АКТУЕЛНО

Драгомир Антонић: Бирачи у одсуству


06. октобар 2016. Новости

Узбуна у васколиком човечанству. Срби победили на изборима у Републици Српској. Како је то могуће? Како се то смело дозволити. Не само што су победили у Републици већ су победили у Сребреници, која јесте у Српској, али није ред да Ћамил више не буде начелник општине.

Узбунила се међународна заједница на челу са демократском Аустријом. Не може се дозволити да бирачи на изборима одлуче кога ће за начелника. Како бирачи уопште мисле да они бирају, кад је Бакир за Ћамила, а познато је да Бакир има подршку високог представника Валентина Инцка, који опет тврди да зна неке људе у Бриселу. Што би рекли наши стари, њачу ко магарци, јер су се уплашили шта ће с њима бити. Ако остану без положаја и огромне плате могу само да њиште ко ждребе над празним јаслима. Како немају никаквог употребљивог знања, неће више такве положаје моћи наћи.

Надају се они да није све изгубљено. Ту су гласови бирача који су „у одсуству“?! плус поштански гласови. То је терен на коме аустријски држављанин Инцко има огромно искуство из своје државе. На прошлим изборима за председника државе, који иначе трају као гладна година, стално се понављају, а кад ће се завршити не зна се, онај ко је победио на бирачким местима изгубио је на поштанским гласовима.

Зато ће Инцко да позове у помоћ свог министра Себастијана Курца, да му пошаље један џак гласова гласача „у одсуству“ поштом. Има Курц у томе искуства. На прошлим изборима у градићу Вајдховену, који је можда мало већи од Сребренице излазност бирача била и 150 одсто. У Вајдховену право гласа је имало 9.026 бирача. Захваљујући пошти и гласовима бирача „у одсуству“ гласало је 13.262. Изборна комисија рече да је у питању вероватно нека грешка која неће утицати на коначни резултат?! Све демократски у интересу грађана. До ових избора у Сребреници мислио сам да је то могуће само у Аустрији. Кад оно Сребрница ме демантова. Кад може у Бечу што не би могло и код Бакира и Ћамила. Магарац у Беч, магарац из Беча. Мора евроунијатска заједница да се слуша, јер она је неприкосновена. Аферим.

Драгомир Антонић, етнолог

3 replies »

 1. Мени се одавно намеће само једно питање: ко су заиста били и ко јесу прави варвари?
  Питање је крајње реторичко, а одговор је познат!
  Исти они који су друге чашћавали тим називом.
  А данашњи варвари и себе су прерасли и, ево, сами се називају – сатанистима.
  Да, то је ТО.
  Сатанизам би да опосли и ову прљаву работу и да буде оно што није било, да није изабран онај који је изабран по правилима која су установљена и општеприхваћена, већ онај кога насилник хоће, баш.
  Ма, хајте молим вас, не замајавајте поштени свет!
  И ради чега?
  Ради пљачке, у крајњем и огољено!
  То је ТО.

  Свиђа ми се

 2. ЗАХВАЉУЈУЋИ ЗАШАДНОЈ ДЕМОКРАТИЈИ СРБИ НЕМАЈУ ДА ПОБЕДЕ НА ИЗБОРИМА У СРЕБРЕНИЦИ. ЗАШТО тај одговор даће Америка.

  Свиђа ми се

 3. Уколико ни централна изборна комисија у Сарајеву не дође до довољно гласова за Ћамила биће једноставно нађен модус да су избори нерегуларни и одлучиће да се понове. Или да се допреме вреће бирачких листића. Или једноставно да се именује Ћамил за начелника одлуком Инцка или неког другог. Срби неће пошетно добити Сребреницу, изгубићемо под прертњом НАТО-а.

  Свиђа ми се

%d bloggers like this: