АКТУЕЛНО

ХУМАНИ БОКСЕР: Сента продаје европску медаљу за лечење младог џудисте


senta

Познати боксер из Ниша Драган Живадиновић Сента (57) понудио је на продају медаљу освојену на првенству Европе у Торину 1987. године како би помогао одлазак на лечење младог џудисте из Ниша Игора Нуркића (18) који је оболео од леукемије лимфома.

Сента се у Италији те године окитио бронзаном медаљом и постао најуспешнији боксер из Ниша свих времена тако да то одличје за њега има посебан значај.

– Мени је та медаља омогућила безбрижну старост, донела ми је спортско признање и националну пензију па желим да сада уз помоћ ње допринесем лечењу младог спортисте. Игора не познајем лично али знам његове родитеље. Када сам прочитао у „Блицу“ да је оболео и да је потребно много новца за одлазак на лечење, дошао сам одмах на ову идеју – каже Сента који је најбољи боксер свих времена у некадашњој Југославији у папир категорији.

Он је позвао донаторе да се прикључе акцији.

– Волео бих да се нађе купац који воли спорт и коме ће значити да има једну овакву медаљу за коју сам се ја припремао непрекидно девет месеци. Куповином ове медаље он ће учинити још веће хумано дело од мене. Покушаћу да анимирам и колеге из моје бранше да се на сличан начин се укључе у акцију – додаје Сента.

За лечење младог џудисте Игора Нуркића (18) потребно је 160.000 евра за лечење у Немачкој.

—————–

27. 5. 2016. БЛИЦ, за ФБР приредила Биљана Диковић