АКТУЕЛНО

Протест против сатанистичке изложбе у Новом Саду


ekoloski-pokret-ns

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

поводом одржавања монструозне сатанистичке изложбе у музеју савремене уметности у Новом Саду, који конкурише за европску престоницу културе!

Поштовани пријатељи, касно обавештен да се сатанистичка изложба још увек одржава у Музеју савремене уметности у Новом Саду чије је трајање предвиђено  до 14. октобра, данас сам контактирао градску и покрајинску управу, надлежне секретаријате за културу. Обавестио сам их о монструозности постављене изложбе која нема никакве везе са културом, уметношћу, нити са православним бићем Србије и србског народа. На тој монструозној сатанистичкој изложби православље је, као и цело хришћанство, извргнуто таквом руглу и понижењу какво није доживело у својој целокупној историји.

Да парадокс буде већи, управо ових дана се очекује резултат конкурса на који је градска управа конкурисала за Европску престоницу културе 2021 године! Ако ће званична културна политика Европе бити до тада преусмерена на сатанизам, а ова изложба најава тог тренда, онда се то грађанима Новог Сада морало рећи пре подношења захтева на конкурс за избор Европске престонице културе. На могућност таквог сценарија указује екскурзија деце другог (!) разреда основне школе из Сомбора (!) која се очекивала током нашег увида у изложене експонате.

Без дозволе родитеља да њихова малолетна деца тог узраста буду доведена на монструозну сатанистичку изложбу у Нови Сад, то представља кривично дело и најтежу повреду радне дужности просветних радника. Уколико није тако, уколико је директорка Музеја савремене уметности злоупотребила свој положај или је сатаниста по свом опредељењу, онда надлежни из наведених секретаријата за културу морају дејствовати и затворити ту монструозну сатанистичку изложбу макар један дан раније од званичног термина затварања, а директорку сменити и избацити из Музеја. Тиме би макар ублажили нанету срамоту граду који конкурише за Европску престоницу културе и показали да Нови Сад, Војводина и Србија нису сатанистички и да у њима у миру живе људи различитих религија, од којих нити једна није сатанистичка.

Уколико изостане реакција надлежних институција градског и покрајинског нивоа, то ће само значити да је Србија добила још један уцењивачки налог Европске уније, да са православља пређе на сатанизам као званичну религију Србије и да ова монструозна изложба представља само први корак у насилној промени религије.

Никола Алексић, с.р.

***

Хелена Гранић,9.10.2016.

Под покровитељством “србског“ министарства за културу и информисање, града Новог Сада и покрајинског министарства за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, у музеју савремене уметности у Новом Саду од 2 септембра до 14 октобра 2016 године одржава се изложба највећег и најславнијег светског “уметника“ који је славу стекао тако што је продао душу ђаволу, Дајмиена Хрста, на којој је пљунуо на пречисто тело и крв Господа Исуса Христа, избо га ножевима, иглама и жилетима и поставио најновији изазов комираном Србљу 21 века: Шта ћете ви Срби поводом овога да урадите?

Сатанисти су пажљиво посматрали потапање манастира Грачанице, које им је прошло без много буке, па сада иду даље и даље у својој безочној лудости ратовања са Богом и србским народом.

А племе моје мртвијем сном спава…

1 reply »

  1. А премијер сав усхићен,што је на оваквом сатанистичком изложбом Нови Сад постао Европска престоница културе. Па даће нам они све само да следимо евро-унијатски пут,пут анти-Христа и тако постанемо део глобалног изопаченог света.

    Свиђа ми се