ДРУШТВО

ДСС: Захтевамо смену градоначелника Београда и одржавање градских избора


  ИЗЈАВА УРОША ЈАНКОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА БЕОГРАД И ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА ДСС

дсс

НЕОПХОДНА СМЕНА ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ОДРЖАВАЊЕ ГРАДСКИХ ИЗБОРА

Изјавом Александра Вучића да су највиши функционери града Београда одговорни за незаконито рушење објеката у Савамали потврђене су сумње на које смо указивали у претходних више од месец дана. Велики је искорак што је дошло до помака у расветљавању ове скандалозне афере и што ће одговорни из градске власти бити приведени правди, али није добро што се на ово толико дуго чекало и што је то последица тек великог притиска јавности.

srusena-savamala1-7906

Демократска странка Србије захтева од Александра Вучића, као председника Српске напредне странке, да смогне снаге и покаже колики је борац за правду, те да покрене поступак разрешења градоначелника Београда Синише Малог и свих одговорних лица. Демократска странка Србије захтева и расписивање ванредних избора за одборнике Скупштине града Београда на којима би се проверио легитимитет садашње одборничке већине као и провера досадашњег рада.

Демократска странка Србије очекује да ће бити утврђена и одговорност надлежних у Министарству унутрашњих послова, као и комуналне полиције Града Београда који су одбили да интервенишу на спречавању извршења кривичног дела.

 

У Београду, 8. јун 2016. године

Информативнa службa
Демократске странке Србије

***

ОДБОРНИК ДСС СИНИШИ МАЛОМ УРУЧИО НАГРАДУ „ПРВА ФАНТОМКА БЕОГРАДА“

Одборник Демократске странке Србије Милан Бојовић уручио је градоначелнику Београда Синиши Малом награду „Прва фантомка Београда“ незадовољан због чињенице да су непозната лица у Београду рушила Савамалу у ноћи између 24. и 25. априла.

Prva fantomka Beograda jpg

„Ову ироничну награду уручејем градоначелнику, јер га сматрам најодговорнијим за скандалозно понашање градских власти које су цео случај прво покушале да заташкају, а онда да минимализују његов значај. Не желим да се помирим са чињеницом да неко окупира и разруши центар Београда и да је више од 40 дана немогуће открити ко је за то крив“, рекао је Милан Бојовић на данашњој седници Скупштине града Београда.

Бојовић је подсетио да данас истиче рок, који је пре 10 дана одредио председник Владе Александар Вучић, а до ког треба да буде саопштена „пуна истина“ о дешавањима у Савамали.

„Шта су надлежни органи предузели како би утврдили ко су маскирана лица која су те ноћи починила низ кривичних дела? Ко су организатори и налогодавци овако сложене операције? Зашто је изостала реакција комуналне полиције и припадника Министарства унутрашњих послова“, упитао је Бојовић и додао да ће Демократска странка Србије наставити да истрајава на овом питању све док не буде откривена целокупна истина о овој афери.