АКТУЕЛНО

Владика шумадијски Јован исковао свој лик на златнику и одштампао на кеси?!


ni

Владика шумадијски Јован надмашио је остале епископе и урадио оно што нико није: исковао је свој лик на златнику, али ту није крај – па је његов лик и на кеси.

Исус Христос, Свети Сава, Свети Никола, Бели анђео… и владика шумадијски Јован. Овако би најједноставније и без коментара могао да се опише чин епископа шумадијског. Кроз историју је било владара који су ковали свој лик на златницима, али би они чешће били на полеђини, а примера ради Христос на лицу.

фото: balkanspres

balkanspres*Foto: RAS Srbija

Међутим, код владике шумадијског је обрнуто – он је лице, а манастир Студеница полеђина, пише Блиц. Иако се ова светиња не налази у Епархији шумадијској, којом управља Јован, завршила је на златнику са владиком јер је он осамдесетих година прошлог века био игуман студенички. Тако је владика овај свој животни период преточио у злато.

На кеси је, међутим, само епископ – из профила са својеручним потписом. Није необично да владике наруче штампање кеса, али то је до сада искључиво било са именом епархије и користе се око великих црквених празника за паковање дарова. Владика шумадијски је себе ставио на кесу, квалитетну, папирну и то црвене боје.

Иначе, црвена боја у Цркви означава невино проливену Исусову крв на Голготи.

Владики Јовану ово нису прва „уздизања“ себе. Према сазнањима „Блица“, он је пре неколико година направио и календар са својим ликом. Дванаест месеци, а у сваком владика Јован, насмешен у другој одежди, боје прилагођене годишњем добу.

Извор: N1

а шта ли је умислио да је... јадан не био...

а шта ли је умислио да је… јадан не био…

***

УМЕСТО ФБР КОМЕНТАРА ЈЕДАН ИНТЕРЕСАНТАН ФЕЈСБУК СТАТУС…

Миодраг Томић Стублински: ВЛАДИКА (БИСКУП) ЈОВАН ШУМАДИЈСКИ

СУБОТА 23. АПРИЛ 2016.

Владика Јован (пре би рекао (бискуп)) један је од многих носилаца напрсног крста и прстена добијеног од папе Фрање Сатане. Једном сам се сусрео са овим гордим и надменим човеком у манастиру Чокешина. Довезао се у џипу „мицубиши“ сав опточен у злато. Џип је возила монахиња у одори часне сестре.

Владика Јован је срамота за Православну цркву. Овај језуита је послат од папе Фрање Сатане да постепено унијати српски православни народ. На све те његове бласфемије Синод српске православне цркве гледа благонаклоно и не предузима никакве санкције према новотаријама које, овај дрски сатанин слуга, самовољно уводи у Српску Православну Цркву.

На ком је то Васељенском сабору донета одлука о изменама канона које папин слуга Јован шумадијски насилно спроводи у црквама на територији своје епархије? 20 година сам био појац у цркви Покрова Пресвете Богородице и одговарао на Светој Литургији онако како су хиљаду година одговарали сви појци пре мене. Ниједан свештеник, ђакон, епископ, митрополит ни патријарх нису служили другачију Свету Литургију сем оне Светог Јована Златоустог и Светог Василија Великог (10 пута годишње).

Нико никада није рушио Олтарске преграде и уклањао Царске двери док се нису појавили унијатски епископи Јован шумадијски, Игњатије браничевски, Иринеј Буловић, Григорије и Теодосије итд. Њих неколицина су себи дали моћ Васељенског сабора, Синода СПЦ, Патријарха. Нећемо дуго чекати кад ће један од њих себе прогласити за оваплоћење Христово.

Срећом Христова црква је у народу а не у епископу, па ће Господ наш Исус Христос познати Сотону у лику Јовановом и најурити га из Цркве међу свиње да тамо у свом блату са свињама грокће папине конциле и остави правоверни православни српски народ да исповеда веру у Господа Исуса Христа како су је исповедали наши Свети оци: Свети Сава, Свети Николај, Свети Јустин, Свети Василије Острошки, Свети Христови Апостоли и сви Свеци, Архангели и Анђели, Амин.

Stublinski

———

ПОВЕЗАНО:
*Српски центар екологије СРЦЕ: Кривичне пријаве за одговорне у „случају рушења цркве и ненаменског трошења средстава“ Светог Архангела Гаврила у Шопићу

*САМОВОЉА или БЛАГОСЛОВ: Рушење цркве Светог Архангела Гаврила у Шопићу старе 149 година, да би изградили нову?! Без одобрења Завода за заштиту споменика културе – ЦРКВА РУШИ а НАРОД БРАНИ (фото, документа, видео)

*Удружења Српски центар екологије и Свети Сава: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ за одговорне – због незаконитог покушаја рушења цркве Светог Архангела Гаврила у Шопићу код Лазаревца

*Рајица Марковић: КО ТО ДВОРАЦ ГРАДИ У ДОЛИНИ ГЛАДИ

——–6.6.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

4 replies »

    • СПЦ постаје САЦ ( Српскла Апостатсна Црква ) , данашња САЦ је све само не Христова !

      Свиђа ми се