АКТУЕЛНО

Шешељ: Имате за Егзит, дрогу и остале белосветске глупости а немате за Матицу српску! (видео)


SESELJ

Проф. др Војислав Шешељ, народни посланик, јавио се да коментарише део експозеа мандатара нове Владе Србије, Александра Вучића.

***

Прво,  господине Вучићу, залажете се за још већу сарадњу са цивилним друштвом и разбацујете државне паре као Влада. Највећи број  организација цивилног друштва је пета колона. И преузеле су претходне владе њихово финансирање  од страних агентура које су их раније стварале и финансирале.
Финансирате РТС који такође представља страну агентуру,  ради против Србије.

Културна политика Владе, о томе је најмање било речи до сада, чини промашај за промашајем.
Дајтете огромне паре за ЕГЗИТ,  и Влада Србије, и Влада Војводине и влада Новог Сада,  Матица Српска не може да штампа свој ЛЕТОПИС, најстарији српски књижевни часопис. Не помаже се Српска књижевна задруга, најстарији српски издавач и читав низ других културних институција без којих се не може.
А ја мислим да се без ЕГЗИТ-а може.  И без те дроге која тамо у тонама стиже.

Нисам ја за то да се забрани ЕГЗИТ, него да се види – колико пара за страну културу и културне вредности, а колико за те белосветске глупости.

***

———————-

10.8.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Шта рећи?
  Осим, или се од муке смијати или плакати. Говорити новоформираној влади или буквама дође исто. Као да су Вучић и министри обувени у скафандере направљене од самих долара. Имуни су на сваку примједбу. Као да се од критика само дебљају. Савјестан човјек би мршавио од налета критика. а ови?

  Свиђа ми се

 2. Eh, sta reci? Nas sujetnik je (i bice) veliki sujetnik. Od bolesti (sujete) poropadala su carstva, pa mi se sve cini, da se i nama pise propast, jer ce sva belosvetska fukara, bilo lisco, ili preko svojih predstavnika (citaj NVO), uraditi ono, sto nije Osmansko Carstvo uradilo za 500 godina. Ovi ce to da urade znatno krace.

  Свиђа ми се

 3. Са пажњом и нестрпљењем очекивах Ваш наступ у парламенту ,и чак написах ,питах Вас у новинама у Србији( наравно нису објавили) где сте, када ћете се огчасити ,и онда се јависте за реч. Жао ми је што нисте још говорили ,да би Вас Ваш ученик разумео, не полази му за руком ,још увек је ђак ,треба да га вратимо не на Правни факултет ,него у Земунску гимназију. Није Вас схватио ,прешао је на шалу ,па стари сте познаници ,па на тај начин скреће са теме, одн. не одговори Вам ни на једно питање. Чуди ме да као шеф посланичке групе немате довољно времена да кажете све шта мислите о “ научном др. експозеу“ г-дина Премијера. Ах. шта би он дао да постане Др. наука попут Вас, неможе никада и никако ,не,ма он тај вокабулар. Извините ако Вам је био студент и ако сте имали о њему лепо мишљење.

  Свиђа ми се

 4. Глувом причати,ћоравом намигивати не вреди,они нису изабрани да раде за народ него за интересе глобалиста,и оми имају задатак да Србију предају на милост и немилост том глобалном свету.

  Свиђа ми се