АКТУЕЛНО

Миланко Шеклер: Политичка елито Србије, запамтите добро шта ћу вам рећи!


фото: ftw.rs

фото: ftw.rs

Мука ми је више од тог вашег пожртвованог „хуманитарног“ рада за народ и Србију! Мука ми је и од свих ваших напомена, како су сви они, који су били на власти пре вас, уништавали будућност ове земље и немилице крали државу! Мука ми је од свих тих лопова, свих страначких боја! Мука ми је од свих таквих „жалопојки и жалби“, и то, како од оних, које су износили некадашњи „комесари“ партија-чланица „ДОС-а“, а у односу на некадашњу власт СПС и СРС-а, па преко „жалби жутих“, на власт коју је водио пре њих ДСС са својим коалиционим партнерима, као и од ових најновијих „напредњачких жалби“, на чувене „жуте лопове и идиоте“, који су владали пре њих! Не могу да се не сетим, предизборних прича о милионима евра, које је зарадио Ђилас, и његове рекламне агенције, као и о оним Шаперима, али и о тајкунима блиским ДС-у! И, где су нестали ти наслови, и те слине цифре и милиони? Да можда данас неко други не „скида“ те милионе? А шта ми грађани Србије треба да радимо сада: да чекамо следеће изборе, на којима ће неко „нов и чист“ из опозиције, да тако прича о „напредњачким“ лоповима?! Не! Не може виђе тако!

Да Вам свима заједно ја кажем нешто важно: сви ви из разних странака сте у праву када све оне предходне на власти пре вас, називате „лоповима и идиотима и кретенима“, али ми се нешто чини, да је у том случају, једна истина запостављена, и скрајнута, а много је важнија за све нас, од тога што нам ви причате: А ТО ЈЕ ЧИЊЕНИЦА, ДА СМО СВИ МИ, КОЈИ ГЛАСАМО ЗА СВЕ ВАС ТАКВЕ, ИДИОТИ И КРЕТЕНИ! ДА, ДА! СВИ СМО МИ ВАШИ „ЦЕЊЕНИ И ПОШТОВАНИ“, „КРЕТЕНИ И ИДОТИ“!

Ту најважнију истину, сви ви, када победите и дођете на власт, избегавате да нам кажете у лице, јер вам не одговара! То је најстрожије чувана тајна, СВИХ ВАС, НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ СРБИЈЕ, и то је боље чувана тајна, од сваке друге службене и војне тајне ове земље!

Да, драга моја такозвана „политичка елито Србије“, ви сте сви, али баш сви, све оно што једни о другима причате и износите јавно, и ту се нема шта ни додати ни одузети! То је тако, и то ме уопште и не занима! Што би рекао мој рођак пензионер, у вези актуелне поделе, на странке деснице и левице у Србији, „узмеш измет у десну руку, узмеш измет у леву руку, помиришеш леву руку, помиришеш десну руку, смрди исто, зар не“!’? И око тога се не бих даље „идеолошки“ бавио нити истраживао и занимао! Па каква ваша „црна“ подела на леве и десне, када сте сви ви за „доминацију приватног над државним, за доминацију слободног тржишта над слободним животом, за доминацију новца над моралом, за мото „новац изнад свега – а новац ни за шта“!, за новац као једину водиљу читавог нашег друштва“! Каква необразованост и незнање, каква глупост и затупљеност! Али нема везе, научићу вас ја све памети брзо, верујте ми! за ваше, и наше добро! Није претња, него обећање! Ја своја обећања држим, верујте ми!

Али то што они, целокупну јавност Србије, и на крају крајева, све нас праве кретенима и идиотима, а о томе нам не говоре ништа, е то више неће да може! Вероватно ће се они смејати када ово прочитају, и у себи кажу. „а ко ли нам то каже да не може“‘?

Е, па да видите, овако: ја вам кажем, ја сам самцијат, то кажем свима вама! И зато запамтите овај датум! Запишите га!

Доста ми је свих вас „паметњаковића“! Сви сте се изређали над нашом једном једином, јадном и сиротом Србијом, сви сте је „усрећивали“, када је на вас дошао ред, тако што сте се стрпљиво гурали у том реду њених силоватеља, ту пред њом и над њом, и ускакали одмах када би успели да скинете са ње оног пре вас, и то само тако, што би и ви настављали даље ту исту „силоватељску“ политику, односно наставили са „силовањем и понижавањем“ Србије, често сусретљиво пропуштајући преко реда, да се повремено и неки странац, у нашу отаџбину „забоде и сјури“, да се и тај „наш новостечени пријатељ“, мало наслади нашом земљом и нашом муком!

