Љиљана Булатовић-Медић

Нова књига Љиљане Булатовић Медић – „СРЕБРЕНИЦА: Лаж и подвала србском народу“


фото: лична архива - Љиљана Булатовић Медић и Момир Лазић

фото: лична архива – Љиљана Булатовић Медић и Момир Лазић

Књижевник и документариста, новинар Љиљана Булатовић објавила је нову књигу. Издавач и уредник је књижевник Момир Лазић књигу је насловио именом „СРЕБРЕНИЦА: Лаж и подвала србском народу“.

Љиљана Булатовић је вест о својој новој књизи објавила као статус на Фејсбуку:

„Мислила сам да нећу моћи. Да ми је превише бола и муке и терета и туге и да НЕЋУ МОЋИ! Илија је рекао: `Ти све можеш`. Момир је рекао: `Ти годинама исписујеш`. Ратко је телефоном контролисао: Радиш ли?! Можеш ти то!`“

Ето, успели смо! Објавили смо МОЈ ПОГЛЕД НА СРЕБРЕНИЦУ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА, у књизи коју је Момир Лазић, као издавач и уредник уписао именом `СРЕБРЕНИЦА: Лаж и подвала србском народу‘! Први примерак послала сам у хашку тамницу, да светли истином у ћелији Генерала Младића. Други примерак прислонила сам на празно узглавље мог Човека – Илије Медића. Трећи примерак послала сам у Скелане, мојој кћери-посестрими Славици, удовици побратима Миломира Белог Трифуновића. Њима сам је, ево, посветила.

А сасвим нову, прву књигу даровао ми је Момир Лазић, са посветом: `Сестри Љиљи, од срца, њен брат Момир. Ако Бог да ускоро радимо и нову`! А на корицама ставио печат: `ОВО ЈЕ АМАНЕТ НАШИМ УНУЦИМА! Амин!`“

*
СРБски ФБРепортер је поносан на аутора и члана наше редакције Љиљану Булатовић Медић. ЧЕСТИТАМО!

18.6.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Издањем ове књиге оправдани су напори ауторке. Наравно, књигу треба прочитати, али, остаје важна ставка да се не предајемо западној лажи. Дрво истине којег исписују сви савјесни аутори, као наша Љиљана, биће кад-тад грађа за озбиљне историчаре и ауторе школских уџбеника.
    А кабинетски поједини историчари у САНУ нека и даље санују у својој академској идеологији глупости. Неће тако моћи довијека.

    Свиђа ми се