Видео

Промоција књиге о трговини органима Срба ОТКАЗАНА због претњи аутору!


Књига норвешког аутора Кнута А. Бро, „Муњевити удар“ о трговини органима отетих Срба са КиМ, забрањена је одмах по изласку из штампе, уз отворене претње по његов живот.

Весна Пешић / Фото: КМ Новине

Весна Пешић / Фото: КМ Новине

07. мај 2016. КМ Новине

Како за КМ Новине каже Весна Пешић из издавачке куће „Пешић и синови“, која је ову књигу објавила на српском језику, недељу дана по изласку из штампе писац је требало да допутује у Београд на промоцију књиге али је „због претњи упућених аутору и због његове безбедности, она отказана“.

„С обзиром да је овде мноштво података који у везу са трговином људских органа доводе и норвешку владу, тајну службу, војску, да не помињем Клинтонову администрацију што је опште позната ствар, некоме се то очигледно није допало.

Тако смо, на жалост, данашњу промоцију морали да откажемо због безбедности аутора. Аутор је последњих дана добијао велики број претњи из, такорећи, читавог света што говори о томе да је то једна добра организација која делује из неколико пунктова, и ту је било и претњи „нећеш жив изаћи из Београда“ – тврди Весна Пешић.

За КМ Новине, Кнут је потврдио да је било врло озбиљних претњи. Кнут А. Бро је ратни ветеран норвешке војске који је учествовао у НАТО мисијама широм света а по напуштању службе посветио се писању књига. Такође се бори за права ратних ветерана која ни у Норвешкој нису на завидном нивоу.

„Да, тужно је да се овакве ствари дешавају али ја сам их схватио озбљино. Већ сам раније добијао претње и оне су биле праве. Не бојим се када оне стижу анонимним мејловима и слично али ово је било нешто друго. Наставићу да пратим ситуацију. Стигло је још доста подршке из Србије, хвала свима“ – потврдио је Кнут нашем новинару.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Репортер: Стево Мрђен

Извор: КМ Новине


Повезано:

РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: МУЊЕВИТИ УДАР – књига о трговини људским органима на Косову и Метохији (видео)

1 reply »

  1. Ми и не волимо истину па се за њу и не боримо.Од свога народа смо је увек скривали да нам се други не наљуте,.Сакривали смо а у даље чинимо један Јасеновац и све јаме и логоре а како да се боримо за једну књигу и самога аутора.

    Liked by 1 person