АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Мануел Оксенрајтер: Својом политиком масовних миграција Меркелова сахрањује Европу


oksenrajter

04.09.2016 Катехон
Мануел Оксенрајтер

У Немачкој влада велико незадовољство које је изазвала мигрантска политика Ангеле Меркел. Већина немачког народа се противи паду граница и берлинској политици масовних миграција. Меркелова не решава проблем; она га погоршава.

На конференцији за медије коју је немачки канцелар имала крајем јула – Немци су од ње очекивали да представи решење за текући проблем са масовним миграцијама. Али је Меркелова одбила да ишта каже о томе како зауставити таласе миграната и како поново преузети контролу над границама.

Мигрантска криза се уселила у свакодневни живот Немаца: терористички напади, застрашивање и сексуално мотивисани напади, напади на обичне грађане на улицама. Наравно да наша Меркел влада и њене потплаћене дивизије тапшача у мејнстрим медијима све поричу. Ништа ново.

Али, људи су све осетили и захтевају решење. А нема другог решења, осим да се стави тачка на политику отворених граница и да се почне са депортацијом оних миграната који нису преступници и не долазе из региона којима прети рат.

Тај политички корак од Берлина очекују не само Немци, већ и друге европске државе. Све наше суседе, Немачка чини узнемиреним. Наша химна “добродошле избеглице” је претворила Балкан у “транзитну зону илегалних миграција”, а Средоземно море у гробље. Обале Грчке и Италије су постале мостобрани мигрантске политике Меркелове.

Данашња Немачка чини да Европа пати. А Меркелова сахрањује Европу.

1 reply »

  1. Богати Шеици имају довољно новца да купе и Меркелову и Вучића. НИје ни чудо да је А. Вучић одмах понудио, коме другом него Меркеловој; да ће и Србија увести миграната колико год буде Еуроп (Меркелова) тражила, без обзира што Србија није чланица ЕУ. А пре тога пристао да пописује избеглице у Србији и ако зна да их морају примити назад ако их ЕУ врати у Србију. И нико се не пита како то прођу кроз земље Еу и улазе у Србију на пописивање, уместо да их из Грчке или Бугарске , Румуније и Мађарске проведу до Немачке па нека их Меркелова води кући ако јој требају у толиком броју. Ово је било намењено Србији како би се променила демографска ситуција у држави а тек ћемо осетити последице Вучићеве политике пузења пред Шеицима из Арапских земања и Меркелове.

    Свиђа ми се