АКТУЕЛНО

Застрашујућа порука Србима испред вртића у Загребу – „српско породично стабло“ са обешеним људима


Антисрпска наљепница на бандери испред вртића у Загребу (Фото: Твитер @lilyslynch)

Антисрпска наљепница на бандери испред вртића у Загребу (Фото: Твитер @lilyslynch)

Наљепница на којој је слика дрвета са објешеним људима, фотографисана на стубу пред једним вртићем у Загребу, узбунила кориснике друштвених мрежа не само морбидним садржајем, него и поруком мржње, јер је прати напис „српско породично стабло“.

На слици се види стабло с којега висе објешена трупа, а уз њу је дописано „српско породично стабло“.

Фотографија је изазвала низ коментара на Твитеру те је ретвитана око 150 пута.

– Фотографија је настала пред једним вртићем у Загребу. Снимио ју је мој пријатељ и послао ми је мејлом. Он је Србин рођен у Хрватској, а од дјетињства живи у Калифорнији. Посјетио ме је у Србији, а потом је отишао у Хрватску на пар дана. Покушао је и да скине ту наљепницу – каже за „Блиц“ Лили Линч, америчка новинарка која тренутно живи у Србији.

Није први пут да се у Загребу лијепе плакате са оваквим бизарним мотивом и написима, нити да овакве фотографије круже интернетом. Грађани Хрватске и раније су пријављивали и фотографисали ове поруке мржње. Овога пута све дјелује још морбидније, с обзиром на то да се наљепница малази на улазу у дјечији вртић. Иста таква наљепница појавила се прије три године на Тргу Бана Јелачића.

Овај случај је тада био пријављен загребачкој полицији која је обавила увиђај и утврдила да је „наљепница одлијепљена и да их на другим јавним мјестима у граду није било“.

Према неким информацијама, ову наљепницу често користе и навијачке групе сплитског ФК Хајдук, као један од својих навијачких „амблема“.

tvit zagreb

————–

25. 5. 2016. РТРС, за ФБР приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Ovde netreba ni pamet,ni mudrost ni birati reci.Hrvatska je nepopravljiva fasisticko-USTASKA zemlja.Sa njima treba samo odstojanje,a saradnja samo koja je u interesu Srbije i ostalih srpskih zemalja.Svakim danom treba upozoravati na Jasenovac,Gradinu,,Jadovno,Prebilalovce,Petrinju,Kukunjevac,Daruvar,Grubisno polje,Pakracku Poljanu,Glinu,Golubnjacu,Kerestinac,N.Gradisku i ostala stratista,jame i bunare gde su masovno ubijali Srbe.Nadalje,treba pritiskati za najnovija zverstva u TKZ,Oluji i Bljesku,gde su isterali najmanje 400.ooo hiljada Srba,ubili preko 2000 hiljade,OPLJCKALI,ili spalili na hiljade domacinstava,a nikada za to nisu odgovarali niti platili nadoknadu.Plus toga gradove su ocistili od Srba,a nase stanove prislojili.To je genocidna zemlja sa vecinski genocidnim narodom i tako ih treba vecno nazivati.Treba ih non stop terai za GENOCID nad SRBIMA,JEVREJIMA,i CIGANIMA.

  Свиђа ми се

  • zahvaljujuci svojim mocnim saveznicima, pre svega Nemackoj, Sjedinjenim Drzavama i podrsci Vatikana iz senke,rvacka je uspela da se po drugi put “ocisti” od svoje prljave uloge u istoriji Balkana. Od Drugog svetskog rata i pocinjenog genocida u kvislinskoj NDH, do gradjanskog rata devedesetih i etnickog ciscenja teritorije, Hrvatska je, zahvaljujuci svojim mocnim sponzorima, uspela da cak i medjunarodno, sudski overeno takoreci, verifikuje etnicki cistu drzavu nastalu na patnji i progonu pripadnika srpskog naroda i na vekovnoj srpskoj teritoriji

   Свиђа ми се

 2. Теорије су њихове и ЛАЖНЕ на лажној науци и наукама засноване и како је код сатанела све обрнуто оне нису истина него ЛАЖ ! А истину коју су прогласили за ткз. „теорије завере“ су уствари Истина !

  Завера је сходно „обрнутости“ и изокренуте Истине , на њиховој страни и од стране њих, који су човечанству праву истину представили и приказали а по својој светској моћи , као , теорију завере , ваљда против њих а тако то наметнуше и човечанству са психолошког аспекта служећи се глобалним мас медијима и контролом човечанства као и страхом услед не знања и погрешног обрнутог знања па људи прихватише како је то завера против њих људи самих , завера против човечанства, док је она заиста само и искључиво завера против непријатеља човечанства а надамо се да „знамо“ ко све ту спада ?

  Ко не зна , нека се потруди и уз помоћ Божију и добру вољу , сам и сазна !

  Из тог разлога је Ђорђе Бушић , „Нимродов следбеник“ и револуционар светски и рекао да све треба да се заврши на „по њих револуционаре ,срамној теорији завере“тамо где је и почело а где су они одредили да јесте!

  Југо-титоисти, пролетери и робови света ,“нимроданци“ а пореклом Срби , морају да спроводе георгијеве речи и нападају истину нападајући „теорије завере “ ,морају да верују да је земља лопта ,да се окреће , да су настали случајно и да су не битни као и њихови животи и душе, да су настали „еволуцијом “ од мајмуна , да ходе по мајмунској не битној планети, да су битне неке нове „галаксије“ и „светови“ нестварни и измишљени, да морају да му предају сву своју имовину и државе, да су се Срби доселили у 6 или 7 веку и протерали староседеоце Илире , побили их ,жене силовали , земљу и куће отели, да су ту „битни“ и хрвати Гаги рече и зашто, да мора да им се сва отета земља врати, да Срби пореклом морају СВИ бити кажњени од стране светског демократског окупаторског суда од стране све лажне „браће“као и хрвата а услед те и такве а ОБРНУТЕ али прихваћене од самих Срба ,“Правде“- неправде, итд.

