ПОЛИТИКА

Зашто је власт бахата према опозицији?


vlast-bahata-prema-opoziciji-maja-gojkovic-post

Питамо Мају Гојковић, председника Народне скупштине, зашто не заказује консултације са председницима посланичких група око термина скупштинског заседања на коме ће се бирати нова Влада?

Зашто нема договора о подели председничких места у скупштинским одборима?

Како то власт дели председничка места својим коалиционим партнерима попут Муамера Зукорлића, а нема никаквих консултација са осталим посланичким групама око тога које од скупштинских одбора треба да предводи опозиција?

Конкретно, за сутра су заказана два скупштинска одбора без икаквог договора: за пољопривреду и КиМ. Двери сматрају да имају најбољег кандидата за председника Одбора за пољопривреду, а то је проф. др Миладин Шеварлић.

Такође, предлажемо да Одбор за КиМ треба да води Шеф посланичке групе Двери, Бошко Обрадовић, али никаквих консултација није било.

Власт дели функције својим партнерима: Савезу војвођанских Мађара, Зукорлићу и Чеди Јовановићу, док се према опозицији односи са крајњом бахатошћу и некоректношћу.

Информативна служба Српског покрета Двери
27.6.2016

***

Руководство Јединствене Русије пожелело Дверима успех у даљем раду

Приликом сусрета са Зораном Радојичићем, чланом председништва и народним послаником Двери, Сергеј Наришкин, председник Руске Думе и Сергеј Железњак, заменик председника Руске Думе лично су честитали Дверима улазак у Скупштину и пожелели пуно успеха у даљем раду.

zoran-radojicic-dveri-u-rusiji-2016-post

На округлом столу под називом „Свет 2016. Изазови и промене“ којим је председавао Сергеј В. Железњак, поред делегата из Србије, у раду округлог стола учестовали су и представници Кине, Јапана, Казахстана, Бугарске, Русије, Јерменије, Камбоџе, Придњестровља, Азербејџана и Вијетнама.

Гости су се сагласили да Русија изузетно држи до поштовања међународног права, да води принципијелну спољну политику, као и да сви желе свет у коме ће државе и њихови народи сарађивати на равноправним основама уз пуно уважавање независности и поштовања суверенитета.

radojicic-dveri-okrugli-sto-svet-2016-izazovi-i-promene-1024x768

Зоран Радојичић на округлом столу „Свет 2016. Изазови и промене“

Наглашена је потреба за постојањем и поштовањем механизама којима ће се решавати међународни спорови, за поштовањем територијалног интегритета и националног суверенитета. Поздрављен је ангажман споменутих земаља у борби против тероризма, наглашена потреба за очувањем човекове околине и потврђено је да сваки народ има право на економски развој и благостање.

nariskin-radojicic-zeleznjak-2016-crop-1024x547

Зоран Радојичић са Сегејем Наришкином и Сергејом Железњаком

Пријем за све учеснике округлог стола од стране руководства Јединствене Русије приредили су Борис Гризлов, Сергеј Наришкин и Сергеј Железњак.

Они су саопштили гостима да је на 15. конгресу Јединствене Русије, који је био и предизборни, одређен предизборни програм као и изабрани су кандидати за депутате и друге државне функције.

Делегат Двери узео је учешће на састанку народних посланика из Србије (Двери и СНП) и српских странака из Републике Српске, Црне Горе и Македоније са С. Наришкином и С. Железњаком. Било је речи о потреби да наше земље остану војно неутралне. Договорено је потписивање новог споразума са Јединственом Русијом о развоју сарадње између РФ и споменутих земаља Балкана, где ће акценат бити стављен на поштовању међународног права и развоју економских односа.

zoran-radojicic-dveri-dragana-trifkovic-dss-2016-1024x768

Зоран Радојичић са Драганом Трифковић, делегатом из ДСС-а

Приликом сусрета са Зораном Радојичићем, чланом председништва и народним послаником Двери, Сергеј Наришкин, председник Руске Думе и Сергеј Железњак, заменик председника Руске Думе лично су честитали Дверима улазак у Скупштину и пожелели пуно успеха у даљем раду.

Радојичић је изнео анализу тренутне ситуације у Србији и указао на даље кораке у међусобној сарадњи, захваливши се на подршци и досадашњој сарадњи. Радојичић је господи Наришкину и Железњаку пренео поздраве Председника Двери Бошка Обрадовића и председништва Двери и пожелео им пуно успеха у даљем раду као и на предстојећим изборима за депутате Думе РФ.

Данас се наставља заседање 15. Конгреса на коме би требало да се обрате лидери Јединствене Русије, Владимир Путин и Дмитриј Медведев.

Информативна служба
Српског покрета Двери
27.6.2016.