ДРУШТВО

Режим се уплашио једног човека – Николе Алексића


16. септембар 2016. КМ Новине

На врата породичног стана Николе Алексића из Новог Сада, полиција је прибила забрану скупа најављеног за 18. септембар!

nikola
На друштвеној мрежи Алексић се обратио јавности личним саопштењем:

Поштовани суграђани, пријатељи и поштоваоци,

Дужан сам да вас обавестим да је полиција јуче, 14. септембра о. г. на врата стана у коме живим прибила Решење о забрани јавног скупа Патриотском блоку за недељу 18. септембра, јер страхују да ћемо бити претња јавном реду и миру због истовременог одржавања јавног скупа Народне јаке Србије која очекује долазак чак 20.000 својих учесника и организације Параде поноса (срама) са око 4.000 учесника! Тиме је полиција недвосмислено потврдила да су оба наведена субјекта режимска, а да је само Патриотски блок изван контроле режима, односно организација на коју режим нема утицај.

Жалба је преко адвоката благовремено поднета МУП, до сутра нам морају одговорити. О исходу ћу обавестити јавност.

Већ сутрадан, 5. септембра 2016. године, у службене просторије Еколошког покрета дошла су два припадника полиције са намером да разоружају Николу Алексића. Из докумената које поседује, може врло лако и недвосмислено да докаже да је један од најузорнијих грађана са јаком свешћу и високом одговорношћу према поседовању оружја.

Са једног од протестак на којиамј е Никола учествовао

Са једног од протеста на којима је Никола учествовао

„На основу Закона о полицији донели су ми Решење о одузимању пиштоља ЦЗ 99 који сам купио ратне 1992. године ради одбране породице. Био сам тада приморан да га купим да бих колико толико обезбедио породицу, пошто сам радио искључиво у трећој смени, по позиву; одлазио сам на посао некад у 01:00, некад у 03:00 сата, а радио сам на завршној обради докумената у Служби друштвеног књиговодства. Породица ми је за то време остајала сама; супруга са сином и ћерком (1981., 1985. годиште) које сам приморао да науче да репетирају пиштољ, усмере ка вратима и повуку окидач уколико неко у мом одсуству (ноћу) покуша да провали врата. Хвала Богу, за тим није било потребе“, каже Алексић.

Не само оружје, већ и сваки комад муниције који је заједно са пиштољем купио, Алексић још увек има на броју! За све ове године, упркос слављеничкој традицији која у Срба влада, Алексић никада није испалио ни један једини метак.

„Дозвољену муницију од 25 комада, коју сам купио заједно са пиштољем 1992. године и данас имам неискоришћену. Из евиденције захтева за куповину муниције се може установити да од 1992. године никада нисам подносио захтев за куповину муниције, нити сам је куповао. Такође морам да кажем да никада нисам носио пиштољ са собом на посао, иако сам одлазио на посао или долазио кући, у ,,глувоˮ доба ноћи, а супруга више бринула за мене, него за могућност да нам неко провали у стан. Никада у животу нисам кршио јавни ред и мир, некога животно угрожавао или претио, нити постоји и један једини разлог за покретање поступка за одузимање личног наоружања“, наводи он.

nikola-aleksic1

Он нема сумњи ни поводом намере да полиција забрани најављени скуп.

„Пријавом јавног скупа за 18. септембар са препознатљивим циљевима, због којих сам, додуше сам, седам пута протествовао пред тзв. Народном скупштином и једном пред Генералштабом, тражећи од војске и полиције да бране Устав, да стану на страну народа и да ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб због издаје народа и државе, постао сам претња режиму Србије, због чега морам бити разоружан!

Режим који се уплашио једног човека не треба више да постоји, он се мора срушити или издигнути изнад народа да лелуја на ветру! Тај страх режима од једног човека показује да је режим свестан своје издаје народа и државе и да се, у узалудном покушају да остане и даље на власти, служи свим средствима, чак и разоружавањем само једног човека!

Овај режим је огрезао у издаји народа. Са мном или без мене, питање је тренутка када ће народ изаћи на улице, али онда неће бити праштања. Зато је мој предлог, за који сам осам пута залагао своју слободу, једино могуће мирно решење ове агоније Србије у коју су је гурнули ови издајници на власти.

Војска и полиција морају да бране Устав и важеће законе, то им је дужност и зато су плаћени. Што пре то прихвате, Србија ће мању цену издаје платити“ – поручује Алексић најодговорнијима за овакве стање у Срији, полицији и војсци, а који су дужнии једини могу да зауставе безакоње власти и спрече последице које могу бити огромне ако их са овом немарношћу ренесемо у будућност.


Извор: КМ Новине 

5 replies »

  1. Režim se od pojavljivanja i istupa Čoveka Aleksića plaši!! Ovaj režim se plaši svakog Čoveka!! Malo je Srba ostalo koji zaslužuju da nose ime Čovek!! Srbi su se pretvori u neka mizerna i jadna, jedva viljiva, bića!! Malo je Srba, Čovek Srbin!!!
    Srbi, svako onaj ko kaže nemam za koga da glasam, nude jedne te iste, za koga da glasam, evo mu kandidata!! Imamo jednog od kandidata za vladu, za Predsednika, za Premijera, za ministra poljoprivrede!! Imamo Srbina za kojeg svako od nas može da glas!! Ne možete da se izvlačite da takav ne postoji!!! Svi Srbi rodoljubi uz Aleksića!! Vreme je da se polarizujemo!! Vreme je da se žito odvoji od kukolja! Vreme je da se čestiti ljudi koji vole Srbe i Srbiju odvoje od pakosne truleži izdajnika, lažova i kriminalaca od Srba!! Da u Srbiji postoji bar 10 ovakvih Srba!! Gde su oni vajni intelektualci koji non-stop drve o rodoljublju, patriotizmu, Srbstvu, da stanu uz Aleksića?!?!? Gde su oni vajni intelektualci koji nam non-stop gordo prezentuju svoju pamet, svoja znanja?!?! Gde su svi ti kojekakvi mizerni intelektualci koji svakodnevno prosipaju svoju mizernu pamet?!?!?! Ha, intelektualci!! Postigli su u životu to i to!! Ostvarili su se kao to i to!! Stručnjaci veliki!! Ogromni stručnjaci ali, ne umeju da prepoznaju bitno od nebitnog, niti imaju svoj integritet, niti plemenitost!! Bezdušne ništarije koje su same sebi dale za pravo da se sami sebi obraćaju kao intelektualci!! Jad i beda!! G-din Aleksić je Junak današnjice i zaslužuje i divljenje i poštovanje svih Srba!!

    Liked by 1 person