  И све то демократско-комунистичким револуционарним путем без икаквог отпора а уз срПског зета „ТЕОРИЈУ РЕЛАТИВИТЕТА“ која је обична ИЗМИШЉОТИНА и ЛАЖ од сатане и „нимродоваца“ револуционара а којих и у србским редовима услед погубног НЕ ЗНАЊА има па се још диче именом његовим !

  Нека би Дао Господ да и такви заблудели себи дођу а на њихово-своје, добро и спасење !

  Имали смо једнога што на самоме почетку преводише и постављаше линкове о лажи да је земља лопта и доказима црно на бело за то? Томе је Сунце , било „бог“ ! Каква је то само ТУПОСТ и не знање када је противу свог „бога“ и гледања у сунце – њега ,њему се молио а на њега истином кренуо? 🙂 И ? Одмах је добио „пацке“ и врх пирамидални од Нимрода је то ОБУСТАВИО објаснивши будали о чему се ради ! Али је као следбеник гледања у сунце , Нимродов, СМУЧИО и ОМРЗНУО Србима ту тему око „теорије завере“!?

  А можда је то и намерно урађено и на томе се ради и у Србији преко њих нимродоваца ,Србима представљено у самом почетку како би заблудели и даље следили „георгија пробушеног“? Но, не битни су они „нимродовци“,заблудели у лажима чија „борба“,неће имати резултата, нама треба да је битна Истина и да за њом трагамо као људи , као Срби!
  Уместо да у демонкрадији политичаримо и време губимо – Подвлачимо на крају свог белосветског излагања и нек вам је на спасење свима, нека би Господ то аминивао а нама грешнима нека би малу паузу дао што се коментара тиче јер ни у њима не смемо „млатити празну сламу“ робујући научним теоријама завере и научној диктатури од Нимрода ,погубној нај пре по Србе , Русе и православне државе а онда и по човечанство !

  п.с. – Гаги намера је била да ти на недоумице одговоримо али понесе нас текст другим током , углавном треба знати да је основна и главна и једина подела међу људским родом подела ВЕРСКА ! Надамо се да смо ти помогли јер та истина је основа и за Бога Христа и за нимрода револуционара у револуцијама противу Бога и човечанства ! Поздрав и свако добро од Господа !

  Свиђа ми се

 3. To je sve nazalost pripadnicima covecanstva sa ovih prostora ocekivano.Ne mogu da zamislim takvu ili nalepnicu sa slicnim sadrzajem postavljenu negde u Srbiji od strane pripadnika srpskog naroda.A zasto je to tako?Vidite ja ne pripadam onim ljudima koji u svemu vide teoriju zavere,tj. ja ne verujem u teoriju zavere.Ja ne verujem u teoriju,ja verujem u zaveru.Nama veoma blizak po poreklu i jeziku,hrvatski narod je uvek u istoriji birao stranu koja je izazivala velika stradanja ostalih naroda.Takodje je njihova izabrana strana uvek bila gubitnik.Tako je bilo i u proslom ratu na ovim prostorima od 1941-1945.Tako i danas,nasa katolicka braca su izabrale zastitu sila koje su izgubile prosli rat (Nemacka,Italija,zemlje Skandinavije,zemlje Beneluxa,pribalticke zemlje(Estonija,Latvija,Litvanija),Spanija,Albanija,Ukrajina i td.Osim zemalja gubitnica zastitu hrvatima pruzaju i zemlje koje su ne bas odusevljene ishodom II svetskog rata kao npr.:Velika Britanija i Francuska.Kada pogledamo ovaj spisak vidimo da je to danasnja EU kojoj mi ponovo ne pripadamo,uglavnom zbog slovenskog porekla i jezika a Bogami izgleda i zbog pravoslavne vere.Tu nedostaju jos samo amerikanci,ali oni su uvek tu pod dirigentskom palicom Velike Britanije.
  Koje je resenje da dodje do pomirenja i da se ovakve nalepnice ne desavaju vise?Pa resenja nema.Uvek je u istoriji bilo konflikata i bice ih i u buducnosti.Covek se ne uci iz istorije,on je samo u najboljem slucaju ponavlja.Sve dok budemo izmisljali kvazi sisteme u kojima manjina ne radi nista osim sto donosi zakone da zastiti sebe.Pogledajte samo obrazovni sistem u kakvom nam je stanju.Sve to u jednom trenutku dozivi kulminaciju u ekonomiji(sto bi rekli prostim jezikom,,nema to vise od cega da se plati“) i dodje do globalnih potresa i ratova.Ovo sto mi vidimo u poslednje vreme je pregrupisavanja sile i buducih armija.Naruciocima ovih i ovakvih scenarija je sve jedno ko ce pobediti jer njihov cilj je da zadrze upravljanje kapitala nad covecanstvom (ne mislim da je onakav socijalizam i komunizam bilo sta bolji od divljeg kapitalizma),a jos vaznije da oni zadrze upravljanje nad tim samim kapitalomMislio sam da mi je sve jasno,medjutim ne mogu da ,,skontam“ zasto se rusi opiru,zasto se lepo ne predaju pa da zajedno vladaju svetskim kapitalom ili ih ovi ne zele u svom drustvu…U svakom slucaju ja ne verujem i dalje u teoriju zavere,a srbi i hrvati….kakve oni imaju veze sa ovom pricom osim da potrce ponekad ako gospodaru budu potrebni.

  Свиђа ми се