АКТУЕЛНО

Пијавице и невреме у Јагодини и Поморавском округу (видео)


PIJAVICA

Јака киша са олујним ветром, грмљавином и градом погодила је у уторак послеподне Јагодину, Ћуприју и Параћин.

Како су рекли агенцији Бета у Радарском центру Бешњаја, град величине трешње је падао у Батинцу код Ћуприје, као и у Милошеву код Јагодине, упркос противградним ракетама.

На друштвеним мрежама су се појавиле фотографије и снимци „торнада“ – „пијавице“.

„Није реч о торнаду већ о такозваној ‘пијавици’ која се појављује на равним површинама када дође до разлике у притисцима. Ова појава није уобичајена за Поморавље, већ се јавља у равничарским крајевима, најчешће у Војводини“, кажу стручњаци у Бешњаји.

*

У последњих десет година те природне појаве није било у Поморављу.
Невреме оштетило педесетак кућа у околини Јагодине

Педесетак кућа у селу Драгоцвет је оштећено у невремену које је захватило Јагодину и околину.

Према изјавама очевидаца, олуја је носила црепове с кровова и пластенике, чупала дрвеће.

Село је обишао градоначелник Јагодине Ратко Стевановић који је рекао да ће бити формирана Комисија за процену штете, и да ће градска управа помоћи.

Повређених особа у селу нема.

Старији мештани Драгоцвета кажу да никада пре нису доживели такву олују.

Фото Инфоцентрала (Дејан Димић, Данијела Бранковић, Милош Комарек)

Према првим информацијама, највећу штету услед невремена које је задесило Јагодину, претрпело је село Драгоцвет. Временска појава која се назива пијавица изазвала је олују чије су последице велике – срушени кровови кућа, оштећена пољопривредна механизација, улубљени аутомобили, оштећен сеоски терен. Погледајте фотографије Драгоцвета 15 минута после олује:
Несвакидашња појава која сличи Твистеру, малом торнаду, привукла је данас око 14 часова пажњу Јагодинаца. Заправо ради се о појави „пијавица“, која је у неким подручјима почетни корак ка формирању велике олује. У радарском центру на Бешњаји кажу да су дејствовали противградни стрелци, а град је падао у Ћуприји, Јагодини и околним селима. Атмосферски вртлози овог типа нису забележени у Поморављу.

25. 5. 2016.n1info.com, infocentrala.rs, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Jakim laserima zagrevaju se slojevi atmosfere tako da dodje do razlike u pritiscima koja stvara pijavice na svim terenima, pa i na brdovitom, što se prirodno ne dešava.

  Tehnička finesa: Kad se postigne potrebna razlika u temperaturi, emitovanjem dodatnih polja odgovarajuće frekventne razlike – postiže se vrtloženje…“pijavica“

  love spiritual
  velja

  Свиђа ми се

 2. НЕЗРЕЛИ УМОВИ – ИГРАЈУ СЕ И СА ПРИРОДОМ ! ТО ЈЕ СВЕТОЗАР ЛЕПО ОПИСАО КАО ЈЕДАН ОБЛИК КЛИМАТСКОГ РАТА.

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Среда, 25 мая 2016, 10:23 +02:00 от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕПОРТЕР posted: “

  Јака киша са олујним ветром, грмљавином и градом погодила је у уторак послеподне Јагодину, Ћуприју и Параћин.

  Како су рекли агенцији Бета у Радарском центру Бешњаја, град величине трешње је падао у Батинцу код Ћуприје, као и у Милошеву код Јагодине“ >

  Свиђа ми се

 3. Зар „пијавице“ белосветске америчке а на србској светој земљи? То може бити само сБожијим допуштењем услед грехова Срба и слуганства демократским глобалним лажима у матриксу белосветских владара што у демонокрадији и сами потврђују?

  Тесла лепо рече својима православнима и целом човечанству, да гравитација НЕ постоји а ови упорно следе своје џелате и робују њиховим лажима све умисливши да су и сами елита попримивши услед робовања њиховим лажима и њихов психолошки профил.

  То је и нај већи успех владара света који и спроводе преко свога комунистичког холивуда и осталих корпорација као власника КАПИТАЛА светског који као прави а по речима њихових маркса и енгелса комуниста и поседују!

  Остале „комуњаре“и све структуре испод њих, су им само у служби стварања новог демокомуно поретка света док они велики гутају мале испод њих и тако их „поједе револуција коју су за праве комунисте водили“.Корпо у преводу са светске језичине змије значи ЛЕШ док се спроводи лешоизација над човечанством ! Јасно ,браћо и сестре Срби?

  Надамо се да јесте јер нам је свима на спасење ! – Подвлачимо на крају свог белосветског глобално-лешоидног излагања !

  Свиђа ми се