АКТУЕЛНО

БиХ: Исламисти пуцају и пале заставе Србије (видео)


Нема података када је снимак настао, али песма коју певају одаје да је у БиХ

Нема података када је снимак настао, али песма коју певају одаје да је у БиХ

Медији у БиХ пренели су са друштвених мрежа видео снимак на којем су приказана двојица мушкараца како пале заставе Србије.

Мушкарци за које се наводи да су исламисти, иза којих је застава са арапским писмом, као и ратна застава Армије РБиХ, маскирани су и у рукама имају пушке, а у једном моменту чује се и пуцањ.

Није познато када је и где видео-снимак настао, али се претпоставља да је начињен у БиХ, о чему сведочи и песма која се чује у позадини.

Позивајући се на своја сазнања бањалучке „Независне“ пишу да је реч о песми под називом „Тигрови Босне“, чији текст има јасну поруку.

„У Босни се мирис шири, нигде лепше земље нема, буди храбра Босно моја, душман опет зулум спрема. Поручују браћа свима, не дамо те душманима, долазимо са свих страна, да згазимо твог душмана“, текст је песме.

Даље се у тексту песме се наводи да је „народ миран“ док га секу „душманске сабље“.

„Учврсти нас, мој Алаху, одани смо Ресулаху, браћа спремна ко тигрови, Босно моја само зови, сви смо спремни на текбире, да се наша срца смире, уз езане с минарета, долазимо с краја света“, стихови су поменуте песме.


————-

27.7.2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић