Љубиша Марковић

Љубиша Марковић: ПАТРИОТСКО ПОЛИТИКАНСТВО У СЛУЖБИ ПЉАЧКЕ НАРОДНЕ ИМОВИНЕ


Љубиша Марковић

Љубиша Марковић

Због “играња“ дневне политике(политикантсво на дневној бази) у служби одржања голе власти, главни актери нашег политичког водвиља одлучују о судбини целог народа, на дневној бази. Како је у данашњем свету све убрзано, догађаји их због владалачке уљуљканости и неписмености, наравно престижу. Па се тако често деси да су им изјаве контрадикторне иако су у истом тиму и о истом послу. Понекад и одглуме неслагање, као ето све је спонтано, разлике постоје али се боримо а од много посла се деси и покоји лапсус. Јер, како недавно рече наш врли нам премијер, много се ради у његовој влади. А да се ради, ради се, по резултатима то и сами видимо. Давно створена акумулација је очигледно нестала, тако да је главно питање тих мешача магле, како и шта узети од будућности.

Уз претпоставку да већина грађана Србије није знала да “срби“ и даље управљaју рударским комплексом Трепче, односно најисплативијим делом који грунтовно и географски под земљом дубоко задире на територију “уже“ Србије, патриотски се пљачка народно благо. Наравно, не једино, ту је Бор и Мајданпек, Војводина, …, по систему „има се-може се“ у Србији све пролази. Србе сам намерно дао у наводницима, јер је велико питање шта су садашњи управљачи народним благом Србије. Разлог зашто је то тако вероватно лежи у недефинисаном управљању , тзв. лову у мутном и енормном богаћењу главних протагониста и представника Срба са КиМ, наравно уз таљење са београдским властодршцима. Није потребно велико знање да се види ко су играчи који патриотски пљачкају сопствени народ, само треба испратити токове новца. Београдским властодршцима је опет само до тога, како да што боље англосаксонцима уновче и продају благо од којег је својевремено и Краљ Милутин Србију градио. Наравно, западни ментори домаћих мешача магле(читај: народних издајника и лопова) све то знају и као представници главних предатора знају, где и када ударити на слабог члана крда. А код нас тога не недостаје, пуца по свим шавовима: Рашка, јужна Србија, Војводина,…, цела Србија, коначно.

ФОТОГЕНИЧНА ИДИЛА

Евидентно је да екипа домаћих мешача магле нема концепт и стратегију у ниједној области опоравка и ревитализације, како србске привреде тако и целог друштва. Зато и константно одржавање националне реторике у кондицији, наравно све у празно јер је лепо сликати се са Ангелом Меркел. Злоупотреба патриотизма се лепо наплаћује и уновчава а истински родољуби не могу ништа урадити јер су проказани и ожигосани. Када се некоме налепи етикета, ништа лакше од дисквалификације. Све то наравно у име и за рачун србског патриотизма, аферим коџа Александре!

За то време, наш плачи-баба председник се сетио неких црвених линија! Како су кода нас Срба црвене линије често мењајући боје упознале читав спектар, рекло би се да смо као народ одавно оболели од болести коју је давно дефинисао енглески доктор, Џон Далтон. Али није се он тек тако сетио тога, ближе се избори, треба подгрејати националну реторику. Лепо је причати празне приче, за ништа бити одговоран и изигравати брижног патриоту.

 

Љубиша Марковић, СНП Корак Србије

——–

12.10.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »