АКТУЕЛНО

„СРБИЈА ЗА СРПСКУ“ – Извештај са скупа подршке у Београду (видео)


skup-bg

ПОВЕЗАНО:

*Београд: Покрети „Образ“ и „Наши“ позвали грађане да изађу на референдум (ВИДЕО)

У Београду је одржан скуп «Србија за Српску», који су на Тргу Републике у Београду организовали  покрети Образ, Наши и Покрет за Србију.

NewsFront, Правда 25.9.2016

На скупу су говорили проф. др Андреј Фајгељ, председник Српског народног покрета „Избор је наш“ из Републике Српске Дане Чанковић, председник „Покрета за Србију“ Владимир Кршљанин, председник Покрета „Образ“ Младен Обрадовић, председник Српског народног покрета „Наши“ Иван Ивановић, и представник студената Милан Денчић.

Говорници су истакли потребу да српски народ покаже веру, јединство и истрајност у најважнијим тренуцима, у које спада и референдум о Дану Републике Српске. Дан Републике Српске је заправо њена Крсна слава, Свети првомученик и архиђакон Стефан, који је страдао за Христа управо зато што је смело указивао на издају и неправду својих савременика.

– Република Српска стоји и никог се не боји. Она је имуна на евроатлантске нападе, страдала је али је претрајала – рекао је Андреј Фајгељ.

Организатори су се пожалили на онос власти у Београду.

– Одржавање скупа подршке Републици Српској било је неизвесно готово до самог почетка, будући да су по налогу локалне власти на Тргу републике били постављени монтажни објекти друге манифестације, којима је ремећено окупљање присталица благовремено пријављеног скупа „Србија за Српску“ – саопштили су организатори.

***
ВУЧИЋ ПОКУШАО ДА САБОТИРА СКУП ПОДРШКЕ СРПСКОЈ – На Трг поставили тезге!

25. септембра 2016. Аранђеловац.инфо

223330_1701786220799_7953783_n-2400x1524_c

Према речима лидера СНП Наши, Ивана Ивановића, данас је владајући режим Александра Вучића, путем јоге, на Тргу Републике минирао скуп подршке референдуму у Српској, Србија за Српску, на коме су српске патриоте дале подршку, како српском народу западно од Дрине, тако и њиховој држави, Републици Српској.

Наиме, када су се нешто пре 17:00 српске патриоте почеле да се окупљају на Тргу Републике, у Београду, дочекали су их широм трга људи који су вежбали јогу.

14463005_1188870494489126_9075867605027232729_n

Скуп међу тезгама које су постављене да заклоне трг и онемогуће грађане да приђу

Поводом тога, упитали смо једног од главних организатора овога патриотског скупа, Ивана Ивановића (СНП Наши) о чему се ту ради и да ли ће бити најављеног митинга Србија за Српску:

„Покрет СНП Наши и Образ су пре двадесет дана најавили скуп подршке референдуму у Српској (Србија за Српску) али када смо данас дошли на Трг Републике у Београду, имали смо шта да видимо: током ноћи, режим Александра Вучића је организовао још један парелелан скуп поред тога што смо ми наш митинг пријавили на време! Чак и полиција која је овде присутна рекла је да није обавештана о том скупу.

Тако да у овом моменту када треба да се одржи наш скуп, две трећине Трга је и више заузето од некаквих људи који вежбају јогу. На овај начин Вучић забрањује наш скуп; не са отвореним забранама већ много перфиднијим средствима тако што ће довести и поставити штандове како би се Трг Републике не би видео.

Ово је још један доказ да је у Србији на власти диктаторски, према западним окупаторима марионетски режим, који предводи Александар Вучић.”

Што се тиче самог референдума, који се у недељу одржава у Српској, Иван Ивановић је за наш портал изјавио да СНП Наши и Образ, као Срби желе да дају подршку свим Србима у Српској, као и Милораду Додику, за разлику од владајућег режима у Србији који је одбио да да такву подршку својој браћи западно од Дрине, чиме је Александар Вучић јасно и гласно рекао и показао да не подржава Србе у Српској.

Иван Ивановић је још подвукао, да је битно то што у последњих недељу дана Милорад Додик састајао са руским председником Владимиром Путином, док се Александар Вучић састајао са Билом Клинтоном који је бомбардовао Србију и Републику Српску.

Јога у Београду

А о каквом јога окупљању се ради, које је одржано данас у Београду, на Тргу Републике, у исто време када је организован патриотски скуп Србија за Српску, погледајте у урл линку.

6 replies »

 1. @Аца Тодоровић
  Нисте пажљиво прочитали. Написао сам: „….није ми јасно, зашто Литија није дошла на Трг у 17 сати и присуствовала протесту?“. Кажете „удостојили сте“ !!?? Као и са употребом речи „фашисти“, тако и овде употребљавате непримерени глагол, који показује, да остале гледате са висине. Дана 24. септембра скуп на Тргу је био општији и значајнији од Литије. Зар нисте приметили, да искључивост констатујем и код Вас, као и код осталих? Сигуран сам да недостатак заједништва неће помоћи ни Вашој борби, као ни борби свих осталих. Проглашавате СВЕ ДРУГЕ за фашисте или помагаче фашиста!!?? Па како ћете обезбедити подршку, ако мене проглашавате фашистом, само зато што мислим о конкретном догађању другачије од Вас, а случајно сам рођен у Ваљеву, здравом четничком крају.За даљи разговор, мој мејл је:
  slobodan.mlinarević@gmail.com
  Сумњам, да ћете се јавити!

