АКТУЕЛНО

Објављени докази – Опозицију у Српској финансира СОРОШ


„Прес Република Српска“: Фондација „Отворено друштво“ Џорџа Сороша финансира протесте опозиције у Републици Српској

НСПМ, 13. мај 2016.

Фондација „Отворено друштво“, чији је оснивач и главни финансијер контроверзни амерички бизнисмен мађарског порекла Џорџ Сорош, директно финансира организацију протеста опозиције у Републици Српској и то у износу од скоро пола милиона америчких долара, објавило је интернет издање „Прес Република Српска“.

Ilustracija_793

Сорошеве дотације опозицији у Републици Српској распоређене су по регијама, а судећи по именима, очито је да су у сам пројекат укључени само људи од највећег поверења, наводи „Прес“.

У документу на енглеском језику, датираном 20. априла 2016. године, а који је у поседу редакције „Прес“, истиче се да је херцеговачка регија (Славко Вучуревић) добила 47.400 америчких долара, источно-сарајевска 97.000, семберска (Младен Босић) 97.700, добојска (Обрен Петровић) 37.500 и бањалучка (Драган Чавић) 214.000 америчких долара.

Реч је о укупном износу од  486.600 долара.

На крају документа који је канцеларија Фондације „Отворено друштво“ у Сарајеву упутила Институту „Отворено друштво“ у Будимпешти тражи се коначно одобрења уз навођење да се протести у Бањалуци очекују половином маја.

***

Српски сабор Заветници, 13.5.2016

Информативна служба Заветника дошла је до података ко и како финансира опозицију у Републици Српској, која позива на протесте у Бања Луци и државни удар.

Фонд за отворено друштво Џорџа Сороша, који је недавно забрањен у Руској Федерацији, због директног мешања у унутрашња политичка питања, је главни финансијер опозиционих лидера у Републици Српској.

На списку Сорошевих стипендиста налазе се:

Славко Вучуревић, градоначелник Требиња,
Дарко Бабаљ, посланик СДС у Парламентарној скупштини БиХ,
Младен Босић, посланик СДС,
Обрен Петровић градоначелник Добоја,
Драган Чавић, лидер опозиционог НДП.

Докази до којих су Заветници дошли јасно упућују да се издаја националних интреса у Републици Српској плаћа у доларима. Деловање Сорошевих фондација је одувек било уперено на пропаганду против српског народа, дестабилизацију Балкана и распарчавање српске територије.

Заветници упозорвају да је Република Српска нова мета Западних центара, који су спремни да у њено укидање уложе већа средства него у разбијање Југославије.

Уверени смо да грађани Републике Срспке неће бити инструмент у рукама оних који желе укидање њене независности и политичке самосталности.

 

IMG_1032

7 replies »

 1. Ах тај проклети прљави новац,подстиче све несреће у свету но уздигнимо се једном изнад личних интереса сачувајмо и изградимо јаку Србску државу.

  Свиђа ми се

 2. А ко би други него он десна рука „црвеног штита ( заставе) Крагуљевац? Он је задужен за све југословене пролатере који су истали без србске свести.

  Стублински брате пјесниче Србине и остали роде морамо знати да Војводина тј. Северна Србија никада не може бити држава ни имати државност своју. Јер то неће дозволити управо „црвени штит“ ( који је и Адлфову позадину вечито красио иако тај није написао његов кајмпф) и њихова песница левице или деснице глобално политичко демократске које ће их „утопити“ својој еу.

  Нико нема права да Србе у Северној србској Војводини као нај бројнији народ доводи у заблуду а нај мање они који су антиглобалисти и Срби што су својим деловањем то и доказали. Такви морају да гледају и „иза завесе“ и да стварно и реално стање истинско, „догледају“,да га виде уколико су а јесу истински антигобалисти. Такви ипак данас морају надопунити своје знање вером а без те допуне прегазиће их време и узалуд им поштена антиглобалистичка борба.

  Војоводина као самостална и посебна држава никада по глобалноме плану неће бити ни постојати сем на папиру и као лажни привид.А папир свашта трпи , свакакве лажи за поробљене грађане у не знању -робље? Грађанин у не знању може бити и јесте само роб над којим се глобалне лажи спроводе без пардона.

  Лаж на папиру граница НЕМА. Стварност је увек нешто друго и оно што грађани света незналице,при еу као нај ближу Истину осећају али као кроз историју онда -тада за њих већ буде касно.

  Онога чија је еу тога би била и „независна држава Војводина“? Иако би газда остао у сенци , ту разлике не би било.О каквој онда независној држави причамо?
  Ко губи а ко добија по оваквом из „сенке глобалном сценарију“? Срби и Србија или нај већи непријатељ Срба и Србија – глобализам владара из сенке који знају целу глобалну ситуацију али неће да нам кажу да их не би омели а и много им се жури да нам законе своје антисрбске и антиљудске уведу управо из тог разлога.

  Законима би владали не морају ни да нам долазе из глобалних центара а уколико би се „робље“ побунило нема шансе да им тамо оде и протестује ,демонстрира јер овде не би вредело као што и не вреди јер не обраћају се ономе и онима којима треба и који одлучују већ сада и одавно а то је та колективна шизофренија услед НЕ потпуног знања које као такво спада у не знање.

  Шта би у том случају морало обезбожено робље него да поштује законе које је само „аминовало“ ( нека буде тако) својим делованијем из не знања или ћутањем -одобравањем опет мимо сваког знања и прихваћених лажи које ће резултирати „тоталном лажи“.

  Успостављање тоталне лажи је за све грађане тотална пропаст ,по глобалном плану изненадна и као лавина која је са КИМ покренута. Ту су се грађани „зезнули“ и ту само лавину могу и зауставити,на КИМ.

  Док робују лажима немају снаге.Када их Истина ослободи кренуће и лавина ослобађања свих србскох територија уз помоћ Истине , Божју помоћ и помоћ братске Русије која има решење за светски тероризам,неправду и лажи белосветске као што то имају у својим генима сви Срби.

  Свиђа ми се

  • Сорош својим милијарда може као од шале изазвати несрећу у Бања Луци по принципу један долар за једну проливену кап крви.

   Свиђа ми се

 3. Destruktivna opozicija u Republici srpskoj nije ništa drudgo do organizovana grupa neo fašista (iz briselskog četvrtog evreoatlanskog fašističkog raj(h) a EU , NATIO i SAD) Organizovani su u frontui NVO iz Srbije po direktnim instrukcijama srpskog izdajnićkog režima iz Beograda i Sarajeva i dirigentskom palicom Bakira Izetbegovića, DŽordža Soroša, Majklla Devenporta, Toni Blera, Huseina Baraka Obame i gospođe Mogerini.Šta hoće fašistička Evropska unija? Šta hoće od Republike srpske da učine nejeni sateliti evrosatanisti domaća izdajnička bagra.? Hoće da nestane Republika srpska, da Vojvodina bude država, da Sandžak dobije autonomiju , da se Preševska dolina pripoji budućoj Velikoj Albaniji – Hoće da se dovrši pakleni plan Bžežinskog, Karla Bilta, Bila Gejca „Novog svetskog poretka“ po kome slovenski narodi i pravoslavlje treba da nestanu i da svetom zavlada zapadni Satana. Kao u svakom narodu tako i u Republici srpskoj postoji minoran broj izdajnika, izroda, kameleona. ljigavaca, antisrba, prodanih duša, lopova, ludaka,prevaranata . antihrista , lupeža, koje će Narod Rerpublike srpske postaviti na stub srama , koda potpuno ovlada pravo i pravna država a Republika srpska bude nezavisna i oslobođena od stranih prokuratoira (namesnika naci- fašista EU) tada će Slobodna država Republika srpska svoje izdajnike poslati na doživotne robije za izdaju svoje otadžbine , a ne bi bilo ni malo ne demokratski da ih sve Narod Republike srpske koja će tada biti ujedinjena sa Srbijom ,javno strelja u centu Banja Luke .

  Свиђа ми се

  • Робовање заблудама услед не знања,погрешног знања, од самога старта нас је довде и довело? Ако је све оно што се зна , што знамо, управо овако-тако и ако томе додамо оно што из разноразних разлога не знамо и што је од нас Срба сакривено онда је једини закључак да ни једна Република не може бити србска тј. држава Срба? И да већ имамо доказе да то није.

