АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Галијашевић позвао становништво свих земаља у региону да не насиједа на игре Запада


Ilustracija_804-1000x500

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић оцијенио је да информације – да протесте опозиције у Бањалуци финансира „озлоглашени произвођач ‘обојених револуција“ Џорџ Сорош – морају да буду додатно упозорење цјелокупном становништву какво и колико зло западни центри моћи припремају свима у Републици Српској, БиХ и региону.

„Маске су коначно пале. Ова информација је више него озбиљна и искрено се надам да су сви у региону, без обзира којем народу припадају, научили лекцију о ‘благодатима обојених револуција’ које смо могли да видимо од Југославије, преко арапских земаља, па све до Украјине“, рекао је Галијашевић.

Он је додао да чињеница да на протесте опозиције у Српској, посредством своје Фондације „Отворено друштво“, Сорош овако директно утиче показује да ту није ријеч само о дисциплиновању „балканских непослушника“.

„Очигледно је ријеч о ‘игри’ на много вишем нивоу, који превазилази Републику Српску и БиХ, али и регион, јер знамо шта се све дешава у Грчкој, Македонији, Црној Гори, па и у Србији и Хрватској“, напоменуо је Галијашевић.

Галијашевић је позвао становништво свих земаља у региону да не насиједа на овакве „игре“, упозоривши и на медијску припрему великих нереда у региону коју предводе медији под контролом западних и обавјештајних служби из исламског свијета.

„Није случајно што су у регион, посљедњих година, стигле медијске куће попут ‘Ал џазире’ или ‘Н1’, који је под контролом наводно пензионисаног америчког генерала Дејвида Петреуса, некадашњег првог човјека Централне обавјештајне агенције“, истакао је Галијашевић.

Он је подсјетио и на недавну посјету БиХ актуелног директора ЦИА Џона Бренана, те на, како је навео, формирање неосманско-усташког савеза (Трилатерала БиХ-Турска-Хрватска).

„Све то указује да је поновна дестабилизације Балкана дугодишњи пројекат чија је реализације увелико у току“, закључио је Галијашевић.

Агенције/РТРС

5 replies »

 1. Без обзира да ли је ово тачно (ја не сумњам) или не у сваком случају треба ово схватити веома озбиљно, није далеко од истине.

  Свиђа ми се

 2. Galijasevic govori istinu….u ovim izreziranim nemirima su ubaceni placenici…narod ovde ne ucestvuje, ali se posle sve lomi na obicnim ljudima ,a to je i cilj Sorosu i ostalim lesinarima.Tada kad se prolije krv naroda, onda ulecu medijske kuce Al dzazire, salju se najgore slike u svet protiv nas, tada dolecu“spasioci“ tj nekakve vojske da nam uvedu red, a unda smo OKUPIRANI…

  Liked by 1 person

  • Овај лик је пре рата био одани комуниста, у рату војни старјешина АБиХ у зајеници са муџахединима подно Озрена, а сада савјетник Миле Додика ратног дезертера и профитера, који се сада заједно декларишу као већи Срби од одних који су пушком створили Републику СрБску

   Свиђа ми се