АКТУЕЛНО

Шиптари су 1999. могли да уђу у српски део града, да су кренули на сва три фронта! (ВИДЕО)


Сукоби на мосту у Косовској Митровици 1999. године

Сукоби на мосту у Косовској Митровици 1999. године

О „Чуварима моста“ се много говори али мало зна. Не зато што су били тајна организација већ зато што услед бројних догађаја који су се смењивали свакодневно није било времена ни прилике да се више о њима говори.

„Чувари моста“ су били према сопственој тврдњи неформална и самоорганизована група Срба из северног дела Косовске Митровице, који су годинама спречавали насилне преласке Албанаца са југа преко моста на Ибру од 1999. на овамо. Небојша Јовић, био је један од њих. Ово је његово сведочење којим се присећа неких од најдраматичнијих тренутака тог периода.

Big Boyz Toyz Јутјуб канал

***

КОМЕНТАР НЕБОЈШЕ ЈОВИЋА: ЧАСТ МИ ЈЕ ДА САМ ОДАБРАН ДА БУДЕМ УЧЕСНИК ДЕЛА СВОЈЕВРСНЕ ИСТОРИЈСКЕ МОНОГРАФИЈЕ У СРБА!

Част ми је да сам одабран да говорим у овој својеврсној „историјској монографији у Срба“!
Захвалан сам Аљоши Миленковићу што је омогућио да се у ово време свеопште издаје, бешчашћа, продаје, богохуљења… чује реч „времена Спартанаца! 1999. лета Господњег, времена „Витезова“ одабраних да се успешно супротставе истовремено албанским екстремистима, НАТО-у, УНМИКУ, КФОРУ (неретко и нашој држави када она није била у праву, нарочито када нас је терала да још тада на несрБске изборе изађемо), али успешно, не само зато што смо били вешти и храбри, већ зато што је Бог био уз нас и што нисмо семе издаје вукли у себи!

Тако да, ЈОШ ЈЕДАН РАЗЛОГ ВИШЕ да су сви они сукоби, рањавања, целодневна и целоноћна дежурства на мосту, сва она хапшења и суђења на правди Бога, сва одвојеност од топлине дома и најлепшег окружења децом својом, сва жртва, супротстављање издаји и покушају етничког чишћења, сва пострадања у борби за очување деце и породице своје, града свог, државе и Цркве своје, „севера“ свог… имали свој смисао и награду поноса вечног, јер су записани. Али записани не у белешкама, књигама, видео записима, већ ТАМО ГДЕ ЈЕ „ЗАПИСИВАЊЕ“ ЈЕДИНО БИТНО И ПРАВО!

И зато, свим „Косовским јунацима севера“ који још увек на северу живе, али и свима онима који више међу живима нису а знам да ме чују, шаљем још једном поруку која је иста и сада, као и тада, а она је… „ВРЕДЕЛО ЈЕ“!!!

————-

21.9.2016. КМ Новине, за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић