АКТУЕЛНО

Вучић преко својих испостава у јавности припрема продају ”Телекома Србија”


фото: srbijadanas.net

фото: srbijadanas.net

Када Вучић жели нешто да поручи грађанима Србије, пошаље неког свог потрчка у јавност. Лако ћете их препознати, јер су исти као Вучић – у све се разумеју и све знају, а заправо не знају ништа.

Сви они долазе са задатком, врло јасним и често, већ унапред припремљеним текстом како би припремили грађане Србије на врло битна дешавања и планове. У овом тренутку, стављам акценат на емисију у којој се већ помиње презадуженост ‘’Телекома.’’

Ради се о манипулацији.

Финансијски извештаји ‘’Телекома’’ из 2015. године нису нити усвојени, а ни јавно доступни. На седници Надзорног одбора која је одржана 25.5.2016. године усвојени су предлози финансијских извештаја за 2015. годину и предлог Одлуке о расподели добити.

Редовна Скупштина акционара „Телеком Србија“ а.д. ће се одржати у периоду од 30 дана. У вези са тим, 50. редовна седница Скупштине акционара и Надзорног одбора, заказана је за 29.06.2016. године., када треба да се усвоје финансијски извештаји и све што је прописано Законима.

Како је могуће да неко већ износи информације, а да званично нису ни усвојени финансијски извештаји?

Да ли неко крши Закон изношењем неистина у јавност?

Да ли ће неко да сноси одговорност?

Да је неко други у јавност изнео информације, односно дезинформације, био би вероватно ухапшен?!

Чињенице на које желим да укажем јавности и које треба да зна у вези са пословањем ’Телекома’’ за првих 6 месеци пословања у 2015. години су следећи:

У првој половини 2015. године компанија ‘’Телеком Србија’’ остварила је пословне приходе у износу од 47,4 милијарди динара и пословне расходе у износу од око 39 милијарди динара.

Оперативни резултат (ЕБИТДА) је за 5,7 одсто виши у односу на јануар – јун 2014. године и износи око 16 милијарди динара. Односно, добит ‘’Телекома Србија’’ је око 16 милијарди динара.

За првих шест месеци пословни приходи били већи за око 6,7 одсто у односу на исти период прошле године, док су пословни расходи на приближно истом нивоу.

Комплетна анализа пословања ‘’Телеком Србија’’ биће објављена на блогу, на основу званичних и јавно доступних финансијских извештаја, са упоредним стањем у претходних неколико година.

Неке од мојих текстова у вези са ”Телекомом” и покушајем продаје од прошле године, можете прочитати на следећим линковима:

Империјалистичке силе отимају „Телеком“ из српске имовине

Приватизација „Телекома“ је један од најбруталнијих економских злочина у економији Србије

Отворено писмо Александру Вучићу

Полемика са Мијатом Лакићевићем

 

Аутор: Данијела Ружичић
Извор: блог аутора

 

15.6.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић