Глас Косова и Метохије из дана у дан...

Глас КиМ: Лажу вас, браћо! Нисмо вам ми камен око врата који вас вуче на дно…


Glas KiM

Смета нам како се Србија опходи према нама.

Већим делом године нас потпуно игнорише.

Aко нема инцидената, онда ни нас нема у медијима.
Ако нас и има у медијима, то су слатке слике пуне цвећа, свећа и радости, углавном офарбане у ружичасто, неистина и полуистина!

Наводни наши представници су идиоти који читају папире срочене у Београду, а наша се воља, нас се Глас не чује!

Боли нас што нас Србија кажњава својим учешћем у Бриселском споразуму, као да су само Срби на КиМ поражени од Нато-а, а не цео српски народ.
Као да ми заслужујемо окупацију, као да немамо право да се бунимо.
Уместо да нам олакша живот, наша сопствена држава нас гура ка Приштини, чинећи наш живот у покрајини немогућим и спречавајући наш бунт, а онда нас прозива да смо издајници! Нисмо ми издајници, издајници сте ви!

А и сви они који ћуте, који мисле да ми на КиМ треба сами да се боримо, без помоћи свог народа, своје цркве и своје државе, они су им саучесници у злочину нашег остављања кољачима и јеретицима!

Најгоре се ипак понаша Црква на КиМ која је преузела улогу ватиканске блуднице која радо на сваком месту огребе колена.
Срамота је шта нам све радите и мислите да треба да вам се смешкамо кад дођете, да вам спремамо храну и вино, да вам спремамо дочеке уз песму!
Није нам до песме, драга браћо и сестре, безумници, неразумници!
Хоћемо да нас коначно ослободите, или да нас предате неком ко може да нас ослободи! Дајте нас Русима на тацни, а не Бриселу и кољачима шиптарима, не Ватикану и другима којима нас сваком даном све више препуштате!

Хоћемо достојанство, хоћемо да у 21. веку не будемо Индијанци без свог језика, својих школа и слободе кретања! Хоћемо мир!

А не да нас користите у сврху хуманитарних скупљања новца за Бог-зна-шта и за промоцију ваших партија док се сликате пред нашим манастирима, од којих сте направили хотеле за наше крвнике, где шиптар може да добије кафу, послужење и да неометано прича монасима да је та светиња њихова – из времена кад су били Хришћани!!!

Срамота!

Нисмо ми сви овде сточари и баштовани, а могу вам рећи да су и они паметнији од целе скупштине Србије заједно!

Кварите нам децу, шаљете их далеко на школовање да се никад не би вратила.
Загорчавате нам живот да што пре одемо, али ипак, упркос вашој издаји, ми остајемо!!!

***

 

Да бисте радили на КиМ траже вам шиптарска документа!
Да!
Чак и Срби!
Да ли вас у Нишу, Београду, Новом Саду, Врању, Крагујевцу, Краљеву, неко тера да сваки дан бирате између ваше нације и вашег празног стомака?
Нешто се не сећам!
Ако дође Теодосије у вашу средину на КиМ, обавезни сте да му идете на литургију да би имао „народ “ који би РТС снимио, или вам директори скидају дневнице!
Значи, иако нисте за Ватикан, иако сте Светосавац, вас уцењују да идете на литургију код доказаног јеретика.
Косово и Метохија је земља чуда…
А онда нека тамо тајкунова братаница победи у џудоу, а сви монаси под Теодосијем одушевљено кличу „медаљи за републику Косова „.
На Косову и Метохији се највише кажњавају изгледа патриоте, а подстиче се издаја јер је ваљда логично,к ад је издаја у престоници Србије, мора да је буде свуда….
Разбију вам главу информацијом о уласку Косова репубљик у УЕФУ, а сакрију ваm безвизни режим…
Ма опуштено… Уживајмо у животу, што нам из безбедности патријаршије у Београду, не у Пећи, поручује недостојни патријарх… и срећна нова година…1984. Орвеле…
Мир је рат. Слобода је ропство…

