АКТУЕЛНО

Студенти Високе школе за пословну економију и предузетништво (ПЕП) из Београда нови су шампиони Европе у дебати


фото: Танјуг

фото: Танјуг

Дебатни тим Високе школе за пословну економију и предузетништво (ПЕП) из Београда нови је шампион Европе у дебати.

На Европском првенству у дебати у Варшави победу је однео тим који су чинили студент ВШ ПЕП Мајкл Дан Гоекјиан и Стефан Сириџански.

У конкуренцији 230 тимова из целе Европе, они су се пласирали у финале, у којем су имали оштру конкуренцију. За противнике у финалу су имали два тима са Универзитета Оксфорд у Енглеској, као и тим ирског Тринитy колеџа у Даблину.

Дебатовано је о различитим темама, као што су увођења обавезе за политичке партије да независни експерти морају потврдити њихову економску платформу, приступ мета подацима које користе велике компаније итд.

Мајкл и Стефан, двојица сјајних говорника, показали су се као најбољи дебатери и однели шампионску титулу.

У појединачној конкуренцији наш студент Мајкл Дан је проглашен за најбољег говорника турнира, док је Стефан десети најбољи говорник.

Такође, Марко Ћировић и Андрија Ђоновић, студенти Београдског универзитета, пласирали су се у полуфинале Европског првенства у категорији енглески као други језик.

Европско првенство у дебати одржано је од 14. до 20. августа у организацији Универзитета у Варшави.

Сви учесници који су представљали Србију су чланови Универзитетске дебатне мреже „Отворена комуникација“, која се бави унапређењем културе дијалога од 1997. године.

 

Извор: ФОНЕТ, НОВОСТИ

——————

20.8.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић