АКТУЕЛНО

ЛУКАШЕНКО – Белоруси су спремни да изгину за Русију; КАДИРОВ – Чечени се од малена уче да буду патриоте и бранитељи Русије


lukasenko

Белоруски војници: Уз вас смо, браћо

Лукашенко: Белоруси су спремни да изгину за Русију!

„Ми ћемо заједно са руским народом, са руским грађанима, штитити нашу заједничку Отаџбину на ништа мање важном западном фронту. Ми ћемо овде гинути, штитећи Белорусију и Русију“, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко, преносе руски портали.

председник Белорусије Александар Лукашенко

председник Белорусије Александар Лукашенко

Он је додао да је белоруска армија опремљена најсавременијим наоружањем и да је способна да пружи отпор сваком агресору.

– Али ви треба да знате да је све што ја говорим усмерено на то да не буде рата. Ми нећемо звецкати оружјем да бисмо испали храбри. Постоји важнији задатак: да се очува мир, да се људима омогући да живе мирно, да раде и гаје децу – изјавио је Лукашенко.

У мају је Белорусија од Русије добила четврти дивизион противавионског ракетног система С-300ПС.

Према речима команданта снага ваздухопловства и противваздушне одбране Русије Олега Двигаљева, техника дивизиона, која је прешла из састава Министарства одбране Русије, прошла је капитални ремонт са гаранцијом од шест до седам година.

Испоруке наоружања се реализују у оквиру програма развоја јединственог регионалног система противваздушне одбране.

Москва и Минск су 1998. године ратификовали споразум о заједничкој регионалној безбедности у војној сфери и основале Регионалну војну формацију.

У њен састав улазе Оружане снаге Белорусије и 20. армија Западног војног округа Оружаних снага Русије. Органи команде и војне јединице двеју земаља треба да дејствују према заједничком циљу и плану.

***

Увек и свуда бранитељ Русије: Рамзан Кадиров

Увек и свуда бранитељ Русије: Рамзан Кадиров

„Чечени се од малена уче да буду патриоте и бранитељи Русије“

Чеченски председнк Рамзан Кадиров одбацио је оптужбе за окрутност пошто су његови малолетни синови учествовали у такмичењу борилачких вештина тврдећи да их васпитава као „руске патриоте“.

Он је тако реаговао пошто га је преседник Уније руских борилачких вештина Федор Емелианенко критиковао због тога што је својим синовима старости осам и 10 година дозволио да се боре на једном телевизијском такмичењу, иако су малолетни и без заштитне опреме.

– Федоре, грешиш! Тако се не понашају руски хероји! Чечени се од детињства васпитавају као патриоте и бранитељи Русије – написао је Кадиров на свом Инстаграм профилу тврдећи да су његова деца учествовала у једном „егзибиционом мечу“.

Он је на Инстаграму објавио да је његов 10-годишњи син Ахмад нокаутирао свог противника за 14 секунди.

Руско министарство спорта и заштитник права детета најавили су истрагу о учешћу деце на оваквом такмичењу где су се дечаци борили голих груди и без заштитне кациге ударајући један другог у главу.

Емелианенко је рекао да је такав спектакл „неприхватљив и да не може бити оправдан“ јер правила захтевају да деца носе кациге те да морају бити старији од 12 година. Такође је додао да је био шокиран што је сам Кадиров све то посматрао у публици.

Емалианенко је бивши светски шампион а сада је члан савета руског председника за физичку културу и спорт.

7.10.2016. ВЕСТИ, за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Замислимо само када би Србију, тако бранили свим срцемЦрногорци,и Албанци као Русију,Белоруси и Чечени.Али ми немамо Путина у Србији.

    Свиђа ми се