  Свиђа ми се

 2. @Аца Тодоровић
  Из Ваших коментара може се закључити, да сте један од бораца за спас Ваљевске Грачанице. Нажалост, чини ми се, да олако пребацујете кривицу на друге. Размислите, да се оно што замерате Бошку, Нашима, Образу и другима може замерити и Вама. За мене је необјашњиво, како је то могуће и зашто се дешава, да сви које спомињете, не учествују у Литији, али исто тако није ми јасно, зашто Литија није дошла на Трг у 17 сати и присуствовала протесту? Вас је било више, претпостављам, да подржавате референдум, па зашто и физичким присуством нисте подржали Републику Српску? Може се поставити и питање зашто Бошко, а посебно Наши и Образ, као изразито православни покрети не учестују у Литији, што је такође за осуду. Помало је злонамерно, када потурате, да је неко НАМЕРНО, лоше организовао скуп СРБИЈА за СРПСКУ. Било је сасвим очигледно, да је власт дозволила заузимање Трга од безначајног пројекта неке леве трговине. Иако сам често присутан протестима, нисам приметио сличан случај, да киосци ограде простор на Тргу. А то што сте прогласили ову власт ФАШИСТИЧКОМ, је потпуно неразумно, када глобалисти покушавају да Србе смести у геноцидне народе.

  Свиђа ми се

  • Одговори ћу вам због осталих читалаца.
   Већ сам написао. Литија има устаљену трасу кретања и потребно је одређено време, да се том трасом прође и да би се испоштовало време дозвољено за литију.
   Оргснизатори скупа, су а нарочито Младен Обрадовић је знао да се у ово време одржава литија, јер је и сам био учесник неколико литија, а онда је по нечијем налогу напустио учествовање у литије.
   Питање је зашто се скуп заказао баш у време, литије или зашто се организатори скупа нису придружили литији. Међутим ми им не замерамо, јер знамо за кога они раде.
   Не гледамо ми никог са висине, већ смо добро упућени ко за кога ради.
   Бог је дозволио да се потопи Ваљевска Грачаница, да би нам приликом њене одбране, показао ко је вера а ко не вера у Србији. Патриота никако не може бити онај ко не брани србске светиње. Много се лажних патриота намножило, Бог нам то показује, али народ неће да види.

   Свиђа ми се

 3. Свака част нашим патриЈотама, дали су још једну подршку велеиздајничком режиму Александра Клинтона Вучића.
  Није нико саботирао скуп, већ скуп, намерно није добро организован, да би дошао што мањи број људи и да би се представила лажна слика, како је мали број људи против политике коју води Александар Клинтона Вучић.
  За овај скуп је чуо мали број људи, само они који читају просрбске и пропатриотске портале, већина народа није ни знала за овај скуп.
  Док су медији у Србији окупирани тешко је организовати било какав масован скуп. Циљ организатора, је био да се покаже да велеиздајнички режим Александра Вучића има подршку већину народа, што је овим малим скупом и послата таква слика у свет.
  Овом протесту на кратко време придружили смо се и ми учесници литије за спас Ваљевске Грачанице, да би дали подршку за регерендум браћи и сестрама преко Дрине, али ми смо дали подршку референдуму и испред Владе, чији председник не подржава референдум и служи масонима и окупаторима. Лажних патриота има свуда, али нема испред Владе, нити их има тамо где се бране србске светиње од потапањ и уништења.

  Свиђа ми се

  • Слободане, литија је у 17 и 30 стигла на трг, и ту смо се мало задржали, да би и ту дали подршку референдуму у Српској, али нисмо могли остајати дуже, јер наш пут литије је дугачак, и траје скоро 5 сати.
   Младен Обрадовић и сви остали знају да је литија почиње сваке суботе од 15 сати и да се завршава негде око 20 сати, али су ипак баш у време литије заказали скуп. Ми мо удостојили тај скуп, због подршке нашој браћи и сестрама преко Дрине, а не да би подржали оргнизаторе.
   Скуп подршке референдуму је намерно лоше организован, да би се прикупило што мање грађана.
   Чуди ме да нас нисте приметили на скупу, када је један од говорника и захвалио што смо дошли скуп.
   Сасвим је разумно, ову власт назвати и издајничком и фашистичком, јер она је у служби тих глобалиста-фашиста, који покушавају да Србе не само сместе у геноцидни народ, већ да Срби као народ нестану. Доказа има пуно, али довољан је доказ да због политике, коју воде издајнички режими само у последњих 27 година, број Срба је смањен, смањена је територија на којој живе Срби, а нас је сваке године мање за најмање 35.000. Глобалисти-фашисти уз помоћ издајничке фашистичке власти у Србији, сваке године убију становника величине једног града.
   Овом издајничком и фашистичком режиму потпомажу и разне квази патриотске странке и покрети, који имају за циљ да поделе народ, да се којим случајем народ не би ујединио и срушио издајничко-фашистички режим. Само са уједињеним народом можемо победити сваког непријатеља, али то зунају наши издајници и непријатељи, па финансирањем и уценама, држе под контролом више лажних патриотских организација, а наивни и лаковеран народ наседа на лажна патриотска обећања.

   Свиђа ми се