АКТУЕЛНО

Проф. Рајко Лежаић: Министре Дачићу, не умањујте број протераних Срба из Хрватске и прогнаних православних Срба из Републике Српске Крајине – 800.000!


hrvatski-zlocini-nad-srpskom-decom

Хрватски злочини, етничка чишћења, геноцид над Србима некад раније…

Хрватски злочини, етничка чишћења, геноцид над Србима... у последњој деценији прошлог века...

Хрватски злочини, етничка чишћења, геноцид над Србима… у последњој деценији прошлог века…

ПОКРЕТ ЗА СЛОБОДНЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

БЕОГРАД,Слободана Jовића 43б, Тел. 011/3936200

Б  Е  О  Г  Р  А  Д

 

МИНИСТРУ СПОЉНИХ ПОСЛОВА

РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ИВИЦИ ДАЧИЋУ

11.000 Беогрaд, Кнеза Милоша 24.

 

           Господине министре,

Престаните више, са умањивањем протјераних Срба из Хрватске!

У Вашем разговору са немачким министром, Михаелом РОТОМ, Хрватску сте превише благо споменули у односу на злодела која је починила над нама Србима Крајишницима.

У тексту који је приписан Вама – за Хрватску сте рекли: “Земља која је протјерала више од 200.000 Срба и није им дозволила да се врате, земља која забрањује ћирилицу и негира холокауст“.

Овде вам се поткрала фундаментална грешка! Да ли случајно или намерно? Као блиски сарадник Слободана Милошевића деведестих година, када су Хрвати чинили геноцид и етничко чишћење над нама Крајишницима, требало би да знате следеће:

1) Да су Хрвати 1991.г из Западне Славоније протјерали више од 80.000 Срба – на очиглед ЈНА и мајчице Србије,

2) Да је министар спољних послова Хрватске, Мате Гранић, у мају 1992. г, у писму Ген.секретару УН, Бутросу Бутросу Галију, написао цифру од преко 250.000 прогнаних Срба из хрватских градова,

3) Да су многи протерани Срби из Републике Српске Крајине и Хрватске директно отишли у треће земље – преко Словеније, Италије и Мађарске,

4) Да су у хрватској агресији „Бљесак“ на Републику Српску Крајину (Зону под заштитом УН), у Окучанима и Пакрацу, 01.05.1995. године (оног дана када су ваше присталице пекле вола на Ади Циганлији), Хрвати убијали и газили тенковима Србе, усмртивши више од 300 и протјеравши око 20.000 Срба,

5) Да су Хрвати у агресији „Олуја“ на Републику Српску Крајину (Зону под заштитом УН), на очиглед и мирно посматрање вашег руководства, са простора западног дијела РС Крајине, протјерали око 300.000 Срба Крајишника и побили око 2.000 стараца, жена и дјеце.

Збројите све те цифре и још додајте 30.000-40.000 покатоличених Срба, па ћете добити приближно тачан број прогнаних Срба из Хрватске.

Вама на знање, премда бисте то требали знати; у Хрватској је пред 2. светски рат живело од 33-35% Срба православне вероисповести.

После 2. св.рата, број Срба у свим пописима је намерно умањиван.

Али је реално живело 600.000 Срба и 400.000 Југословена (Срба) у Социјалистичкој Републици Хрватској. Највише (5-10)% од броја Југословена нису Срби, што јасно говори – да је у СР Хрватској живело од 950.000 до 1.000.000 Срба православаца. До тог броја је дошао у својој студији из 1991. г, још у Сплиту, проф. др Слободан Комазец.

Колико су Хрвати протерали Срба, а да председник Слободан Милошевић и ви (скутоноше око њега) нисте ни оком трепнули, а лако је доћи до тачне бројке?

Одузмите од (950.000-1.000.000) 180.000 Срба који сада живе тамо, па ћете добити бројку прогнаних православних Срба из Републике Српске Крајине и Хрватске – 800.000!

Не знам, господине министре, зашто умањујете број прогнаних Срба Крајишника? Зар то није умањивање етничког злочина и геноцида?

