АКТУЕЛНО

„Путинов десант на Србију“ – Путин шаље у Србију јединице са Кавказа


Путин шаље у Србију јединице са Кавказа

Путин шаље у Србију јединице са Кавказа

 

Руски и српски падобранци одржаће у септембру и октобру заједничке вежбе, али овај пут у Србији, најавио је комадант Ваздушних снага Русије Владимир Шаманов. Реч је о вежби под називом „Словенско братство“, која је прошле године одржана на полигону „Рајевски“ у близини Новоросијска у Русији.

Међу 700 војника тада је било и 60 припадника Војске Србије и неколико стотина белоруских војника. Врхунац вежбе је био десант више од 250 падобранаца у близини Краснодара из три авиона „иљушин 76“ и још седам других транспортних авиона и хеликоптера „Ми-8“.

Десант је извођен са висине од 1.500 метара, а у вежби су учествовала два авиона „Су-24“ два ловца „Миг-29“ и шест хеликоптера „Ми-8“.

Ове године како сазнаје „Блиц“, Војску Србије представљаће припадници 63. падобранског батаљона из састава Специјалне бригаде, док ће из Русије доћи највероватније припадници Седме ваздушно-десантне дивизије са севера Кавказа.

Ова јединица је позната као „козачка“ и „планинска“, има богато ратно искуство из сукоба у Чеченији и Грузији 2008. године.

Српско-руске вежбе, иако нису новитет, овога тренутка падају у специфичном политичком тренутку – и у Србији и у свету – па ће сасвим изазвати реакције Запада, посебно што се одржавају чак две у веома кратком року.

——————

3.8.2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Браво браћо Руси пошаљите и једну комплетну дивизију која ће бранити Србију и Русију јер запад креће у рат против увек истих Срба и Руса. Ваш долазак поздравила би ПАТРИОТСКА СРБИЈА.

    Свиђа ми се