*

Изгледа су Косметски Срби баш онако у процепу ево скоро 17 целих година, али најгоре у последњих 3!
Сметамо Србима у Ц.Србији из разних НВО да се опет помире и здруже са „цивилизованим “ и насмешеним кољачима из Приштине!
Они би да се друже, да праве представе! Криво им кад се бунимо што је Рита Ора у сваком кафићу!
Замислите сцену:
Живите 17 година у окупацији шиптара, угњетени, понижени, небезбедни… а одете на дан, два код рођака у Београд, замишљате мирну, идиличну сцену – кад оно и тамо Рита Ора у кафићу… смеје вам се промовишући ваш дом као посебну шиптарску републику…
Е моји Срби, бар мало нас испоштујте!

*

Како може да политичари нису никад криви ни за шта!
Живе у Приштини,сарађују с окупатором Тачијем а плаћа их Београд парама Срба из целе земље!
А крива је она бака која, да би продала своје три кришке сира које је сама произвела, мора да има пријављену фирму код Приштинских институција а то значи и сва шиптарска документа!
Њу ће медији да сатанизују! Ето је докона, признала републику Косова – рече неки татин син у безбедности београдског кафића док ДОКОНО жваћући кашичицу…

Е моји Срби….

*

Вратите нам нашег владику Артемија!
Поништите Бриселски споразум!
Престаните да нас притискате и застрашујете!
Борите се за нас свим силама.
Пустите Русију да нас брани, не Брисел који нас је довео до овога!

*

Влада Србије ћутањем и нечињењем поводом пасоша „републике „Косово, даје Србима сигнал да ће једино путовати ако се повинују и узму и сами пасош непризнате земље, јер им српски тзв пасоши не важе ни до Босне.

*

Велика већина Српског народа на КиМ има и да једе и да пије. Ретко ко је баш гладан, а о њима се обично брину НВО. Србија помаже оне који гласају а не оне којима треба.
Нама овде фали слобода – не храна!
Фали нам одбрана од окупатора – не пиће!
Кад Срби то схвате и престану да нас гледају као неке беднике који живе од социјалне помоћи, а истина је да сви овде радимо за своје парче хлеба било неки посао у државним институцијама ,било у трговини, било пољопривреда, али нико не седи и чека да падне с неба – онда ћемо коначно вратити своје достојанство!
Лажу вас!
Нисмо вам ми камен око врата који вас вуче на дно, нисмо ми неке пијавице које исисавају вашу крв!
Ми смо они због којих мирно спавате, граничари који чувају југ да би север нормално живео. Ми смо они који не пуштају хорде кољача даље… до Ниша, Н.Пазара, Краљева, Врања, Београда….
Кад то схватите, молићете се да нас никад не покољу, јер кад нас покољу, иду свим силама на вас!
Мислите о томе…
Не, нећу сендвич!
Хоћу мир!

*

Кад сведете Косово и Метохију на „социјалну кухињу“ и „хуманитарну акцију“, срозавате га на дно дна… и промашили сте његову вечну улогу у српском народу!
Косово и Метохија је портал кроз који српска душа иде Господу!

*

Пoништите Бриселски споразум!
То сте обећали наивним будалама које су гласале за вас 2013.
Поништите Бриселски споразум!
Не желимо га!
Не желимо ЗСО!

*

Српска Црква на КиМ отворено од 2010. ради на стварању Косоварске државе. Промовише је, узима њена докумета, не пропушта прославе по Приштини, а појединачно чак и хвали успехе тајкунских наследница по друштвеним медијима.

Америчка амбасадорка успела је да оклевета канонског владику, протера га, као и све који га подржавају, а в. Артемија је заменио послушник Ватикана и Брисела Теодосије, који чак и квари, скраћује и уништава литургију по својој вољи, мењајући из ње кључне ствари за спасење Србиново.

