АКТУЕЛНО

Драгослава Копривица: Отворено писмо са Крфа премијеру Александру Вучићу


Dragoslava Koprivica

Драгослава Копривица

 

Александре Вучићу,

Ухватите под руку тзв. српског патријарха и тзв. министра српске културе и правац – Крф! Видо! Острво српске голготе и ходочашћа, плавих гробница натопљених крвљу прометеја наде и апостола јада 15-тих, 16-тих, 17-тих……. година протеклог столећа. Отиђите пред Маузолеј жртава над чијим лучним улазом стоји исписано `Српским борцима – Југославија`. Клекните сва тројица пред тим натписом и изговорите следећу молитву:

`Тешко да постоји народ који је доживео тужнију судбину од српског. Страдалнички српски род кроз историју изложен ратовима и геноцидним уништавањима, у великој мери страда и затирањем трагова Српства, историјског памћења, затирањем свих трагова који воде према извору многомиленијумског народног памћења, који воде ка ослонцима његовог цивилизацијског идентитета. Одсуство тих трагова из самосвести и памћења српског народа, заправо је и довело  до трагичног самозаборава и историјске обеспућености.  А погубност лажног приповедања прошлости, са уходаним понављањем, српском народу предодређује исту кривотворену судбину какву је он трпео и трпи – ad hominen memoriam.`

После изговорене молитве, скокните до Вашег грчког колеге и замолите га да заједничким напором избришете оно `Југославија` на улазу  и напишете оно што треба да стоји – Србија. Објасните му да је Александар Карађорђевић у време подизања спомен обележја упао у замку масонско- енглеску и да се претворио у експерта за брисање трагова Српства, било код подизања спомена, било код рушења Жрнова на Авали, било, било… Ако Вашем грчком колеги не буде био довољан тај аргумент, објасните му да тренутно по Србији трчка необичан изданак кршног Карађорђа и потпомогнут удбашким песницима виче народу: `Ја сам краљ! Ја сам краљ!`  А народ разрогачио очи, прорадио му природни инстинкт, гледа ту фигуру што виче `ја сам краљ, ја сам краљ`, али нигде да види краља! Народ, ем је давно изгубио гаће, ем сад треба и очи да изгуби буљећи у ту фигуру што виче! Верујем да ће то Вашем грчком колеги бити довољан аргумент с обзиром да је и грчки народ изгубио и гаће и очи.

За то време, тзв. српски патријарх треба да скокне до Митрополије града Крфа, стане пред мошти Свете Теодоре, византијске царице, отвори књигу на којој је на више страних језика исписан текст о Светој Теодори. Изнад текста на енглеском, крупно је исписано `енглески језик`, изнад текста на француском `француски језик` и тако редом.  Изнад текста исписаног чистим српским језиком, написано је `југословенски језик`.  Истински српски духовници кроз нашу историју свом чеду су се обраћали једним јединим, српским језиком, језиком ћирилицом записаним у његовом коду. Верујем да ће тај аргумент, ако га се Патријарх уопште сети, имати прођу код грчких духовника с обзиром на њихову ортодоксност и кардиналске манире српских, и да ће уместо `југословенски језик`, написати оно што треба да стоји – српски језик.

За то време, трећи члан ваше екипе, тзв. министар српске културе, треба да скокне до нове поставке изложбе о српској голготи у музеју Српске куће, из које су, у односу на претходну поставку, избачене најпотресније и најснажније фотографије о српском страдалништву. Ако министар српске културе није способан да брине о садржају поставки на којима се едукују долазеће генерације и сви они који пристижу на ово остrво ходочашћа и српске голготе, нека ту бригу препусти појединцима, мисионарима Српства, који без иједног динара државних пара, попут власника књижаре Жељка Поповића, то чине.

Александре Вучићу, ако Вам цео овај подухват не пође за руком, предлажем да се вратите у Ваш кабинет. Запалите цигарету. Дубоко и ритуално испуштајте дим. Испуштени дим нема у себи ништа материјалистичко, никакву материјалну сврху. Чиста метафизика! После тога изађите на улицу. Можда ће те имати осећај да бар за милиметар можете да померите ствари.

 

 Драгослава Копривица

Крф, 12 септембар 2016

14.9.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Драга сестро, окупираном народу са свешћу,савешћу,моралом и духовном празнином не вреди говорити,јер има очи а не види,има уши а не чује.Прво нас је масонски краљ успавао и почео рушити све што је красило Србство,а онда су нас комунисти тотално докусурили.Њихова деца и унуци сада непријатељима Србства оверавају тапије отетих Србских територија које су њихови очеви већ дали или обећали Србским непријатељима.А Бог зна колико ће та табла још стојати а можда и треба да стоји да напокон сви Срби схвате да је југославија највећа Србска заблуда и највећа Србска гробница.Мудри народи се уче на туђим грешкама,а ми нажалост увек на својим.

  Liked by 1 person

 2. Јаки су они штихови,све се бијим да ће нешто урадити корисно за србство и Србију а за штету су експерти,зато су и натурени овом слепом и глувом народу који боље и не заслужује.

  Liked by 1 person

 3. Лепо писмо, лепо написано али упућено на погрешну адресу. Политиком се баве само људи без части, савести и морала. Нема од писања никакве вајде.

  Свиђа ми се

 4. Sestro Srpkinjo , i ja sma sa svojom porodicom ove godine bio na tom SVETOM mestu … Pozeleh isto to da napisem njemu i ostaloj gadiji …. NEDOSTIJNICIMA i izadjnicima roda svoga … ipak ne odlucih NJIMA nista reci jer su se prodali … Vec poruku uputih sinu svom … ZAGRLIH jednu maslinu i na cudjenje ISPRICAM sinu da je ONA zivi svedok stradnaja nasih DIVOVA , da su tu kraj njih se GASILI zivoti SRPSKIH divova i nam je obijici bilo tesko .. da je i on razumeo i zagrlio malinu … DECI treba da upucujemo poruke a IZDAJNICIMA drugaciju poruku i KAZNU … ODMA

  Liked by 1 person

  • Нажалос,Јоване брате,овде нема спремних и одважних часних судија ни тужилаца који би спроводили оно што пише у уставу и закону али опет не треба губити из вида да они никако не могу избећи казну Божију која је много страшнија од казне људске јер људи мугу издајника и убити телесно али само Господ може вргнути душу и тело тамо где заслужују, осим ако се не покају !

   Liked by 1 person