Срам да вас све буде, и то све вас, до једнога! Немојте ми само објашњавати, како је данас таква „реал-политика“, и да ето, не може бити другачије, него да мора тако да буде, јер је то за добро свих нас у Србији! Да би нама у Србији било добро, мора Србији да буде много лоше! Ма хајде молим вас, о чему ви причате! како вас није срамота!?

Само ме занима, да ли би сте ви у вашу кућу примали, оног ко вам је силовао кћер, само зато што је он богаташки син, што је наоружан до зуба, и што је првак у кикс-боксу! Јел би „реалност на терену“, онда налагала такво ваше понашање, или би сте се ипак, држали неких других принципа и вредности! Само питам, јер ја одговор знам!

Укратко, да пређем на мој предлог, који нико од вас неће моћи да одбије, јер ће то бити коначан крај једног периода и свега онога што се до сада дешавало овој земљи! Да не губим време ни ја пишући вам и објашњавајући, а ни ви читајући!

Сви ви, драга „политичка елито Србије“, који сте у Србији, у последњих пар деценија, се бавили неким јавним политичким радом, или вршили политичку извршну власт, или „држали“ под својим шапама неко од јавних предузећа, или били негде дипломата, или били на било каквој функцији, где вас је поставила „политика“ ваше странке или ваших коалиционих партнера, морате да знате да се ја залажем и предлажем следеће:

Да се формира група од 100 свеже дипломираних правника и економиста, и то са свих факултета у Србији, и то само од оних који су били међу најбољима у свакој генерацији.

Да се изврши јавним жребом избор између њих, и да се тако формира једна независна комисија, која ће да се плати из буџетских средстава Републике Србије!

Ови млади, паметни, способни и независни, чланови комисије, треба да буду овлашћени, да на њихов захтев, свако од представника „тренутне политичке елите Србије“, мора да преда и да на увид,  документацију, и то у најкраћем временском периоду, из које ће се видети, колика су била њихова јавна примања, и то за све те године, и за сваки месец!

На основу тих података, чланови комисије, ће моћи да независно и педантно обрачунају сва јавна примања „политичке елите Србије“, коју је она примила од државе Србије,  у претходном протеклом дводеценијском периоду!

Да се потом јавно објаве  примања „политичке елите Србије“, у целом том периоду! Зар не би било поштено, да сви видимо, колико су новца примили из буџета Србије, сви они, од Вука Драшковића, преко Војислава Коштунице, Војислава Шешеља, Александра Вучића, Томислава Николића, Бориса Тадића, Ивице Дачића, Чедомира Јовановића, Веље Илића, итд. Али се морају прикупити и подаци о примањима свих оних, који су и захваљујући овој горе набројаној „елити“ добијали управљачка и функционерска места у државним органима Србије, јавним предузећима, и дипломатији!

Да се сви ови прикупљени подаци, ставе на увид јавности! Исто тако, обзиром да су се бавили јавним послом, морају да прикупе и објаве јавно, и сва примања, која су имала њихове породице, и то како оне из којих они сами потичу, тако и њихових породица, којес су основали, и у којима сами сада живе! Истро тако, комисија ће сама, и независно од било каквог утицаја, процењивати од кога још морају узети податке о примањима и заради (ваше бивше породице, куови, итд.). Нажалост, не сме бити недодирљивих! Али шта да се ради, такав је јавни посао политичара, мора све бити јавно!

И сви ти подаци, да се дају на увид јавности!

Након тога, да се изврши попис све ваше тренутне имовине, и вас и „свих ваших породица!, и свих „повезаних“ лица, и да се такође дају на увид јавности Србије!

Обзиром да се може очекивати, да ће се током вршења овог посла,  „ваши криминални кругови, то јест ваши криминалци“ љутити, и покушавати да изврше притисак на чланове ове комисије (на ове младе, и поштене, и паметне људе), биће неопходно обезбедити им потпуну заштиту елитних војних јединица Републике Србије, и то све до завршетка овог важног, рекао бих, најважнијег државног посла, у овом новом веку!

Након што ова комисија изврши јавно објављивање података о свим досадашњим приходима такозване „политичке елите Србије“, проистеклим од „јавног бављења политиком“, као и целокупне њихове досадашње стечене имовине, у том периоду, предложио бих да се потом закаже национални референдум, на коме ће се грађани Србије, изјаснити шта мисле о томе! Грађани Србије ће моћи да најтачније процене и оцене, да ли вам се та имовина треба оставити, или је ипак „превелика“ и „илегално стечена“, па вам се мора одузети!

