АКТУЕЛНО

Рајица Марковић: ЈА РЕКОХ БОГОВИ СТЕ


Рајица Марковић

Рајица Марковић

ЈА РЕКОХ БОГОВИ СТЕ

Господ Исус Христос је Јединородни Син Божији и Првородни свих створења кроз кога свако створење добија живот и све што му је за живот потребно. Човек је створење Божије са којим је Бог изволео да се споји својом Божанском природом. Све што је рођено кроз Христа и у Христу је рођено, урођено. Рађамо се као људи са урођеним Божијим даровима али кад смо то заборавили, Јединородни Син Божији је сишао у свет и заборавнима нам открио урођену Божанску клицу.

Човек је носилац Божанске клице али због првородног греха рађа се грешном телесном жељом и зачиње у крви оскврњеном наслеђеним прародитељским грехом. Дете се рађа успаваног урођеног знања које би се требало пробудити даљим животом кроз Хришћански развој његове Хришћанске личности. Доласком на свет урођено Божије се меша са наслеђеним човечијим и бива потиснуто у заборав. Божанска клица у човеку бива потиснута у људску унутрашњост а спољни фактор преузима улогу васпитача.

Син Божији је својим животом, смрћу и Васкрсењем, Јеванђелском Науком и благодатним силама, даровао човеку могућност да развије у себи урођену Божанску клицу до благодатног Хришћанског обожења и постане део Божије породице и вечног Божијег Царства.

Модерни свет, изграђен на темељима богоборном револуцијом разрушених темеља Цркве, прогласио је револуционарни дух и ум овога света за опуномоћеног васпитача људи. Овај дух и ум који из њега исходи усађује у човека своја научна знања од којих је већина противприродна урођеној вишој Богочовечанској Хришћанској природи. Стечена знања овога света не могу се мерити са урођеним Божанским знањима али могу обманути оне који би да стекну нешто мимо Бога и на брзу руку.

Овом духу и науци подлежу кратковиди и плиткопаметни који су прихватили науку овог Божијег одметника и самоопуномоћеника без претходних консултација са урођеним Божанством у себи.
На срећу света, у свету увек живи довољан број Богом изабраних Небоземних Хришћана, верних оном урођеном Божанском у себи, који не допуштају самоопуномоћеном васпитачу приземљених људи да им усађује у бесмртну душу своје револуционарне, превратничке и отровне идеје.
Једном научени истини да је Јеванђелским Откривењем Господ Исус Христос људима разоткрио урођене Божанске Хришћанске силе у човеку, ови изабраници Божији не пристају да их се одрекну у замену за уживање пролазних земаљских сласти и почасти.

Урођена Божанска Хришћанска мудрост и знање у човеку вишеструко надилазе сва светска мудровања и знања, а како и не би кад припадају Премудром и Свезнајућем Богу.

Огромне су Божанске силе урођене у човеку и нема тих сила света које им могу одолети. Сетимо се надприродних чудеса Господа Исуса Христа и свих његових Светих следбеника и стојмо чврсто на својим местима у добром рату који водимо урођеним Божанским силама које сачувасмо и умножисмо у себи. Нека нас Добри и Свемоћни Дух Господа Исуса Христа и Бога Оца води из победе у победу до коначног пораза зла и вечне победе добра. Живимо урођеним Божијим Хришћанским даровима а не стеченим и усађеним навикама богоборног света.

 

Рајица Марковић

8.8.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Dostavio sam Vam komentar na objavljeni članak. Očigledno da nije prošao Vašu cenzuru. Dileme koje sam naveo nisu moje. Nisam Ja toliko pametan. Te dileme je postavio Volter. Aferim bre! Upravo ste cenzurisali Voltera!!!! Svaka čast! Da probam ponovo. Možda će ovaj put proći bez cenzure!?
    Sumnjam da i autor ima pojma o čemu piše! Što je manje razumljivo to je uzvišenije. Da li je Isus stvoren ili nestvoren? Da li je nastao u vremenu ili izvan vremena? Da li je sin star koliko i otac i da li jednosušan sa ocem? Da li je Isus jednosušan sa Bogom, koji je Bog od Boga, svetlost od svetlosti, rodjen a ne stvoren……a pojavljuje se i Sveti Duh, koji je: „mora se priznati bio tretiran dosta osiono“? Bez namere da vredjam bilo čija verska osećanja apelujem na Gospoda Boga da se već jednom oglasi i konačno razreši dilemu: ko je kome otac, a ko sin, ko je stariji otac ili sin, i koja je tu uloga Svetog Duha!

    Свиђа ми се