*

Српске власти у Београду и њихови пулени на КиМ све чине да што више огаде државу Србију Србима у покрајини.
Толико малтретирање документацијом, таблицама, правима која се не испуњавају, беспослицом и вуцарањем на митинге широм ц.Србије није било ни за време Милошевића.
Буквално гурају српски народ силом у руке шиптарских, кољачких институција….
Срби грађани 18 реда у обе „државице „, које више личе на нека села, него на друштво из 21.века…
Докле???
Шта вам ми радимо?
Много бисте се обрадовали да су шиптари успели да нас све побију и протерају… али ето, не да Бог.
Нећемо да ћутимо!
Рећи ћемо истину!
Тренутно нас малтретирате више од шиптара, то по договору с њима, да они, кољачи, испадну дивни, како нас они тобоже воле и боре се да не умремо од глади, што је болесно изопачена истина. А Србија да испадне наш кољач, наш душманин, наш мучитељ….
Народ Србије није наш мучитељ, иако је ваш саучесник, јер не устаје, не буни се…
Али ви господо сте најгора власт од кад постоји име Србин… И тако ће да вас запамти историја!

6 replies »

 1. Највећи непријатељ Срба је његова сопствена, актуелна, власт. Издаја најсветијег дела наше земље је неопоостива и НЕЋЕ ПРОЋИ. Резолуција 1244 – да Заживи а Издајници да одговарају за велеиздају. Извините Браћо !! Власт је камен који нас уништава !! А Ви, јунаци и мученици , Србски !! До Ослобођења, даће Бог !!

  Свиђа ми се

 2. КОЛИКО ШИПТАРА ЖИВИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ И ЧИЈИ СУ ДРЖАВЉАНИ

  ДОКУМЕНТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ О СТРАДАЊУ СРБА

  Крајем 1992. године, Влада Републике Српске Крајине је више пута обавештавала владе СР Југославије, Републике Српске, Републике Србије и Републике Црне Горе, да се српски интереси мора да бране у свакој од српских држава, заједничким снагама. Упозоравала је, да занемаривање одбране било којег српског краја, или било којег дела народа, доводи у опасност све друге српске земље и цео народ. Једно од тих упозорења је послано у све престонице српских држава крајем 1992. године и односило се на податак, да је на Косову и Метохији извршен фалсификат у попису становништва 1981. године, кад је приказано, да је Шиптара 1.700.000, иако их је било највише око 850.000. У овом осврту, Влада Републике Српске Крајине је упућивала, да је од пресудног значаја регистрација оних Шиптара и њихових потомака (око 300.000) који су, од 1941. до 1990, прешли из Албаније у Југославију и никад нису подносили молбе за пријем у југословенско држављанство, па су, законски, странци, или азиланти – како се (придошли страни држављани) означавају у свакој земљи. Препоручено је владама СР Југославије и Републике Србије, да се овим албанским држављанима издају личне карте и пасоши за странце, како је то регулисано међународним правом, чиме би им се онемогућило антидржавно деловање у СР Југославији, јер би у случају да то чине, могли бити враћени у земљу порекла (Албанију).
  Варијанту документа о етничкој слици становништв на Косову и Метохији, Влада Републике Српске Крајине је превела на енглески језик и доставила Уједињеним нацијама, другим међународним организацијама, амбасадама у Београду, српским удружењима, светским информативним агенцијама и педесеторици новинара акредитованих у Уједињеним нацијама – на конференцији за штампу председника Републике Српске Крајине, Горана Хаџића, у Њујорку, у јануару 1993. године.
  Нажалост, ниједна медијска кућа у свету није овом документу придала важност и вероватно да он није публикован. “Књижевне новине” га објављују прве и то са закашњењем од 9 година – у време кад владе Републике Србије и СР Југославије не могу применити оне мере на КиМ које им је саветовала Влада Републике Српске Крајине и које су, тада – 1992, биле могуће.
  Овај документ је заведен у Министарству за инострне послове Републике Српске Крајине под бројем: 845/93. Преведен је и на руски језик и достављен новинарима Русије, али ни руске редакције му нису поклониле никакву пажњу. Његов садржај преносимо дословно:
  “Косово и Метохија биле су аутономна покрајина у бившој Југославији. Њено већинско шиптарско становништво уживало је већа национална права него мањине у другим европским државама. Настава на албанском језику обављана је од основних школа до универзитета.
  Привреда Покрајине је била независна у односу на државне органе Републике Србије. Банке Покрајине су, такође, биле независне. Покрајинске везе са Албанијом, у области просвете, културе, привреде и трговине, такође, нису контролисане од стране Србије. Сви послови били су у надлежности представника шиптарског народа.
  Покрајински органи су имали своје представнике у органима Републике Србије и Југославије, док нико из Републике Србије није могао бити биран за члана органа управе Аутономне Покрајине Косова и Метохије. Без обзира што је, како смо навели, међу министрима и члановима Председништва СФР Југославије било Шиптара са Косова и Метохије.
  Шиптари су имали сва мањинска права, али њима нису били задовољни, јер су припремали одвајање АП КиМ од Републике Србије и припајање Републици Албанији. Такав корак је био и у плану фашистичких земаља, па и у програму комунистичких партија током Другог светског рата. Према њему, окупаторска фашистичка власт је (1941-1945) преселила десетине хиљада Шиптара из Албаније на Косово и Метохију и доделила им земљу и куће прогнаних Срба. (Ти Шиптари, и данас, представљају потенцијалне делове војске евентуалног агресора на Југославију).
  После Другог светског рата (1945), комунистичка партија је у овој области наставила политику фашиста. Тито је прогласио закон – по којем је омогућен останак на Косову и Метохију пресељених Шиптара из Албаније. По истом закону, забрањено је прогнаним Србима са Косова и Метохије, да се врате на своја отета имања. Они Срби који су се враћали, убијани су или затварани. Но, тиме није било завршено пресељавање Шиптара (страних држављана) у ову област Србије. Масовно пресељење Шиптара из Албаније је уследило и између 1945. и 1948. Касније, када је била затворена граница између Албаније и Југославије, Тито је, тајно, на Косово и Метохију наставио насељавање шиптарских породица из Албаније. У исто време, спровођен је интензиван програм прогона Срба из Аутономне Покрајине Косова и Метохије. Овај период можемо назвати временом етничког чишћења Срба у бившој Југославији.
  Користећи се самоуправом у Југославији, шиптарско руководство на Косову и Метохији је аутоматски стране држављане (пресељене из Албаније) уписивало у књиге држављана СФР Југославије (без законске процедуре о пријему у држављанство) и додељивало им куће и оранице прогнаних Срба, иако, по југословенским законима, странци нису могли поседовати некретнине.
  Нико од Шиптара из Албаније није подносио молбу за пријем у југословенско држављанство. Зато је скоро половина данашњих Шиптара у Југославији са страним држављанством. На основу националних законодавстава, свака земља у свету, у том случају и Југославија, може донети решење о отказивању гостопримства странцима. Посебно у случајевима кад се баве подривањем друштвеног уређења и отцепљењем дела југословенске територије.

  ХХХ
  У намери да отцепе Косово и Метохију од Југославије (и Србије), Шиптари су се користили самоуправом, па су, између осталог, успели да фалсификују и податке приликом пописа становништва. Тако је послата информација у свет да на Косову и Метохији живи много више Шиптара, него што их је у стварности. Сабирани су и живи и мртви Шиптари. Уписиване су у пописне листе шиптарске породице и по три пута: једном у селу, једном у граду и једном у иностранству.
  Тако је исфабрикована цифра од 1.700.000 Шиптара на Косову и Метохији.
  Један од научника у Београду је, чије истраживање ћемо ускоро објавити, закључио да на Косову и Метохији нема више од 850.000 Шиптара. До овог броја Шиптара, дошао је на основу израчунавања броја становника на одређеном подручју – на основу пет научних метода:

  1) према броју рођене деце у једној години,
  2) броју умрлих у једној години,
  3) количини потрошеног хлеба у једној години,
  4) количини потрошене соли у једној години и
  5) броју пацијената у медицинским установама у једној години.