Ако су грађани Србије, способни да изаберу ко ће водити државу Србију, мислим да ће још боље и лакше изабрати, ко је од вас стекао имовину и богатсво незаконито! Грађани Србије, који живе од јутра до сутра, који тешко састављају крај са крајем, најбоље знају, колико се може уштедети и од колике плате, а колико је немогуће уштедети, већ се може само украсти или отуђити! Ако сте поштени, немате се чега плашити, а ако нисте поштени, чему страх! И онако ће вас дуге и праведне руке државе Србије, наћи, било где да побегнете!

А сви ви остали, који сте били и остали, поштени бивши и садашњи политички лидери, поштени бивши и садашњи министри, поштени бивши и садашњи директори јавних предузећа, поштени бивши и садашњи високи функционери и поштене бивше и садашње дипломате, немате се заиста чега бојати!

Зар тај референдум, на коме би грађани Србије оценили, колико сте допринели себи, а колико Србији,  не би био најбоља оцена вашег досадашњег јавног политичког рада и његових резултата? Зар вам не прија помисао, да ће грађани Србије да оцене директно ваш „допринос“ Србији?

Ако су вам већ грађани Србије, у неком периоду, својим гласовима, омогућили да се дочепате ваших „јавних функција“ у држави Србији (и тако дате директни допринос раду и унапређењу, државе Србије и њених државних органа), зар не сматрате да би било поштено и праведно, да ти исти грађани оцене и процене, да случајно, оптерећени силним несебичним радом за Србију,  нисте „дали“ мало већи директни допринос вама и вашим породицама, као и вашим рођацима и кумовима!

Наравно, драга „политичка елито Србије“, сви ћете имати право, да у периоду пре референдума, јавно „објасните и докажете“ порекло сваке ваше некретнине и банковног рачуна! Поштено, имаћете приступ медијима сви, колико год да вам треба, да све објасните натенане. Не бих вам ја за то ускраћивао време! Колико год народ буде тражио да причате о томе, причаћете!

Тај „ријалити шоу“, у коме бих вас ја све скупио, и то на државној националној ТВ РТС, да у току неколико недеља заједно и пред лицем целе Србије, у току 24 часа причате целокупној јавности, како сте и шта зарадили и стекли, био би најгледанији на свету! И да знате, колико будете добро објаснили једни другима у том „ријалити програму“, али и грађанима Србије, ту вашу потенцијалну  „способност“, да када је ваш приватни породични „буџет“ у питању, од једног динара правите два, а када је државни буџет у питању, обратно, толико ће вам бити и добри резултати вашег референдума!

А на овом референдуму, за сваког од вас, само једно просто питање: Да ли је, тај и тај, стекао имовину поштено? Ако већина каже да, остаје вам, ако већина каже не, одузима вам се! Нема боље оцене о вашем раду од ове, верујте ми!

Запамтите, овај референдум се мора десити! Млада будућа елита Србије се мора на вашем примеру васпитати и образовати! Само тако ће Србија имати будућност!

Ко год не буде могао да објасни грађанима Србије, како је стекао своју имовину, и да на тај начин убеди јавност Србије у своје поштење, референдум ће омогућити да се на основу његових резултата, за сваког од вас појединачно, донесе брза и поштена одлука о одузимању имовине, у корист Републике Србије! Просто ко пасуљ!

Бављење политиком, и рад за државу Србију, мора пре свега бити част и привилегија изабраних, вредна поштовања, а не прилика и начин, да се неко „обогати“!

Једино тако, моћи ће јавност Србије, односно грађани Србије, да коначно процене рад и поштење данашње „политичке елите Србије“!

И тек онда, сви ће моћи да виде, ко је и шта радио за Србију, а шта за себе! Доста нам је слика по таблоидима, и наслова у којима се пише и објашњава, ко има где и коју вилу (и од колико милиона евра!), ко носи ручни сат од 20000 евра, а код од 50000 евра, ко вози ауто до 200000 евра, а чији син, вози ауто од пола милиона вера, ко школује децу и о чијем  трошку и зашто, ко има колико станова, ко има колико кућа, ко има колико банковних рачуна, и колико милиона евра, итд.

П.С.
Уједно, свако ко достави тајне податак о имовини било кога од представника „политичке елите Србије“, а коју исти није предходно пријавио комисији, и то се потом докаже као тачно, имаће право на праведну награду из буџета Србије, у вредности од 10%, од пријављених средстава! Тако ћемо сви сазнати све о свима, и једном занавјек имати чисту ситуацију, ко је ко, на политичкој сцени Србије!

Ја дајем тај овакав предлог, а ви како хоћете! Ја  тражим, као услов свих услова, као нулту тачку, да се он реализује, како би се способни, паметни, стручни људи, који мисле добро држави и народу, активирали и дали свој допринос својој јединој отаџбини Србији!