   Они који потцењују непријатеље своје не знају ни историју нити њен континуитет виде? Па вероватно у не знању мисле да је могуће да њихове ( непријатељске) револуционарне Републике ,њихових предака (непријатеља Срба и србства) и револуција им дело, могу да присвоје и поклоне Србима у власништво?

   Ооо какве ли заблуде , лажи и утопије.

   Још веће глобалне лажи на које су Срби насели је у вези од истих демократије. па би и демократију да им „присвоје“ убеђени да ће им крађа успети и да ће им историјски власници демократије то допустити?

   Неће а допуштају им да само тако мисле и у те утопијске лажи верују јер су њима а не србству на корист већ на ШТЕТУ. Они знају а Срби не ,да нема демократског „српског“ народа који живи у „својој“ „држави“ званој Република. Такав народ у таквој „држави“ глобално све мање постоји и биће немогуће да постоји а демократско републичко глобално време ради њима у прилог све више и више како време одмиче.

   Нису непријатељи човечанства и србства Срби па да се одрекну својих предака своје светоотачке вере,своје државности и свег што то подразумева као ни плодова својих историјских револуција које су им и извојевали преварени и од Бога одвојени народи?

   Такви ЧУВАЈУ тековине својих предака , историјских револуција и увлаче и упијају у њих и остале народе који су претке своје издали и које у не знању и лажима држе.
   Нису ваљда луди да се одрекну СВОЈИХ крваво стечених Република и свег богатства њихових ребубличких територија како би их предали оном народу ког су идеологијама својим окупирали и тако их обезбожили.

   Или да би то препустили неком тамо издајничком демократском ново компонованом интернационалном југословенском титоистички доказаном народу ( новоствореној нацији),који је прихватио и њихову идеологију демократију и у њу се куне као лопов и разбојник и последњи олош и безаконик Божији?

   У њихову демократију се кунећи , знају одлично то глобалисти , њима се куну и у њих верују а Бог за такве не постоји него само у лажима њиховијем.Такви су се Бога одрекли а то „вера“ ( верују власницима Република и демократије), таквих и дела таквих им и доказују и говоре о томе као и о њима самима. Као лопови би ТУЂЕ траже и верују у лоповлук од светског у континуитету револуционарног врха би да присвоје крваво стечене Републике као и идеологије комунизам или демократију?

   Полажу ЛАЖНЕ наде и добиће од власника својих и власника Република и демократије ,комунизма ,нацизма и глобализма све супротно од онога што очекују и за шта се утопијски боре а што ће и Господ допустити како би их привео Истини и Правди Својој али ће и народ којег су са собом,сви такви из не знања или знајући ово, повукли у погибељ сваке врсте, пострадати.

   Те је грех таквих пред Богом још већи уколико не престану са пропагирањем глобалних лажи далеко од Божије Истине и не замукну и НЕ СТАНУ ВИШЕ по питањима туђег, било то имовина или идеологије и за досадашње слуганство лажима се не покају и Богу истински не врате!

   Као што нама Србима рече Владика Артемије управо из ових разлога речи истините и упозоравајуће :

   „Не дозволимо да лажи иду преко нас. Нека свако себи каже нећу дозволити да лажи иду преко мене.“

   А Истину и знање нека сваки Србин у вери отачкој пронађе. Ако то није у стању онда нека такви ћуте уместо да пропагирају глобалне лажи из не знања свом народу и тако раде против не само себе него и народа жељног Истине а који услед не знања и погубних по народ лажи, константно историјски и страда и нестаје и терирорије своје вековне све више губи.

   Лажна историја,лажна вера,лажна држава,… ако је све лажно и илузија и све лажи прихватимо и ми Срби можемо у лажима обитавајући, бити само лажни, благо онда непријатељима Божијим и нашим а нама тешко од Господа чија је заповест Србима да буду и остану у Истини и Истину светом проносе и братску Русију само на тај начин „пробуде“ ,“усмере“ ка свету а тако је и записано па прионимо на посао?

   У истинско покајање грешници и идолопокооници ,демократије верници и приврженици Република сатаниних антисрбских творевина па у праву истинску борбу Богу милу и угодну мимо свега онога што је од другог господара јер се оба у исто време не могу служити а на добро србства бити !

   Свиђа ми се