АКТУЕЛНО

Влада и Скупштина Републике Српске Крајине у прогонству: РЕФЕРЕНДУМ ЗАБРАЊЕН САМО СРБИМА


RS KRAJINA LOGO

ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ
11000 Београд, Змај Јовина 15 – Тел. 34-27-044, *vladaukninu@gmail.com
*
Тел. 063/495-051;
Бр. 1894/16 – 24. IX 7525 (2016)

РЕФЕРЕНДУМ ЗАБРАЊЕН САМО СРБИМА

Референдум је највећи израз демократије и нема ниједне његове одлике која би се могла оспорити на основу међународног права. Овај цивилизацијски досег демократије може да користи сваки народ и свака држава у свету, али се тај најдемократскији досег забрањује православним Србима. И данас неки државници чланица ЕУ и НАТО изјављују да се референдумом у Републици Српској, 25. септембра 2016, угрожавају у Босни и Херцеговини Срби муслимани (прозвани несрпским Босанцима) и Срби католици (прозвани несрпским Хрватима), што уопште није тачно. Овај референдум само потврђује жељу православних Срба да имају свој државни празник. И та намера не криши ниједну одредбу Дејтонског споразума, на основу којег је основана Република Српска – као држава.

Колико су неке одлуке чланица ЕУ и НАТО против православних Срба сведоче и догађаји из 1992. године, кад су подржале у Босни и Херцеговини референдуме Срба католика (прозваних несрпским Хрватима) и Срба муслимана (прозваних несрпским Босанцима), па је на тим референдумима одлучено – да се и територије које припадају Србима православне вере издвоје из СФР Југославије. То су била два недемократска референдума (католика и муслимана), јер се њиховим одлукама приморавао трећи народ (православни Срби) на сецесију из Југославије, а тај трећи народ ту одлуку није прихватао, што је потврдио својим референдумом.

Чланице ЕУ и НАТО су подржале и хрватски референдум у Републици Хрватској 1991. године, који је, такође, био недемократски, јер су тада припадници хрватске нације гласали да се и српске етничке и историјске земље у Крајини (с већинским српским православним становништвом) издвоје из Југославије и припоје Хрватској. Тад су и православни Срби у Хрватској (као државотворан народ – равноправан са Хрватима) одржали свој референдум и преко 90% гласова је било да се Крајина не издваја из Југославије. Међутим, чланице ЕУ и НАТО су признале хрватски референдум, а нису признале српски референдум – каква су то „демократска“ мерила државника најразвијенијих земаља света?! После су чланице ЕУ и НАТО (1995) подржале и војно помогле Хрватску, која је окупирала Републику Српску Крајину (Зону под заштитом УН) и прогнала 800.000 православних Срба из Крајине и Хрватске, од 1990. до 1995. године.

С обзиром на ове чињенице, Влада и Скупштина Републике Српске Крајине упућују подршку Србима Републике Српске и Србима Републике Српске Крајине (који су држављани Републике Српске), а они који то нису, да Референдум поздраве и подрже.

 

Милорад Буха, председник Владе
Проф. Рајко Лежаић, дипл. инж, председник Скупштине

Извор: др Слободан Јарчевић

————

23.9.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Да, Референдум народа Републике србске треба да подрже сви њени грађани јер то је дан и празник Републике србске која је настала као тежња народа србског да имају своју државу уБосни и Херцеговини. Муслиманска Декларација за коју се залагао Алија Изетбеговић, србе је избацио из тог документа који говори о правима свих народа и народности о будућој држави после распада СФРЈ. Дакле, Републику Србску су створили сами муслимани који су србима у Федерацији БиХ забранили да жи ве нормалним животом. У Републици Србској сада заједно живе и срби и муслимани и хрвати који у недељу 25.9. треба да изађу и подрже тежњу домицилног народа србског да својој држави одреде дан државности и дан слободе за коју су се борили и изборили. Живела Република Србска!

    Свиђа ми се