  ХХХ
  Ако, сада, имамо у виду да је скоро половина од 850.000 Шиптара са страним држављанством, у том случају Југославија може да се односи према њима како је то предвиђено документима ОЕБС-а, ОУН и пракси у Међународној заједници. Шиптари – држављани Албаније не могу имати већа права од оних која су предвиђена за стране госте или стране раднике у Југославији. То би Међународна заједница морала да има у виду – кад год се бави питањима општих људских права.

  ХХХ
  Југославија, како је наведено, пружила је националним мањинама шира права од било које друге државе. Шиптари су, и кад су страни држављани, изједначени у правима с држављанима Југославије. Зато је насхватљиво да Међународна заједница оптужује Југославију да не признаје права националним мањинама. Можемо само да се упитамо, како ће ову нечасну политику савремених државника оценити Историја”.

  Београд, 16. 4. 2002.
  Слободан Јарчевић

  Свиђа ми се

  • Miloševićeva komunističko jugoslovenska samim tim globalistička „vlada“ je pre 25 godina uradila svoje? Davno je to bilo u jugoslovensko vreme a Srbi ne smeju robovati jugoslovenskoj zločinačkoj bezbožničkoj prišlosti. Kome su to predlagali ? Komunisti i bankaru ,svom vrhovnom komandantu miloševiću , njemu potčinjeni??? On je bio neznabožac i Bogoborac i kao takav je mogao da radi samo u svom interesu očuvanja svoje vlasti uvukavši sve i stavivši sve isključivo ih podređujući tom svom cilju ili cilju antisrbske internacionale.
   Naivni prevareni jugosloveni koji su se za njegove ciljeve borili umislivši prevareni da se bore za ciljeve srbstva i mrtvog ga veličaju i od njega i njegovih saradnika ne mogu da maknu a to su upravo i želeli neprijatelji srbstva i svakog Srbina. Globalni komunistički antisrbski cilj je ostvaren Srbi su mrtvi jer su vezani za mrtvaca i mrtvu sfrj. Sad su svi na izvolte svojim neprijateljima i na svetskom sudu?

   Свиђа ми се

 3. Допустили смо да се та лаж укорени у свести оних који много нису марили о нашој судбини на КиМ. и бојим се да је сада касно за овакве текстове. Ја бих пре опоменуо све оне који су подлегли оваквим дезинформацијама да ће Бог свима на крају показати шта је истина и да ће свакоме бити суђено за одрицање од КиМ. а самим тим и од своје обожене историје ! Немате шта ви убеђивати друге да ми нисмо камен око врата онима који су се Косова у душама својим одрекли ,јер људи ,сами по себи ,никада и нису били мерило светости Косова и Метохије, већ су то одувек били наша обожена прошлост и света Немањићка земља на којој смо ми обични људи пред Богом узрастали или пропадали . Чак и да јесмо најгори од свих Срба ,не одриче се светог Косова због нас таквих . Нека слободно рачунају такви, који се одричу светог Косова, да им ми јесмо камен око врата који их упозорава на оно због чега ће им сиурно бити суђено када за то дође оно “право“ време!

  Свиђа ми се

 4. Између ове и власти `45 када је протераним Србима забрањен повратак на своја огњишта нема разлике.Стим што је сада и горе Срба је још мање,шиптари имају апсолутну власт и чак „признату државу„Срби немају слободе ни елементарне услове за нормалан живот.

  Liked by 1 person

 5. Ma kakav kamen?!? Vi ste jedina šansa, poslednja prilika, da Srbi sačuvaju KiM. Kvislinzi iz kruga dvojkom, su to pustili kao opravdanje ZA ONO ŠTO RADE ZA RAČUN ZAPADA . Skotovi ucenjeni i potplaćeni, su pristali da arnautima daju NAŠE KOSOVO I METOHIJU! Sram nas bilo kako se odnosimo prema našem narodu koji je pobegao (ljudski je plašiti se), a još gore prema NAŠEM NARODU koji svojim životima štite Srbiju i Kosovo i Metohiju! Ako vi krenete eto arnauta za vama tada ni Beograd neće da im bude daleko.

  Liked by 1 person