 

Миланко Шеклер

—————–

20.6.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

7 replies »

 1. Лепо је то замишљено али треба бити озакоњено иначе се завршава у апсу а законе доноси та такозвана елита коју би да уклоните па ни ови млади стручљаци не могу живети и радити без хлеба односно плате а да би је добили из буџета опет то одређује та елита коју би да скинете са власти. Па треба финанцирати и све те контролоре јер ни они не могу без хлеба радити па смо опет на почетку, ова елитна власт одлучује шта ће се из буџета финанцирати, шта је законито а шта није. Да би овај ваш предлог функционисао мора се прво имати власт у својим рукама легализована кроз изборе а то је немогућа путошестија. Што се више народ лаже шареним обећањима стим све више овлада њим нада па макар била и без основа, обична лаж а више лагати не уме колико то уме наша квази елита. Народ је у већини постао роб својих лажних надања и тако све остаје по старом све док не прекипи у крваве револте и револуцију. А дотле ће нам народ водати ко вола кариком кроз нос, шећером и канџијом та наша квази елита. Нада је чудо што одржава живот и у најбезнадежнијим условима.

  Свиђа ми се

 2. @Радослав: распитајте се мало око тих „Антоанетиних колача“, прича је малкице другачија од онога што се зна.

  А ово око предлога, све је то лепо, али неизводљиво. Нама је потребнија нека организација типа „Црна рука“ која би их ватала и утепавала, како ове домаће тако и оне стране, одн. сваког ко зуцне против Срба и Србије!

  Свиђа ми се

 3. E Milanko moj, znate Vi vrlo dobro da ste pričali u prazno! Prvo, onaj ko je na vlasti, samo će se slatko nasmejati vašoj naivnosti, Drugo, onaj ko treba da vas čuje i pokrene bilo kakvu akciju ima odavno ispran mozak, da bi uopšte shvatio o čemu ste to pričali. I tako G-ne Šekler, ostadoste Vi usamljeni, osim nekoliko pojedinaca koji Vam veruju da je sve tako kako Vi kažete. Na žalost i ja sam jedan od njih. Možda bi bolje bilo da se uvučemo u neku partiju koja bi nam dala malo novaca da možemo normalno živeti. No, kako je to i Vama i meni ispod časti, ostaje nam samo da gutamo knedle, te gledamo i osećamo vlast bezumlja.

  Свиђа ми се

 4. Миленко, немојте се секирати због једног неумесног коментара.
  Свима нам је одавно догорело до ноката, а Ви сте то исказали на свој искрени начин и нико Вам то право не може одузети.
  Поздрав за Вас!

  Свиђа ми се

 5. Драги Радославе,
  не видим зашто сам по вама, од свих људи у Србији, ја једини заслужио да се спрдате са мном! Можда вам се не свиђа како мислим, и то је ок да критикујете и кажете аргумент зашто вам се не допада, и да кажете како да унапредим своје размишљање. Али не. Вама се свиђа „чиста зејебанција“ и спрдање са мном. Па нека вам буде Радославе! Уживајте у вашем осећају да сте „оплелеи“ по мени, као неком ко је „ништа и нико“. То вам је као да јурите оне који продају пар килограма воћа поред пута, или оне који продају гаће на пијаци. нека ти је на част. пс. И још то радиш под именом…анонимно… лепо. И храбро. И за пример и углед младима. Србија са таквима као ти има сигурну и гарантовану будућност!!!

  Свиђа ми се

 6. као што једном рече Ђоле теоретски љубав лепо звучи, малчице је друкчије у пракси.Зар ми немамо реформе на свим пољима а највише у школству где се узгајају егоманијаци , кукавице и слабићи а очекује се безусловна понизност наставника и ђака ММФовим реформамам и захтевима.Зра нисмо прогутали педерску параду, лезбијске оргије, крађе, смањење пензија и плата са злурадим коментаром оних ,,мање ,, оштећених а једнако бедних.Много ми је жао што сам песимиста, али једноставно не верујем више у препород Србије, корен су нам уништили мало по мало и исекли све оно што нас је везивало за замљу, остало је нас мало да штрчимо све док једног дана не увенемо .Зар Србија стварно мисли да је ХРАСТ ЗАВЕТНИК само дрво, зар Србија мисли да Косово није њено срце, па мој род потиче из Липљана, и ко сам сада ја?

  Свиђа ми се

 7. КАЖЕШ МУКА ТИЈЕ ЛЕПО ГУРНИ ПРСТ У ГРЛО И ИСПОВРАЋАЈ СЕ НА ГАДОСТИ.
  А шта ћеш даље кад тије стомак празан заједно са новчаником. Мој савет тије ШТРАЈКУЈ ГЛАЂУ јер немаш КОЛАЧЕ ОНЕ АНТОАНЕТЕ. Ово је СРБИЈА БРАЛЕ!!!

  Свиђа ми се