АКТУЕЛНО

Вучић прави Владу са Дачићем, Чедом, Пастором и Зукорлићем: СКАНДАЛ – Састанак радикала са председником Николићем трајао 30 секунди!


radikali i nikolic

Представници Српске радикалне странке задржали су се данас свега 30-ак секунди на консултацијама код председника Србије Томислава Николића.

Представници Српске радикалне странке задржали су се данас свега 30-ак секунди на консултацијама код председника Србије Томислава Николића.

Како је за „Новости“ рекао функционер СРС Немања Шаровић, председник Николић је напустио састанак у тренутку када је он износио разлоге због којих треба да да оставку на ту функцију.

Шаровић је рекао новинарима да је делегација радикала пренела Николићу да СРС нема намеру да улази у владу Aлександра Вучића. Шаровић је заједно са Наташом Јовановић чинио делегацију СРС.

Председник Николић прима данас представнике изборних листа које су на парламентарним изборима 24. априла ушле у Скупштину Србије.

ДAЧИЋ: СAРAДЊA СA СНС-ОМ ЗБОГ ДРЖAВНИХ ИНТЕРЕСA

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да ће се одазвати евентуалном позиву лидера напредњака Aлександра Вучића, јер сматра да је у најбољем интересу да се сарадња СПС са Српском напредном странком (СНС) настави.

Након консултација коалиције СПС-ЈС са председником Србије Томиславом Николићем о формирању нове Владе, Дачић је новинарима рекао да не жели сарадњу са СНС-ом због министарских фотеља и функција, већ због државних интереса.

Председник СПС-а навео је да замера људима из странке као и Бранку Ружићу јер су се питањима сарадње са СНС-ом бавили у медијима, а не у странци.

Он је навео да СПС и ЈС неће мењати принципе – борбу за демократску и модерну Србију која води рачуна о националним интересима.

Дачић је казао да је СПС спреман да да свој допринос јер се акценат мора ставити на питање развоја којег нема без политичке стабилности.

На консултацијама с Николићем, поред Дачића, био је и председник Јединствене Србије Драган Марковић.

Коалиција СПС-ЈС у Скупштини Србије има 29 посланичких места.

nikolic

Мандатар за састав нове владе Србије је актуелни премијер и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, саопштио је председник Србије Томислав Николић након што је завршио консултације са 11 странака.

– Одлучио сам да мандат за састав нове владе поверим Александру Вучићу, зато што ме уверио да има већину посланика за формирање владе и зато што сам дужан да мандат поверим оном ко има већину – рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Николић је рекао да ће о својој одлуци обавестити Скупштину Србије када буде конституисана.

А где су представници Срба?

Према изјавама представника странака, након данашњих консултација код Николића, Вучићевом позиву за улазак у владу одазваће се лидер социјалиста Ивица Дачић, председник ЛДП Чедомир Јовановић, председник СВМ Иштван Пастор и БЗД Муамер Зукорлић, док у владу сигурно неће СДС Бориса Тадића, радикали, Доста је било, ЛСВ, ДСС и Двери.

Николић је рекао да су му странке које су у опозицији саопштиле током консултација да ће неке у парламенту Србије подржавати потезе Владе који су добри за Србију, неки европски интеграције, а неки неће ништа подржавати.

– Влада ће морати да понесе терет у веома тешко време – рекао је Николић и додао да су сви представници странака који су у понедељак дошли на консултације код њега показали поштовање према функцији председника Републике.

– Након свих разговора, који су текли у различитом тону, само је Вучић изложио програм како мисли да се понаша влада, које приоритете да испуњава, док су сви остали дошли свесни чињенице да је СНС освојила највише мандата и да ће с правом тражити мандат за састав владе – додао је Николић.

pol-skupstina3_620x0

Скупштина Србије 3. јуна

Конститутивна седница новог сазива Скупштине Србије највероватније ће бити одржана 3. јуна – сазнају “Новости”.

По закону, на дневном реду наћи ће се верификација мандата, избор председника и потпредседника парламента, именовање секретара и избор скупштинских радних тела и сталних делегација.

У новом сазиву скупштине биће посланици са 12 изборних листа: 131 посланик са листе “Александар Вучић – Србија побеђује”, 29 са листе “Ивица Дачић – СПС-ЈС – Драган Марковић Палма”, 22 са листе Војислав Шешељ – СРС. Покрет “Доста је било” представљаће 16 посланика, колико и коалицију око ДС. Двери-ДСС имају 13 мандата, као и листа ЛДП-ЛСВ-СДС. У парламент улази и пет мањинских листа, са укупно 10 посланика.

Седницом ће, до избора новог шефа парламента, председавати најстарији посланик, Драгољуб Мићуновић из ДС, који има 86 година. Њему ће у раду помагати по један, најмлађи посланик са четири изборне листе које су добиле највећи број посланичких мандата. То ће највероватније бити Огњен Пантовић из СНС (1989), Стефана Миладиновић или Марија Јевђић из СПС (обе рођене 1981), затим радикалка Александра Белачић (1986) и Милош Бошковић (1985) из „Доста је било“.

Парламент је конституисан када се потврде две трећине мандата, чиме и формално престаје мандат старом сазиву. Скупштина Србије будућу владу мора да изабере најкасније у року од три месеца.

***

САСТАНАК НИКОЛИЋА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РАДИКАЛА:

————

23. 5. 2016. ВЕСТИ, СРБИН.инфо, НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. ПО СИСТЕМУ – ШЕФЕ ДАЈ ГРИЗ !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Понедельник, 23 мая 2016, 18:39 +02:00 от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕПОРТЕР posted: “ Представници Српске радикалне странке задржали су се данас свега 30-ак секунди на консултацијама код председника Србије Томислава Николића. Представници Српске радикалне странке задржали су се данас свега 30-ак секунди на консултацијама код председника“ >

  Свиђа ми се

 2. A влада ће се формирати искључиво под утицајем Американаца,незнатан утицај Руса,и шта ће нама премијер,и такви министри,како очекивати да они Србији донесу развој и просперитет,чему више избори све је фарса,јадан је само народ који испашта све ове године.

  Свиђа ми се

 3. Aко има бар мало савести,одмах треба да поднесе оставку,сви тако о њему мисле једино су радикали имали храбрости то да му кажу у лице.Морају ствари у Србији да се доведу на своје место,крајње је време,иначе пропадосмо и не стадосмо.

  Свиђа ми се