АКТУЕЛНО

Санда Рашковић Ивић позвала Вучића да подржи резолуцију о геноциду НДХ


Осуда геноцида НДХ наш је дуг према жртвама и историјским чињеницама: Санда Рашковић Ивић

Осуда геноцида НДХ наш је дуг према жртвама и историјским чињеницама: Санда Рашковић Ивић

Шефица посланичке групе Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић позвала је премијера Србије Александра Вучића да подржи Резолуцију о геноциду Независне државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог светског рата.

У саопштењу ДСС-а се позивају све парламентарне странке да заједно усвоје Резолуцију, јер то, како поручују, није и не сме да буде предмет страначког надметања, као ни било које друго питање које се тиче заштите српских интереса, истинског помирења народа и обезбеђивања мира у региону.

Институционална осуда геноцида НДХ наш је дуг према жртвама и историјским чињеницама и ДСС ће наставити на томе да инсистира, поручили су из те странке.

ДСС је поздравила достојно обележавање које ће у петак бити одржано у Доњој Градини, али истиче да је неискрено учествовати на обележавању „почетка геноцида“ уз истовремено игнорисање иницијативе ДСС да Народна скупштина Републике Србије усвоји Резолуцију о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог светског рата.

Премијер Вучића присуствоваће у петак обележавању 75. годишњице оснивања концентрационог логора Јасеновац, где су се искључиво нашли Срби, Јевреји и Роми.

У саопштењу се подсећа да ће и председник РС Милорад Додик учествовати на скупу у Доњој Градини, али и да је Народна скупштина РС 2015. усвојила Декларацију о осуди геноцида.

—————–

19.8.2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Kao jedinka duboko podržavam inicijativu g-đe Sandre, sa izražavanjem dubokog razočarenja u naše rukovodstvo koje očegledno nema pojma o radu i rezultatima rada već oformljene MEĐUNARODNE KOMISIJE za utvrđivanje genocida nad srbima, romima i jevrejima od 1941-45.g. u ustaškoj NDH. Žalosno je da baš oni nisu upoznati i da se nisu detaljno pripremili, pa ispada da našim istoričarima i članovima vlade ništa ne znači rad jednog tako širikog kolektiva.

    Свиђа ми се