00 минута (по кијевском мерењу времена) 15. фебруара 2015. године.
   2. Повлачење укупног тешког наоружања обема странама на једнака одстојања у циљу формирања зоне безбедности ширине минимум 50 km између страна за артиљеријске системе калибра 100 mm и више, зоне безбедности ширине 70 km за вишецевне ракетне бацаче и ширине 140 km за вишецевне ракетне бацаче „Торнадо-С“, „Ураган“, „Смерч“ и тактичких ракетних система „Точка“ („Точка У“):
   – за украјинску војску: од фактичке линије додира;
   – за наоружане војне формације појединих општина Доњецке и Луганске области Украјине: од линије додира према меморандуму из Минска од 19. септембра 2014.
   Повлачење горе набројаног тешког наоружања треба да почне најкасније два дана након прекида ватре и да се заврши у року од 14 дана.
   Овом процесу ће допринети ОБСЕ уз подршку Трилатералне Контакт групе.
   3. Да се обезбеди ефикасан мониторинг и верификација режима прекида ватре и повлачења тешког наоружања од стране ОЕБС-а од првог дана повлачења, уз коришћење свих потребних техничких средстава, укључујући сателите, беспилотне летелице, радарске системе и сл.
   4. Првог дана након повлачења започети дијалог о моделима одржавања локалних избора у складу са украјинским законодавством и Законом Украјине „О привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области“ као и о будућем статусу ових региона у складу са наведеним законом.
   Без одлагања, а најкасније 30 дана од дана потписивања документа, усвојити одлуку Врховне раде Украјине са навођењем територија за које важи специјални статус у складу са Законом Украјине о привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области у складу са линијом, одређеном у меморандуму из Минска од 19. септембра 2014. године.
   5. Да се обезбеди помиловање и амнестија путем имплементације закона који забрањује кривично гоњење и кажњавање лица у вези са догађајима који су имали место у појединим општинама Доњецке у Луганске области Украјине.
   6. Да се омогући ослобађање и размена свих талаца и нелегално задржаних лица на основу принципа „све за све“. Овај процес мора да буде завршен најкасније петог дана после повлачења.
   7. Да се омогући безбедан приступ, испорука, чување и дистрибуција хуманитарне помоћи на бази међународног механизма.
   8. Одређивање модела потпуног обнављања социјално-економских веза, укључујући социјалне исплате, као што су исплата пензија и друге исплате (примања и приходи, благовремено плаћање свих комуналних рачуна, успостављање опорезивања у оквирима правног поља Украјине).
   У том циљу Украјина ће успоставити управљање сегментом свог банкарског система у регионима захваћеним сукобом, а могуће је да буде успостављен међународни механизам за поједностављење таквих трансакција“
   „9. Успостављање потпуне контроле над државном границом од стране владе Украјине у читавој зони сукоба, које треба да почне првог дана после локалних избора и да се заврши након свеобухватног политичког регулисања (локални избори у појединим општинама Доњецке и Луганске области у складу са Законом Украјине и уставном реформом) до краја 2015. године под условом реализације тачке 11 – уз консултације и усаглашавање са представницима појединих општина Доњецке и Луганске области у оквирима Трилатералне Контакт групе.
   10. Повлачење свих страних наоружаних формација, бојеве технике као и најамника са територије Украјине под надзором ОЕБС-а. Разоружавање свих нелегалних група.
   11. Спровођење уставне реформе у Украјини са ступањем на снагу до краја 2015. новог устава, који као, кључни елемент, предлаже децентрализацију (узимајући у обзир специфичности појединих општина Доњецке и Луганске области, усаглашених са представницима ових региона), као и усвајање сталног законодавства о специјалном статусу појединих општина Доњецке и Луганске области у складу са мерама, наведеним у напомени [1], до краја 2015. године. (Види напомену)
   12. У складу са Законом Украјине „О привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области” питања, која се тичу локалних избора, биће разматрана и усаглашавана у оквирима Трилатералне Контакт групе. Избори ће бити одржани уз поштовање одговарајућих стандарда ОЕБС-а уз мониторинг од стране Канцеларије за демократске институције и људска права ОЕБС-а.
   13. Да се интензивира активност Трилатералне Контакт групе, између осталог и путем формирања радних група за реализацију одговарајућих аспеката Минских споразума. Они ће одражавати састав Трилатералне Контакт групе.
   Напомена:
   Ове мере су усклађене са Законом „О привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области`” и укључују следеће:
   – ослобађање од кажњавања, кривичног гоњења и дискриминације лица, везаних за догађаје у појединим општинама Доњецке и Луганске области;
   – право на језичко самоопредељење;
   – учешће органа локалнe самоуправe у именовању шефа тужилаштва и судова у појединим општинама Доњецке и Луганске области;
   – могућност да централни органи извршне власти потписују са одговарајућим органима локалнe самоуправe споразуме у сфери привредног, социјалног и културног развоја појединих општина Доњецке и Луганске области;
   – држава пружа подршку социјално-економском развоју појединих општина Доњецке и Луганске области;
   – подршка од стране централних органа власти прекограничној сарадњи у појединим општинама Доњецке и Луганске области са регионима Руске Федерације;
   – формирање јединица народне милиције у складу са одлуком локалних одбора са циљем одржавања јавног реда у појединим општинама Доњецке и Луганске области;
   – овлашћења посланика локалних одбора и службених лица, изабраних на привременим изборима, постављених Врховном Радом Украјине у складу са овим законом, не могу да буду превремено укинута.

   Свиђа ми се

 4. Koliko je Igor ovde gluposti napricao toje strasno.
  Strelkov je bio izdjnik i sav njegov posao tamo je bio da opljacka banke po Slavanjsku sto je veoma uspesno uradio i da uvede rusiju u rat sto je uradio veoma neuspesno.
  Onaj ko je pisao ovaj tekst , koristi izvore informisanja koji idu od Strelkova posto se vidi isti sistem pisanja .
  Od tog istog Strelkova koji govori da je za Srbiju jedini resenje okrenuti se americi i evropskoj uniji jer ce je rusija izdati.
  Mogu vam reci da gluplji tekst i idiotskiju analizu nekog dogadjaja nisam procitao u fb reporteru.

  Свиђа ми се

  • Врло је могуће да онај ко је писао овај текст користи изворе од Стрелкова ,али твој стил писања је партизански и по шаблону ДС. Право оно латинично кретенски. Логично је упитати се ко је и како убио Моторолу. Ти не дајеш ниједно разумно објашњење.

   Свиђа ми се

  • Твоја је анализа, Берићу, пуко пљување, без икаквих ваљаних доказа по Војиновићевим правим анализама. Дешавања у Донбасу су пресликана издаја као у Србској Крајини. По истом масонском сценарију. Повуцимо паралеле : Путин-Милошевић, Бабић-Стрелков, Захарченко-Мартић, Капетан Драган – Губарјев. Једни уклоњени, јер сметају, други постављени да обаве прљави посао. Издаја по масонској директиви, као и у Крајини и на Косову – ОЧИГЛЕДНА.

   Свиђа ми се

 5. Поразно је ово што чусмо од Игора!! И, очито, тачно, намеће се само по себи. Ко ће и како ће против унутрашње Издаје !

  Свиђа ми се

 6. Као и увек брате Игоре, у праву си. Док пљутин влада Русијом, нема нам добра. Вечнаја памјат великим херојима, а чивуте, издајице и багру што пре поистеривати!

  Свиђа ми се

 7. ОВО НИЈЕСАМ ЗНАО И КОД НАС СУ ЛЕДЂА УБИЈАЛИ комунисти УБАЧЕНИ У СРБСКЕ РЕДОВЕ СРБСКЕ НАЦИОНАЛИСТЕ У РАТУ ИЗМЕДЂУ НАМЕШТЕНОМ ИЗМЕДЂУ милошевића тудђмана алије ВЈЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА МОТОРОЛИ АРЕСЕНИЈУ ПАВЛОВИЋУ СРБИНУ КОГА УБИ путинова удба

  Свиђа ми се