То ме подсећа на ону народну причу; када родитељи своме детету сломе руку да би дете за родитеље просило.

Права је истина – да се Ваш режим у време председниковања Слободана Милошевићев, цело време – од 1991. до 1995. г, мешао у проблеме крајишких Срба и да је преко инсталираних Крајишника владао Републиком Српском Крајином.

Боље речено, владао и животом и смрћу нас Крајишника, а затим, да би нам на један неморалан – издајнички начин, преко својих подгузача, нашу земљу, Републику Српску Крајину (Зону под заштитом УН) предао Хрватима – без борбе.

И сада кукате! Колико су Хрвати протерали Срба? Да протерали су много, а не 200 000 Срба. Прогнали су четири пута више од те бројке (200.000), коју спомињете и Ви и остали државници Републике Србије!

Свако умањивање броја прогнаних је заправо умањивање хрватског геноцида над нама Србима Крајишницима !

Сви ви милошевићевци и Милошевић сте им то дозволили!!!!!!!

Сада кукомачете и јурцате главом без обзира у дружину у којој су и наши прогонитељи Хрвати – у Еуропску Унију.

Код покровитеља наших прогонитеља, као тужите се на Хрвате, уместо да им кажете;да је Република Српска Крајина историјска српска земља и да ће се Срби Крајишници у њу вратити – кад тад!!!

Покровитељи су добили на “поклон“ Јадранско море и Danke Dojčland, a ви Хрвате до миле воље сада прозивајте код истих оних који су правили фабрике смрти и за једног свог злочинца убијали 100 Срба. Ето господине министре, у коју лепу дружину ви жудите!!!!!

Али убудуће, када спомињете нас Крајишнике, то радите са истином и само истином, али без кукања код оних који су заједно са вама су одговорни према нашој трагедији – која није ни за чије препуцавање.

Ми Крајишници хоћемо својој кући у Српску Крајину – на праведан и достојанствен начин!!! То пренесите нашим прогонитељима Хрватима и њиховим спонзорима: Немцима, Американцима, Ватикану, Енглезима…

За нас Крајишнике наш проблем није решен!!!Хоћемо на своју земљу Српску Крајину – нашом крвљу натопљену! То ако желите добро Крајишницима, саопштите то целом свету и обавестите о тачној бројци прогнаних Срба из Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН) и из Хрватске, од 1990. до 1995. А та бројка је осамстотинахиљада (800.000), па изволите – одлучите се о свом ставу.

 

 Леп Поздрав.

Председник: проф. Рајко Лежаић, дипл.инж.

 У Београду, 13. 09. 7524 (2016)

0002. Mapa Republike Srpske Krajine

RS KRAJINA LOGO

 

——————————-

13.9.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

8 replies »

 1. Не живи данас у хрватској 140.000 Срба. Можда имају адресе и пребивалиште тамо, али одлазе 4х годишње – да покупе пензију и мало пораде око земље, ако је шума није све прогутала.

  Liked by 1 person

 2. УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ ОСЛОБОДИЋЕ СЕ КОСОВО МЕТОХИЈА И УСКОЧКА КРАЈИНА ТАЧНО ЈЕ ДА МИЛОШЕВИЋ ИЗДАО ПРЕКО својих тзв титиних генерала РСК ДА ЈЕ УМЕСТО ЊЕГА БИЈО У БЕОГРАДУ СРБСКИ ЂЕНЕРАЛ МИЛАН НЕДИЋ НЕ БИ СЕ САД ивица цинцар дачић СЕ СПРДАО ТУДЂОј ТРАГЕДИЈИ ИМА БОГА НЕК ОН СУДИ рватима и комунистима ПОЗДРАВ ЗА СВЕ ЧЕТНИКЕ СССС

  Liked by 1 person

 3. Господин Лежајић пребацује кривицу на догађања и несрећу српског народа Крајине н на Милошевића и неке „милошевићевце“? Као да је заборавио, да су Крајишници били довољно несложни и онда и сада. За оне који нису упознати, господин Лежајић је председник Скупштине Републике Српске Крајине у егзилу. Какав је то нови облик борбе и зашто је данас председник ПОКРЕТА ЗА СЛОБОДНЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ? Како је то могуће пребацивати кривицу на другога, а Крајишници и дан данас нису способни да се организују и удруже? Било би занимљиво, да нам аутор отвореног писма саопшти колико има чланова његово ново основано(2015) удружење и шта је са Скупштином и Владом Републике Српске Крајине у егзилу?

