Хуманитарна акција

„Погледајте наше магнетиће и труд дечака који је сто посто инвалид…“


Помаже Бог!

Опростите што сам била толико слободна да Вам се обратим овим путем! Трудићу се да Вам не одузмем много времена а да са изношењем информација  будем што прецизнија и краћа.

Наиме, ја сам Слађана Чомић из Сирига највероватније сте већ чули нашу животну причу , мајка сам дечака Јојић Митра који сада има 21 годину а који је грешком лекара на самом рођењу претрпео тешке повреде што сад за последицу има дијагнозу – церебрална парализа, тј. Митар не може да хода.

Тешка је и дуга наша животна прича али то је наш крст и носимо га онако како знамо и морамо. Митар и ја смо остали сами када је Митар имао само 20 дана, отац га је напустио јер није хтео да се бори за његово здравље. Од тог дана мој син и ја смо постали нераскидива целина која се бори за ново сутра.

Митар је до сада оперисан од стране Руских лекара 5 пута са великим резултатима, свака операција је коштала око 2500 евра, успели смо обезбедити средства уз помоћ хуманих људи и организација.  (Текстови су објављивани у медијима: Телеграф, Новости, Корени итд., прим. ред.)

Задња операција је била на Светог Николу 2015 године, Митар се осећа много боље и резултати су далеко бољи него пре свих тих интервенција али нажалост он још не хода па је над њим неопходна стална брига и надзор.

Ја сам у радном односу и добијам плату 29.000 динара, Митар има туђу негу 26.000 динара алиментацију не примамо јер отац не жели да плаћа иако имамо пресуду од суда.

Материјална страна нам је јако лоша јер жену која чува Митра док сам ја на послу плаћам 21.000 динара месечно а физиотерапеута који долази 2 пута недељно плачам 13 000 динара месечно, лекове, пелене и све остало што је Митру неопходно такође купујемо, тако да јако тешко успевамо да истрајемо месец дана.

Ми смо ми поштени људи и не желимо да будемо на терету никоме. Митар и ја смо јако креативни  и многе лепе ствари смо у стању да направимо а желимо да спојимо лепо и корисно па да при томе и зарадимо нешто пара за нормалан живот!

Разлог због кога Вам се јављам јесте да Вас питам…  Пошто тренутно Митар и ја правимо прелепе иконице са магнетом пластифициране а и на дрвету па бих Вас замолила да кад прочитате ово писмо, и погледате слике које сам Вам послала,  да ако сте у могућности узмете од нас иконице за продају црквама и храмовима.

Није наша жеља да профитирамо и зарадимо немогуће, ми смо покушавамо да бар 10 хиљада динара  месечно допунимо наш буџет да би имали од почетка до краја месеца за неопходне лекове и трошкове.

Ја ћу Вам послати поштом ако желите пар комада да видите како то изгледа па Ви одлучите да ли Вам тако нешто одговара. Молим Вас, ми само желимо да онолико колико је могуће нашим радом
зарадимо да Митар има за лекове и за лечење.

Наша борба је стална, свакодневна и тешка а наша беспарица је у многоме отежава.

Молимо Вас погледајте наше магнетиће и труд дечака који је сто посто инвалид и његову жељу да привреди и омогући себи који динар колико његове могућности здравствене то дозвољавају!

Искрен поздрав од дечака Митра и маме Слађане.
_________

ЈОЈИЋ МИТАР И СЛАЂАНА ЧОМИЋ
ФРУШКОГОРСКА 11
СИРИГ 21214
065 8490370
021 849037

ДИНАРСКИ РАЧУН НА ИМЕ МАЈКЕ ЈЕ:
ЧОМИЋ СЛАЂАНА
355-5488081-83
ВОЈВОЂАНСКА БАНКА АД НОВИ САД
ФИЛИЈАЛА НОВИ САД

ДЕВИЗНИ РАЧУН:
ВОЈВОЂАНСКА БАНКА АД НОВИ САД
ФИЛИЈАЛА НОВИ САД
SWIFT VBUBRS22
IBAN : RS35355000000301855592
account : 000301855592

_____________
Извор: Слађана Чомић путем редакцијске поште