ГЛОБАЛИЗАМ

Поводом манифестације кича, зване „Евровизија“ – Важно је по сваку цену бити “кул“…


Светислав Пушоњић, 15.5.2016.

Значи, и баћушке запевале на енглеском. Алал вера. То је ваљда та Путинова “препорођена Русија“ у коју се куну овдашњи путиномани, а она нема ни толико смелости и самопоштовања да запева на матерњем. Важно је утопити се у општу безличност и безизражајност да би се по сваку цену било “кул“.

Поновићу само мој прошлогодишњи коментар поводом тадашње Евровизије:

„Нижу се сладуњави безлични песмуљци на манифестацији кича, педерастије и дебилитета званој “Евровизија“, напрежу се банана-државе да покажу своје знање енглеског, да запевају језиком господара и тлачитеља, да им по сваку цену докажу како су им и ликом и душом и гласом подобни.

Какви мазохистички напори да се што више поништиш и обезличиш, да се нагрдиш ђинђувама, тетоважама, идиотским фризурама, не би ли што више импоновао онима који су ти земљу обухватили пипцима хоботнице да би јој ишчупали душу и ставили шапу на ресурсе и природна богатства. Ни растурена, понижена, опљачкана Србија не пропушта да се у том смислу докаже пред европским камерама и увери свет да је енглески постао њен нови матерњи језик и да је спремна на све пластичне операције на сопственом бићу ако ће је увести у такозвану “породицу европских народа“.

И нису изостале похвале европских шоумена, брадатих жена и осталих дегена, нису изостали ни таламбаси овдашње медијске булументе, алаве да насити своје древне комплексе и поклони се имитацији и лажности као највишим идеалима постојања.

Чудим се људима који још имају навијачког ентузијазма за овај жалосни дефиле манкурта који су “заробили себе у туђина“.“