АКТУЕЛНО

Ања Филимонова: За пет година почиње тотална албанизација Балкана


Ања Филимонова

Ања Филимонова

„Велика Албанија, која ће обухватити и Косово, није нешто што лебди у ваздуху. Већ за пет година ће постати реалност за Србију. Тако ће започети комплетна албанизација на Балкану, а за српски народ ће период од наредних 25 година представљати тамну перспективу», рекла је у интервјуу Ања Филимонова, истраживач Института за словенске студије Руске академије наука и главни уредник интернет портала „Фонд стратешке културе на српском“.

„Пројекат велике Албаније је добио нови подстицај. Чини се да је Запад прошао прву фазу која је завршена 2008. године проглашењем независности Косова, а сада је прешао на фазу јачања такозване независности и ширење у региону. Ово очигледно иде на неколико нивоа и у неколико праваца. У случају јужне Србије, у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, се види како се полако али сигурно дешава то учвршћивање“.

Да ли то треба да брине Србију?

„Оно што би требало да брине државни апарат Србије је повезивање образовног система Албаније и Косова, укључујући и југ Србије, где је такође образују неки програми попут оних у Албанији и на Косову. Дакле, сада је посебно угрожена јужна Србија“.

„Ту су и економски пројекти који повезују југ Србије са Косовом, а то укључује и заједничке састанке званичника локалних власти са чиновницима такозване «Републике Косово». Пројекат велике Албаније се реализује повезивањем Космета и Албаније, која показује и свечано отварање аутопута. Граница између Албаније и Космета фактички не постоји. Само је питање времена када ће се Албанија и територије такозване «Републике Косово» ујединити. Остаје да се види да ли ће то бити формализовано, али ће то фактички догодити“.

Ко споља гура пројекат велике Албаније?

„Сви знамо да српска полиција нема приступ Великом Трновцу, који је „чвор“ за наркотике. Ту је реч о криминализацији српског простора и делу пројекта Велике Албаније. Није узалуд Запад створио ову зону девијантног криминала, хаоса и ужаса. Они имају много новца и инструмената и само јака држава може да им се супротстави. Због тога Запад инсистира на томе да држава Србија буде слаба. Само јака држава може да елиминише све опасности са којима се суочава Србија. Дакле, велика Албанија са Косметом није нешто што лебди у ваздуху. Већ за пет година ће постати реалност за Србију. Тако ће почети тотална албанизација Балкана. За српски народ ће период у наредних 25 година представљати мрачну перспективу која је резултат западне политике и унутрашње српске политике, која омогућава усвајање закона о националним мањинама који су погубни“.

 

Извор: srb.news-front

——————

22.7.2016. МАГАЦИН, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Велики Трновац је само мала испостава онога што, уважена Ања Филимонова, никако није смело да се дозволи да буде инсталирано, а што је и тада превазилазило моћ потпуно усамљених Срба, сложићете се? Какав црни Велики Трновац и Скадар на Бојани!
  Но, шта је ту је!
  Мада, убеђена сам да и за то постоји решење, данас са више напора, додуше.
  Јесу ли оно неки дан у једној држави урадили незамисливо: ушли, легитимисали и успешно почистили?! Значи, може се!
  Мене се учили и васпитавали на томе да се све може ако се хоће, а и на оном чувеном од моје мајке, када нас је учила радним навикама:
  што не могу двије руке, четри руке, ураде без муке!
  Хоће ли ме, као Антигону, убити моја љубав или Шиптари или неко трећи, мени ће бити свеједно, када сам мртва, па мртва!
  Али штета чаробне музике на клавиру, у четири руке!
  Е, тога би ми већ било жао да не доживим, а да разлог поново буду чувене историјске околности и та геополитика!
  Знам, као праву Српку, ако ме ишта убије, биће то тај мој вечни и непресушни, сасвим дечији, оптимизам и велико поверење у – човека!
  Није све пропало, кад пропало све је!

  Свиђа ми се