ДРУШТВО

Покрајински одбор ДСС за КиМ – Са онима који предају територију Косова и Метохије ДСС нема о чему да разговара


ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

DSS KiM

Покрајински одбор Демократске странке Србије у потпуности подржава одлуку председнице Демократске странке Србије Санде Рашковић-Ивић да се не одазове евентуалном позиву на разговор мандатара за стастављање нове-старе Владе, Александра Вучића.

Бројни су разлози за овакав политички поступак:

  1. У последње две године у режији Александра Вучића је системски организовано разбијање Демократске станке Србије разним прљавим и нечасним радњама. Оне се састоје у подмићивању и куповини одборника, сатанизацији Демократске странке Србије кроз разне измишљене афере, учествовањем у финансирању политичких групација одметнутих од Демократске странке Србије, које су већим делом завршиле на изборној листи Српске напредне странке.
  2. Српска напредна странка и њен председник су организатори велике изборне крађе извршене на изборима 24.04.2016. године. Та изборна крађа је најочигледнија управо у јужној српској покрајини, за шта постоје многобројни докази. На тај начин се Александар Вучић жестоко трудио да Демократску странку Србије остави испод цензуса и не дозволи јој улазак у Парламент Републике Србије. Због крађе на изборима будући Парламент и Влада Републике Србије не могу бити ни легални ни легитимни.
  3. Брутално рушење легално изграђених објеката у београдском насељу Савамала од стране људи са фантомкама на глави, за које се оправдано сумња да их је организовала актуелна власт, а што је Александар Вучић оправдао, а сада прикрива, је још један разлог због чега председница Демократске странке Србије не треба да се сретне са премијером.
  4. Председник Владе Србије је потписник Бриселског споразума који представља акт највеће националне издаје у историји српког народа. Са онима који предају територију Косова и Метохије ДСС нема о чему да разговара.
  5. Актуелна власт је легализовала безвлашће, криминал и корупцију и увела диктатуру у Републици Србији. Са таквима Демократска странка Србије нема шта да тражи.
  6. Оправдано се сумња да је у режији Српске напредне странке организован бомбашки и ватрени напад на кућу посланика Демократске странке Србије Славише Ристића. Председник СНС није нашао за сходно ни да из куртоазних разлога осуди овај догађај. Зар са оваквима Демократска станка Србије треба да води политичке разговоре о формирању будуће Владе.

О начину владања и нерегуларним изборима јако добро су упознати и Брисел и Вашингтон. Не реагују, јер је за њих Александар Вучић погодна политичка личност докле год показује апсолутну коопаративност у предаји Косова и Метохије. Без обзира на сву причу, демократија за Запад није увек приоритет. Сетимо се само да је тај исти Запад у своје време подржавао чилеанског диктатора Пиночеа и афричког краља Бокаса. Важни су само интереси.

 

У Косовској Митровици
28.05.2016. године

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије
др Ненад Којић

1 reply »

  1. Србски народ треба озбиљно да размотри све потезе актуелне владе и премијера,као и свих влада Србије од `1945-2016 године.Дали су све радиле против Србских интереса?Не треба ту много памети,од једног великог Србског народа погледајмо где смо сада,колико нас има и сам Бог зна колико ће нас бити.У сваком погледу су нас уништили и даље нас уништавају можемо ли смоћи снаге да кажемо„ Не дамо више на себе„.

    Свиђа ми се