  Свиђа ми се

  • Милошевић је најпре РСК натурио Венс-Овенов план, који Милан Бабић није хтео да потпише, јер је био став да потписивањем плана РСК нестаје , Милошевић се понаша као цар ОН РАЗРЕШАВА МИЛАНА БАБИЋА ФУНКЦИЈЕ ПРЕДСЕДНИКА и доводи Паспаља да потпише план. Затим шаље екипу ДБ у кућу Рајка Лежаића где Милану Бабићу крај главе испаљују 17 метака из хеклера, затим му уз ударце гурају врућу цев у уста. Исти тај Милан Бабић плебисцитарно добија избор са 96% гласова 1993, Милошевић их поништава, Затим у другом кругу 65%, Милошевић поништава, да би у трећем кругу кроз крађу и куповину гласова натурио Мартића за председника а Микелића за премијера. Кад је Милошевић поклонио Крајину Хрватима Мартић га зове и пита шта да ради он му каже уби се будало. Милошевић је кључни лик који је преко својих сатрапа и ДБ свађао Србе у Крајини. Милошевић је несрећа свеукупног Србског народа широм планете , требало га је обесити на сред Теразија.

   Свиђа ми се

 4. Па зашто се чудите господине Лежајићу изјави Дачићевој,он је сам дете комунистичко наставио је и даље ту левичарску политику претходника,а та идеологија је сакрила усташки геноцид над Србима, све јаме и логоре, и помогла усташама да заташкају све злочине попут Јасеновца,Пребиловаца,Јастребарсклог,Градине и других логора смрти широм бивше ндх. Тако да је њима навика да умањују цифре страдалих Срба,сигурно не случајно,нисмо још ни пребројали,повадили све невине жртве крволочних усташа из 2 светског рата десио нам се нови погром,зато што овај први није кажњен,на душу наших левичара,партизана ,југословена ,и идеолошки изманипулисаних Срба комуниста.То Хрватске усташе нису могли све сами постићи без наше директне или идиректне помоћи.Дакле и даље радимо на корист наше штете а то једино иде у корист Хрвата који сада у Европи имају најчистију националну државу,којој нико не поставља питање мањина,а нас удавише са правима мањина. И тако ће нам радити и даље све док Србију не сведу на ткз.београдски пашалук.

  Liked by 1 person

 5. Уз сво поштовање професору, ако крајишници желе да буду своји на своме не треба да гледају у доказане смутљивце и преваранте дачићевог типа, па макар били и министри, већ да сами стварају аутономију. Што се цифара тиче, пре сваког процењивања добро је кренути од нечег неспорног. Па евентуално од тога ићи ‘горе’ или ‘доле’ а и то образложено. Предлажем Попис Држ. бироа за статистику РХ. На овом линку имате бројке табеларно и у графикону https://onedrive.live.com/?id=BFA30324397CE8CD%21122&cid=BFA30324397CE8CD
  – јасно се види српски егзодус од мин. 400 хиљада. Оно што је међутим овде најзанимљивије – а ретко се игде помиње – јесте рубрика „Остали“. Видимо да се ради о стотинама хиљада некаквих „осталих“. Испод овог тепиха сакривају се избрисани & забрањени Југословени, који се како видимо ретроактивно преводе у Остале – скупа са: Ескимима, Египћанима и – штагод већ ко, на нивоу тзв „статистичке грешке“, али то важи у нефашистичким државама! – одлучио да наведе.

  Liked by 1 person

 6. Господине Лежаић, свака Вама част, одавно неко није са овако сложеном истином показао како изгледа данашња лаж скривања злочина. Гордана

  Liked by 1 person