ПОЛИТИКА

Милорад Додик: Иза протеста „Савеза за промјене“ стоје Британци и Бакир Изетбеговић


НСПМ 10. мај 2016.

БАЊАЛУКА – Представници опозиције нису се данас одазвали састанку који је председник Републике Српске заказао поводом најављених протеста 14. маја у Бањалуци, а Милорад Додик тврди да има информације да иза протеста, који су најавили представници опозиције, стоји Запад.

Странке на власти су за тај дан заказале митинг „подршке РС“, а опозиција протесте због тешког економског стања.

Dodik

„Недавно је група Британаца учествовала у раду њиховог страначког органа. Сигурно данас могу да потврдим да су прихватили и понуду Бакира Изетбеговића да се помогне том митингу, а народ ће моћи да види како ће се то манифестовати. Информације којима сада располажем су и да је чак неколико људи из Турске понудило помоћ Савезу за промене за организацију протеста“, рекао је Додик.

Он је затражио и осуду, како је казао, недоличних изјава премијера Турске у оставци Ахмета Давутоглуа на отварању Ферхадије пре два дана у Бањалуци, поновивши да није говорио на том скупу, јер иако је тражио, није била истакнута застава РС, па као политичар није желео да „допринесе скрнављену тог скупа“, пренела је Фена.

Додик је навео да је зато данас упутио писмо српском члану Председништва БиХ Младену Иванићу да тражи од турских власти да се ограде од онога што је Давутоглу рекао.

„То су биле освајачке речи, промоција експанзивног неосманизма. Не можемо да прихватимо такве ствари“, рекао је Додик.

Разговорима код Додика присуствовали су председници владајуће већине, СНСД-а, ДНС-а Марко Павић, социјалиста Петар Ђокић, СРС Драган Ђурђевић и Уједињене Српске Ненад Стевандић, а нису се одазвали представници СДС-а, ПДП-а, НДП-а, СРС РС-а и Напредне Српске.

Додик је поново оптужио опозицију, као део власти на нивоу БиХ, да је кочила доделу одређених средстава за РС и да својом политиком јачају државу, на уштрб РС.

„РС не може да учествује у концепту слаба РС, јака БиХ“, казао је Додик, наводећи да ће то окупити људе на митинг који организују владајуће странке 14. маја.

Према његовим речима, бесмислено је сазивати састанке, јер опозиционари у РС не желе дијалог, а критиковао је и слоган протеста опозиције „Ослободимо РС“.

„РС није окупирана“, рекао је Додик, оптуживши опозицију у РС да жели ствари да решава на улици, што није место где треба да се преузима власт.

„То се неће десити“, поручио је Додик.

Састанку се није одазвао Огњен Тадић, потпредседник СДС, који је рекао да ће, упркос свему, Савез за промене организовати велики народни протест, пренеле су Независне новине.

„Народ, грађани и појединци, месецима траже од нас, који смо политички ангажовани као опозиција у РС, да преузмемо улогу организатора и покретача изјашњавања воље народа на протестни начин“, рекао је Тадић.

(Танјуг)

7 replies »

 1. Енглези су традиционално највећи Србски непријатељи,то мора свако да схвати и призна,Тадићи су свугде по Србским земљама дежурни упропаститељи држава србских мада имамо и горих од њих.Срби Републике Србске!Узмите се упамет, не пристајте да са најосведочинијим непријатељима,рушите своју државу крвљу плаћену.Зар мало имате примера из скорије прошлости,када су партизани са усташама градили лажно братство и јединство на уштраб Србства.Покажите мудрост,разум,знање.

  Liked by 1 person

 2. Сејач сеје да њива да род. Ако се семе не прими и не да род, сејач се џаба мучио.

  Да Бог да да њиве у Србској не дају рода антисрбским сејачима.

  Имају лепи пример из матице где се јасно виде производи сејача.

  Не наседајте браћо Срби !!!

  Liked by 2 people

 3. Banjalukom već punih 18 godina vlada SNSD, koji je od ovog grada nije napravio “evropsku metropolu”, kako su to pompezno najavljivali, već palanku čiji život se odvija u okvirima koje je nametnula kvazi elita.
  Na veliku nam žalost „možemo imati demokratiju ili koncentraciju bogatstva u rukama nekolicine, ali ne možemo imati oboje”.
  Tužna je” uporjnost” kojom narod u doba krize nepogrešivo bira ako ne najgore, onda u najmanju ruku one koji mu najvještije i u najvećoj mjeri prikrivaju istinu…a kada je nacionalni izborni ceremonijal završen Bruxelles, ECB i MMF poslali su svoje “smjernice” vođama kako bi ovi po brzom postupku napustili ovo ili ono predizborno obećanje.
  I naravno onda nam je neko kriv…kriv je zato što nacionalna i patrotska svijest je zamagljenaa ličnim i usko stranačkim interesima u kojima se ne biraju sredstva i metode pljačke i kriminala za koju nikada niko nije odgovarao…

  Liked by 1 person

 4. Поставља се питање: зашто се извесни Срби одричу својих националних корена да би се уклопили у вештачку Европску заједницу, коју им намеће србофобична олигархија западно-европских и америчких тријалиста-империјалиста оличених у корпоративном идолатриском друштву чаробњака међународне масонерије, римских католичких темплара интермариумаца, фабијанаца, троцкиста и бундиста са седиштем у Риму, Берлину, Бриселу, Лондону, Њујорку и Вашингтону?

  Али, данас то донекле можемо и схватити. Били смо преко сто и педесет година идеолошки подељени и осуђени за тз. „великосрпску хегемонију“ коју су измислили реакционарни и субверзивни западно-европски марксисти-империјалисти у Бечу, Лондону, Риму и Берлину.

  Сломити, разбити, раслојити и таманити Србе на Балкану и не дозволити им уједињење било је вековно начело тз. „левих и десних“ западно-европских империјалиста. То се очигледно видело између осталог, из одговора председника маџарског министарства у Пештанском сабору 1878, када је масон, идолатриста, окултиста и ритуалиста кнез Андраши (Count Gyula Andrassy), рекао:

  „Окупацијом је Босне и Херцеговине ударен клин у експанизвност панславизма; стануто је змији ногом за врат, која би иначе могла бити опасна за Аустро-Угарску монархију…“ (Види: Редакциони Одбор, Споменица Босанско-Херцеговачког устанка 1875-1925, Београд, 1925, стр. 41; Jasper Ridley, The freemasons – A history of the world’s most powerful secret society, New York, 2011, стр. 215/216).

  На овом месту истакли бисмо једно мишљење проф. Лазе М. Костића:
  „Чим један народ изгуби додир са прошлошћу и традицијом, престаје бити народ. То је сада једна маса, национално независна и неорјентисана, која има слободу да се опредељује тамо где нађе за сходно и пробитачно. Она личи на једно нахоче, које не зна којој породици припада и за кога се тражи богатије склониште. Место национално условљених идеала настају утилитаристичке тежње.“

  Liked by 1 person

 5. Englezi svuda seju zlo! Srbi iz Republike Srpske ako nasednu na reprizu petog oktobra, ode mas’ u propast. Ovaj kvisling iz beograda ima naređenje da uništi ne samo Srbiju već i Republiku Srpsku. Neka se ne igraju svojom sudbinom i sudbinom budućih generacija Srba u Srpskoj….

  Liked by 2 people